Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Προτάσεις Κυριάκου για θεσμικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

Οι μαζικές συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» και οι συνεχιζόμενες φραστικές επιθέσεις εναντίον των πολιτικών έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο πολιτικό σύστημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανοιχτή επιστολή σε όλους τους Βουλευτές καταθέτει ιδέες και προτάσεις «για να κερδηθεί πίσω ένα μέρος της χαμένης αξιοπιστίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου» όπως
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης προτείνει:
1. Τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200.
2. Την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης.
3. Την κατάργηση του επιδόματος για συμμετοχή των βουλευτών σε Επιτροπές της Βουλής.
4. Το κλείσιμο του καναλιού της Βουλής.
5. Την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων.
6. Την κατάργηση στην πράξη της βουλευτικής ασυλίας.
7. Την διαχρονική ανάρτηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών στο διαδίκτυο.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλήγει στην επιστολή τους τονίζοντας ότι:
«Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές. Έχουμε μπροστά μας μεγάλους κινδύνους αλλά και εξίσου σημαντικές ευκαιρίες. Ή θα επιλέξουμε να αφήσουμε τα πράγματα ως έχουν όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος ή θα αναμετρηθούμε γενναία με τις αδυναμίες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να «ματώσουμε» οι ίδιοι. Πάντως, η αμηχανία είναι ανεπίτρεπτη και η αδράνεια μπορεί να αποβεί καταστροφική. Η προσαρμογή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας στις απαιτήσεις τον καιρών αποτελεί δική μας ευθύνη.»

2 σχόλια:

  1. αν δεν το κάνουν οι ίδιοι οι πολιτικοί από δική τους πρωτοβουλία, κάποια στιγμή θα τους κρεμάσουν στον τοίχο σαν παλιά παπούτσια οι εκλογές και κάποιος πολιτικός σχηματισμός που περιμένουμε όλοι να ξεπηδήσει από κάπου.
    Όλοι τους κάποια στιγμή, θα βρεθούν στα απωλεσθέντα "υποκείμενα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γυρίσουν πίσω και αυτα που τρώγανε τόσα χρόνια και μετά να μπούνε και φυλακή μόνοι τους. Οχι απο σήμερα γινόμαστε και καλά καλοί και ξεχνάμε τα χθεσινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή