Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Παραλύει αύριο η χώρα από απεργίες

«Παραλύει» αύριο ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στις αποκρατικοποιήσεις. Με κεντρικό σύνθημα «Δεν πουλάμε, δεν πουλιόμαστε», τα συνδικάτα καλούν όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να αντιδράσουν δυναμικά «ενάντια στις εκβιαστικές απαιτήσεις των Τροϊκανών οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη προωθούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές», θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενόψει της κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή.

Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις 11 η ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ δίνει αγωνιστικό ραντεβού στην Ομόνοια.

Η κινητοποίηση θα αποτελέσει «πρόβα τζενεράλε» ενόψει της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη, 15 Ιουνίου, οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η ομοσπονδία εργαζομένων έχει προκηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση των υγειονομικών της Αττικής στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία θα προχωρήσουν οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια Πέμπτη και Παρασκευή λόγω 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ. Οι λιμενεργάτες, που δηλώνουν αντίθετοι σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των άλλων δημόσιων λιμανιών της χώρας, θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον, την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ οι τράπεζες θα κατεβάσουν ρολά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενοι για την κυοφορούμενη κυβερνητική απόφαση να συρρικνώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και να κλείσει ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας.

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι εργαζόμενοι, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι όλο το 24ωρο, ενώ οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα αποφάσισαν ολιγόωρες στάσεις εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που επιθυμεί να κατέβει στο κέντρο της Αθήνας για να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια.

Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, το μετρό θα εκτελεί δρομολόγια μετά τις 8 το πρωί, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 11 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στο τραμ, ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει ακόμα σε επίσημες ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί του Μετρό θα φτάνουν μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς από το σταθμό αυτό μέχρι το αεροδρόμιο το δίκτυο ελέγχεται από τον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου