Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συγκίνηση και παλμός στην ομιλία του Μίκη

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους, η οποία διήρκεσε σχεδόν τη διπλάσια ώρα από εκείνη στα Προπύλαια. «Τώρα πουλάνε και Ακρόπολη, Δελφούς, Ολυμπία και Λευκό Πύργο» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης και ο κόσμος απάντησε: «Αίσχος, αίσχος». «Ο Ρομπέι δήλωνε ότι συνεδρίασαν κεκλεισμένων των θυρών και αποφάσισαν την υποθήκευση της Ελλάδος» - «Δεν θα πάρει τίποτα!!» απάντησε ο κόσμος. «Ίσως να έχω Αλτσχάιμερ, όπως λένε μερικοί, αλλά νιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου. Για να τους δείξω ποιοί είναι οι αληθινοί Έλληνες» είπε. "Αν νομίζουν ότι θα τους αγκαλιάσουμε και θα πούμε: ‘Σφάξε μου πασά μου ν’ αγιάσω’ κάνουν λάθος!"

«Ο Έλληνας υποχωρεί, αλλά ως πότε; Όταν φτάσει στον τοίχο και δει ότι ‘τέρμα τα ψέματα’ τότε γίνεται είτε ήρωας είτε ραγιάς! Σ’ αυτή τη φάση βρισκόμαστε σήμερα. Κοντεύουμε στον τοίχο. Κι όσο πλησιάζουμε τόσο περισσότερο θα ξεχωρίσουν οι ραγιάδες από τους Έλληνες!»

Στη συνέχεια, ο μουσικοσυνθέτης θύμισε στους συγκινημένους «Αγανακτισμένους» τη φράση του Τσώρτσιλ «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» και τόνισε πως για ένα χρόνο τώρα «μας κάνουν εγχείριση χωρίς αναισθητικό...».

"Καλούμε όλους τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες, ευθύς μόλις μαθευτεί ότι το νομοσχέδιο μπήκε στη Βουλή για να ψηφιστεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από αυτό το κίνημα της παλλαϊκής αντίστασης".

"Τώρα όλος ο εθνικός μας πλούτος βγαίνει στο σφυρί. Η Ελλάδα ολόκληρη πωλείται στους ξένους και όσα χρήματα προκύψουν από την πώληση θα πάνε κατευθείαν - καλύτερα ίσως!- στα χρηματοκιβώτια του ΔΝΤ. Υπάρχει έγκλήμα μεγαλύτερο από αυτό; Πώς ένας λαός σαν τον δικό μας επιτρέπει στην κυβέρνηση να ξεπουλά ξετσίπωτα τη χώρα μας στους ξένους;" αναρωτήθηκε ο μουσικοσυνθέτης.

"Πρέπει να μας περνάνε για ηλίθιους..." απάντησε με πίκρα. 

Νωρίτερα, μπροστά από ένα πανό με το σύνθημα "Λευτεριά στη Ελλάδα" και περιστοιχισμένος από πολίτες, εγκαταστάθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να του παραχωρήσει το χώρο για ομιλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου