Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Αναζητεί σωσίβιο ο Παπανδρέου σε νέα συνάντηση με Σαμαρά

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ίσως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, θα έχει το προσεχές διάστημα, πιθανότατα στις αρχές της εβδομάδος, μετά την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Επειδή οι περιστάσεις είναι ιστορικές, επειδή οι ευθύνες μας απέναντι στη χώρα μας και τους πολίτες υπερβαίνουν τις κομματικές γραμμές, θα επιμείνουμε στην προσπάθεια εθνικής συνεννόησης. Και για εμάς η εθνική συνεννόηση δεν
είναι μόνο λόγια, την εννοούμε. Και περιμένουμε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να σταθούν στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και να βάλουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η ουσιαστική άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσφέρει συναίνεση σε βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος «στριμώχνει» τον κ. Σαμαρά, τόσο στην κοινωνία όσο και σε μεγάλο μέρος των στελεχών και της κομματικής τους βάσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr143 ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να επιμείνει στη σύσταση κοινών ομάδων εργασίας από εκπροσώπους κομμάτων και φορέων όπως τα εργοδοτικά και εργατικά συνδικάτα, δεχόμενος εκ προοιμίου μάλιστα τα πορίσματά τους, εφόσον κινούνται εντός του συγκεκριμένου δημοσιονομικού πλαισίου που προβλέπεται από τις υποχρεώσεις της χώρας.

Το Υπουργικό και η κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου

Εφόσον το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο -με σημαντικές απουσίες μελών του, όπως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος που λείπουν στο εξωτερικό- θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα το βράδυ. Οι πληροφορίες ωστόσο συγκλίνουν ότι και με το Μεσοπρόθεσμο -που θα κατατεθεί- δεν θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, καθώς η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κλείσει κάποια θέματα στην πορεία, προκειμένου να εξευμενίσει τις αντιδράσεις των βουλευτών.

Οι ίδιες πληροφορίες προβλέπουν ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί στις 28 Ιουνίου, αν και ορισμένες πληροφορίες επιμένουν ότι η ψήφισή του μπορεί να μεταφερθεί στις αρχές Ιουλίου.

«Τις αλλαγές δεν θα τις φέρει η κατάργηση της δημοκρατίας»

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στο πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, άφησε αιχμές κατά των «σωτήρων» με «τις μαγικές συνταγές» που θα φέρουν τις αλλαγές στη χώρα.

«Τις αλλαγές δεν θα τις φέρει η κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή η κατάλυση της δημοκρατίας. Εμείς πρέπει να είμαστε οι καταλύτες αυτών των μεγάλων αλλαγών. Και βέβαια εδώ έρχεται και ο δικός μας ρόλος ως κόμμα. Τα κόμματα είναι αναπόσπαστο τμήμα της δημοκρατίας και εμείς είμαστε που θα γίνουμε οι φορείς αυτών των αλλαγών. Προϋπόθεση για την προώθηση των μεγάλων αλλαγών, είναι να μπορεί η χώρα να υπάρχει, να ικανοποιεί τις ανάγκες της στο εσωτερικό αλλά και τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές της» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Άκης και οι αιχμές κατά της κυβέρνησης Καραμανλή

«Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε,  για να χτυπήσουμε την ατιμωρησία, που δυστυχώς η πρακτική της προηγουμένης κυβέρνησης, οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης συνέβαλαν σε αυτήν την ατιμωρησία και αισθάνεται δικαίως ο ελληνικός λαός ότι αδικείται. Αλλά εμείς συνεχίζουμε τα αυτονόητα για να χτυπήσουμε του επίορκους ατιμώρητους και να φέρουμε φως σε όποια αυθαιρεσία υπάρχει στο πολιτικό και όχι μόνο σύστημα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Καρχιμάκης: Όταν αποφασίσουμε δεν θα χωρούν υποσημειώσεις και αστερίσκοι

«Οι μάχες δίνονται στην πρώτη γραμμή. Ούτε στα κεραμίδια δίνονται ούτε στις οπισθοφυλακές. Όταν μάλιστα συζητάμε και αποφασίσουμε τους όρους και τον τρόπο που θα δώσουμε την μάχη τότε δεν χωρούν ούτε υποσημειώσεις, ούτε αστερίσκοι. Το δύσκολο δρόμο επιλέξαμε από την αρχή, όταν αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην χρεοκοπήσει η χώρα, αγνοώντας το πολιτικό κόστος» τόνισε μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου