Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η Αριστερά της πόλης, στραμμένη στο παρελθόν

Παρακολουθώ -με ευχαρίστηση, αν και αναγκαστικά- τους διαλόγους που κάνουν οι συμπολίτες μας μέσα από τις αναρτήσεις της "Αλήθειας". Μέτρησα ως τώρα, για παράδειγμα, πενήντα (50) σχόλια σε πρόσφατη ανάρτησή μου για την αβάσταχτη ελαφρότητα του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζωντανός διάλογος, θα έλεγε κανείς. Μπα, δεν
νομίζω...
Κοιτάξτε, εγώ πρέπει να εξηγηθώ πρώτα, πριν γράψω αυτά που νομίζω ότι πρέπει να γράψω. Πρώτον το ξέρουν και οι πέτρες ότι δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ Αριστερός. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, να μην μπούμε σε υπαρξιακά τώρα. Επίσης μια σταράτη εξήγηση που θέλω να κάνω είναι ότι τα πολλά σχόλια, μου ανεβάζουν την κυκλοφορία, αυτονόητο νομίζω, αλλά καλό είναι να το επισημαίνουμε πού και πού.
Ο διάλογος που αναπτύσσεται, κυρίως έχει να κάνει με στελέχη της ποικιλώνυμης Αριστεράς στην πόλη μας. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ανένταχτοι κλπ. Ως εδώ καλά, σήμερα, στα 48 μου, προτιμώ τον "αιματηρό" πολιτικό διάλογο της Αριστεράς από τη μούγκα στην οποία έχει καταδικαστεί η ελληνική Δεξιά τα τελευταία τριάντα χρόνια (τουλάχιστον...)
Που είναι η ένστασή μου; Ότι ο πολιτικός διάλογος ανάμεσα στα κόμματα- κομμάτια της Αριστεράς στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, γίνεται με άξονα το παρελθόν. Πέραν του ότι ο διάλογος φωτίζει από πολλές οπτικές γωνίες το παρελθόν της πόλης μας, πράγμα θετικό, είναι αλήθεια ότι εκτρέπεται σε μια παρελθοντολογία χωρίς κανένα ουσιαστικό αντικείμενο για την πόλη του σήμερα και του αύριο. Διαβάζω (και χαίρομαι που τα γράφουν ανώνυμοι, γιατί μπορεί να είναι και φίλοι μου) ολόκληρες κόντρες με αντικείμενο αν ο αείμνηστος Σταματιάδης διάβαζε Αυγή ή Ριζοσπάστη. Έλεος! Αυτά απασχολούν σήμερα την πόλη; Το μεγάλο θέμα του τόπου είναι το τι θα έλεγε ο Σφαντός ή ο Γιαννακακίδης αν ζούσαν; Ή γιατί σεβόμασταν όλοι τον Βύρωνα Βερνέζη; Ή ποια δημοτική υπάλληλος της Χαλκηδόνας επί Παπαδόπουλου έβαζε υπογραφές; Υπάλληλος ήταν! Αυτά απασχολούν σήμερα την πόλη; Καλά είναι να επισημαίνονται, ως κομμάτια της ιστορίας της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας. Αλλά να γίνονται κεντρικές παράμετροι του πολιτικού διαλόγου, συγνώμη φίλοι Αριστεροί της πόλης μας, αλλά το θεωρώ μεγάλη παθογένεια.
Θα μου πει κανείς: σε όλη τη χώρα η Αριστερά καταρτύχεται από αυτά τα προβλήματα. Σωστά, αλλά δεν είναι το ίδιο: Η Φιλαδέλφεια υπήρξε από την ίδρυσή της μια κοινωνία στραμμένη προς τα Αριστερά. Δεν μου αρέσει, αλλά έτσι είναι. Θεωρώ, λοιπόν, αφού έτσι είναι, ότι ΟΛΟΙ οι Αριστεροί αυτής της πόλης έχουν ένα χρέος παραπάνω, να πάνε την τοπική κοινωνία -μέσα από τον πολιτικό διάλογο- πιο μπροστά. Όχι με συνεχείς αναφορές στο παρελθόν. Μακάρι να διάβαζα μια ριζοσπαστική πρόταση από έναν- δυο- πέντε- δέκα Αριστερούς για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα του αύριο. Όχι άλλο τι έκανε ο Παπαμικρούλης στα νιάτα του, με ποιον τα έσπασε ο Σταματιάδης, πώς γέλασε ποιον ο Γρετζελιάς ή τι έκανε ο Μάλλιος, ο Κόντος, ο Κασίμης και τα άλλα παιδιά, όταν ήταν παιδιά,  προ εικοσαετίας και πλέον...
Εννοείται ότι ο διάλογος εδώ μέσα είναι ελεύθερος και ο καθένας επιλέγει τι και πώς θα το γράψει. Αλλά κι ο καθένας -εμού συμπεριλαμβανομένου- δικαιούται να κρίνει και να κριτικάρει αυτά που διαβάζει σε έναν ελεύθερο διάλογο. Η Αριστερά στη Φιλαδέλφεια έχει μια βαθά ιστορική διαδρομή, έχει αναδείξει και φιλοξενήσει προσωπικότητες του χώρου πανελλήνιας εμβέλειας, έχει διοικηθεί από σχεδόν όλες τις συνιστώσες της κατά καιρούς, και συνεπώς έχει κατά τη γνώμη μου αυξημένη ευθύνη για το μέλλον της πόλης. Την οποία, πάλι κατά τη γνώμη μου, δεν εκπληρώνει με συνεχείς αναφορές στο παρελθόν, ούτε με προσωπικές βολές κατά ριπάς, ανάμεσα στα επώνυμα στελέχη του χώρου. Αυτά, και σόρι αν σας δυσαρέστησα...

42 σχόλια:

  1. Κύριε Σεϊτανίδη προσωπικά δεν με δυσαρεστήσατε καθόλου παρότι αναφερθήκατε σε κομμάτια που έγραψα.
    Με τα περισσότερα από αυτά που γράψατε όσο κι αν σας φανεί περίεργο συμφωνώ παρά το γεγονός ότι αύριο μπορεί να ξαναγράψω παρόμοια προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσω.
    Είναι η αρρώστια της αριστεράς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά εδώ ίσως είναι λίγο παραπάνω...
    Οι συνέπειες μιας ήττας ο εμφύλιος και όσα γεγονότα ακολούθησαν είναι μια εξήγηση αλλά μάλλον δεν είναι αρκετή για το χάλι μας...
    Εσείς οι δεξιοί πράγματι προσεγγίζετε διαφορετικά την πολιτική αλλά έχετε και την εξουσία πράγμα που δίνει άλλον αέρα και διαφορετικό περιεχόμενο στις αναζητήσεις σας!
    Εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και χαίρομαι που ωφελείστε κι εσείς σε κάτι από την δική μας «τρέλα» ώστε να υπάρχει ένα «αντίδωρο» και να βγάζουμε καμιά «υποχρέωση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολύ φυσικό όπως καθένας που ηττάται να στρέφεται στο παρελθόν έτσι και η αριστερά!
    Πολυδιασπασμένη και στον δήμο μας, με εκπροσώπηση απογοητευτική είτε μιλάμε για το ΚΚΕ, είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για την ΔΗΜΑΡ.
    Τα δυο τελευταία μάλιστα σχήματα έχουν για επικεφαλής τους τα απομεινάρια της τοπικής μεταπολιτευτικής αριστεράς...
    Τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι χιλιοπροδομένοι από τις κεντρικές και τοπικές ηγεσίες...
    Αν είχε κάνει δεξιός αυξήσεις τελών 100% που έκανε ο μπαρμπα Σταύρος θα τον είχαν σταυρώσει...
    Όταν τα κάνουν οι αριστεροί είναι ανάγκη...
    Και θέλει να ξανάρθει για να μας ξανασώσει το παλικάρι της φακής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ψυχή θα παραδώσετε ;4 Αυγούστου 2011 στις 11:59 π.μ.

    Βρε βρε βρε.

    Μυαλό δεν βάζετε με τίποτα εσείς.

    Όλοι σας έχουν "γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι"

    και εσείς προσπαθώντας να δικαιολογήσετε
    τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
    και την ΤΩΡΙΝΗ ΣΑΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

    ξεστομίζετε "εξυπνάδες" (χα χα) και μεγάλες (!) κουβέντες.

    Πότε θα το χωνέψετε επιτέλους ?
    ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΤΙΠΟΤΑ" !!!

    Τουλάχιστον μας διασκεδάζετε...
    Συνεχίστε... Νικολάκη... Βάλια... κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο δίκιο έχετε κύριε Διαμαντή.
    Το άρθρο σας είναι ορθό!
    Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα, και το παραδέχομαι κι εγώ ο, ανένταχτος μεν, αριστερός δε, συμπολίτης σας.

    Αλλά θα ήθελα να πω στον φίλο ανώνυμο 6:23, να μου πεί, έτσι, με όση ειλικρίνεια διαθέτει (αν διαθέτει):
    -Η σημερινή κατάσταση στον Δήμο τον ικανοποιεί?
    -Είναι καλύτερα τα πράγματα τώρα, από πριν που διοικούσε ο "μπαρμπα Σταύρος"?
    -Οι Υπηρεσίες λειτουργούν καλύτερα?
    -Η καθαριότητα της πόλης είναι ικανοποιητικότερη?
    -Το Άλσος, έχει καλύτερη διαχείρηση(?) από πριν?
    -Οι υπάλληλοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι?
    -Ασκούν τα καθήκοντά τους(?)με μεγαλύτερο ζήλον?
    -Το επίπεδο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων, θεωρείται πολιτισμένο?
    -Η δημόσια εικόνα των διοικούντων είναι καλύτερη?
    -Είχε δει τους διοικούντες της προηγούμενης θητείας, να έχουν μεταφέρει τα γραφεία τους (σε ώρες εργασίας), στα καφενεία και τα ουζερί της πόλης, σε κοινή θέα για όλους τους δημότες?
    -Έχει να πει κάτι για την άρνησή τους να λαμβάνουν αμοιβές, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν διεκδίκησαν την Διοίκηση του Δήμου για να "κονομήσουν"? (αντιθέτως έβαλαν κι από την τσέπη τους)
    -Υπήρχαν ανάμεσά τους άτομα που "ζούσαν" από το επάγγελμα του δημ. συμβούλου/αντιδημάρχου, γραπωμένοι από αυτό με νύχια και δόντια?
    -ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ, ΝΑ ΑΜΟΛΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΨΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΙΔΩ, ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ?
    -Είχε διακρίνει πολλούς ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ανάμεσα στους δημ. συμβ. της πλειοψηφίας?


    Θα μπορούσα να αραδιάσω αμέτρητα ερωτηματικά.
    Προσπάθησα να σταθώ στα πιο ουσιαστικά.

    Θα ήθελα όμως, ακόμα κι αν δεν απαντήσει ο φίλος, να τα σκεφθεί πολύ καλά όλα αυτά επιστρατεύοντας όλη της ειλικρίνεια που διαθέτει.

    Φιλικά, ειλικρινά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου έκανε απίστευτη εντύπωση διαβάζοντας τους διαλόγους αυτός ο οπαδός του Κόντου ή και ο ίδιος αν είναι έτσι που τα λέει η άλλη πλευρά για τις ύβρεις που εκτόξευε συνεχώς και ιδιαίτερα η επιμονή του να λέει τον άλλο ασφαλίτη!!!
    Με χαιρετούρες και ψεύτικη ευγένεια πως μπορεί να σε ξεγελάσει κανείς και να πιστέψεις ότι είναι φορέας της ανανέωσης... τρομάρα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ειλικρίνεια

    Με όση ειλικρίνεια δηλώνεις ανένταχτος αριστερός αν είσαι ειλικρινής…
    Σου απαντώ με όση ειλικρίνεια διαθέτω αν διαθέτω...
    Η σημερινή κατάσταση στον δήμο δεν με ικανοποιεί.
    Τα πράγματα είναι πάνω κάτω όπως ήταν και πριν με τον μπάρμπα Σταύρο.
    Οι υπηρεσίες επίσης στα ίδια επίπεδα.
    Η καθαριότητα της πόλης είναι καλύτερη σε σχέση με το αίσχος που επικρατούσε τα 3 πρώτα χρόνια του μπάρμπα Σταύρου και περίπου εφάμιλλη του τελευταίου χρόνου του!
    Το άλσος έχει την ίδια κακή διαχείριση με πριν με εξαίρεση ότι ακόμη δεν έχω δει να κάνουν οι καινούριοι αυθαιρεσίες σε βάρος του όπως έκανε ο μπάρμπα Σταύρος με την επέκταση του γκαράζ και τον σταθμό μεταφόρτωσης των σκουπιδιών!
    Πολλοί υπάλληλοι είναι περισσότερο ικανοποιημένοι γιατί αδικίες που είχαν υποστεί με τον μπάρμπα Σταύρο αποκαταστάθηκαν κι άλλοι είναι πιο δυσαρεστημένοι γιατί είχαν ευνοηθεί από εκείνον και τώρα αισθάνονται ριγμένοι…
    Ασκούν τα καθήκοντα τους με τον ίδιο ζήλο που δεν χρειαζόταν να δείχνουν και επί μπάρμπα Σταύρου.
    Το επίπεδο των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου επίσης διατηρείται σταθερά στα ίδια χαμηλά επίπεδα που ήταν και επί μπάρμπα Σταύρου…
    Η δημόσια εικόνα των διοικούντων είναι το ίδιο άγνωστη με την δημόσια εικόνα των προηγούμενων διοικούντων που κι εκείνοι δεν φαίνονταν πουθενά!
    Όχι δεν είχα δει να μεταφέρουν τα γραφεία τους σε ουζερί και σε κοινή θέα ο μπαρμπα Σταύρος και η παρέα του.
    Είχα δει όμως ότι δεν έπινε αυτός και η παρέα του κατά βάση, ότι έλειπε ταχτικά από τον δήμο όπως και η παρέα του, και ότι ο ίδιος αν και δεν πιστεύει στο θεό είχε σειρά εικόνων στο γραφείο του!!!
    Η αντιπαραβολή γίνεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μια ειλικρινή στάση και δεν κρύβονται και στην υποκρισία του πολιτικάντη που προσπαθεί να ξεγελάσει και πιθανά κρύβεται…
    Γνωρίζω πως ο μπάρμπα Σταύρος επικαλούταν ήθος για τους συνεργάτες του που δεν πληρώνονταν αλλά εκείνος έπαιρνε τον μισθό του στο ακέραιο αν και δεν φάνηκε ποτέ να του λείπουν τα λεφτά!
    Πέραν αυτών επειδή ως επάγγελμα ασκώ αυτό του διευθυντή μεγάλης επιχείρησης πρέπει να σου πω ότι βασικό μάθημα σε όλα τα σεμινάρια που κάναμε ήταν να είμαστε αρνητικοί στην εκδήλωση πρόθεσης εργαζόμενου να δουλέψει δωρεάν ή πέραν του ωραρίου του δωρεάν ή να προσφερθεί εθελοντής σε κάποια εργασία γενικώς!
    Ασφαλώς θα σου κάνει εντύπωση αλλά τα στοιχεία λένε πως αυτές οι προσφορές σχετίζονται με κλοπές, υπεξαιρέσεις, απάτες και πάντως ποτέ με ειλικρινή κι αυθόρμητη πρόθεση για προσφορά στην επιχείρηση…
    Επομένως μην θέτεις σε μένα τέτοιο ερώτημα γιατί η γνώση μου υπαγορεύει και την απάντηση μου… κι επίσης με κανένα τρόπο δεν πιστεύω πως σήμερα κάποιος επιδίωξε να εκλεγεί, ξοδεύτηκε για να αποκτήσει εξουσία και αφού τα κατάφερε βάζει κι άλλα λεφτά από την τσέπη του χωρίς να τα παίρνει από κάπου αλλού…
    Βρίσκω εξαιρετικά αφελές να πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο!
    Στον ιδιωτικό τομέα που είμαι εγώ και μου έχει προταθεί από σχεδόν όλους τους προμηθευτές ή επίδοξους προμηθευτές μίζα για να προτιμηθούν, και δεν συμβαίνει αυτό στην απόλυτη αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις στο δήμο;
    Να παίρνουν ότι δικαιούνται κι αν συλληφθούν να μιζάρονται… στην κρεμάλα!
    Έχω ακούσω κι έχω υπόψη μου να έχουν ειπωθεί ψέματα από τον μπάρμπα Σταύρο και άλλους χωρίς να ζητάνε συγνώμη και αυτοί! Διάβασε πρακτικά να φωτιστείς…
    Δεν έχει γίνει σε αυτό το συμβούλιο τίποτε περισσότερο από ότι γινόταν στο προηγούμενο ως αυτή την στιγμή. Αντίθετα έχουν γίνει λιγότερα…
    Για παράδειγμα δεν έχω δει Ευαγγελινό σε αυτή την πλειοψηφία, ούτε Κωνσταντάτο, ούτε τον αδελφό της δημάρχου να προσβάλλει και να φωνασκεί ή οργανωμένη γαλαρία να αποδοκιμάζει συμβούλους πράγματα που συνέβαιναν με τον μπάρμπα Σταύρο!
    Είμαι πρόθυμος να απαντήσω και σε άλλα ερωτήματα που μπορεί να θέσεις.

    Ειλικρινά και φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ, ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ:
    ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ Κ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ,ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Κ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ:
    1 ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ
    2 ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ
    3 ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ
    4 ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ
    5 ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ
    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ,ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ:
    "ΜΕΛΛΟΝ","ΕΛΠΙΔΑ",ΚΟΙΤΑΜΕ ΕΜΠΡΟΣ","ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ","ΠΡΟΣΦΟΡΑ"...
    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ,
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΙΣΟΥΝ (ΠΑΛΙ) ΤΟ ΛΑΟ
    ...ΜΠΟΥΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ "ΘΑ" Κ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΑ
    Κ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4 Αυγούστου 2011 2:11
    Αγαπητέ συνέχισε την λασπολογία σου.
    Εξάλλου καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, εκτός απο αυτή που κανείς ΕΣΥ.
    Η εμπάθεια σου είναι αρρωστημένη, όσα εγραψες για τον μπαρμα Σταύρο βέβαια είναι μέρος της δουλειάς σου και η δουλειά σου χρειάζεται φαντασία. Πάντως καλά τα πας , μας έχεις λασπωσει αρκετά. Μπορείς να συνεχίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το σχόλιο αφορά τον 2:08 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ. ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.
    Η ΠΟΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΑΙΤ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ Η ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.
    ΤΑ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Δ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ .( ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟ).
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΚΡΙΤΑΙΟΣ ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΤΟΤΕ ΓΕΝΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΕΣΕΙΣ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ?
    ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΥΡΟΣ ( ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ
    ΕΥΓΕΝΙΚΑ Ο ΦΙΛΟΣ) ΗΤΑΝ Κ Α Π Ο Τ Ε ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ Δ. ΤΕΛΗ ΤΙΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΜΑ ΑΥΤΑ ΕΙΔΑΝ ΟΙ "ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΘΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΤΟΥ 3.24 ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ. ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ Ο ΤΣΑΚΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΤΟΥ 3.28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μπάρμπα σταύρο 4/8 11.22΄

    Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση να συνεχίσω… θα το λάβω υπόψη!
    Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή εκτός από τις μίζες… που παίρνουν ή και δίνουν «τα λευκά κολάρα».
    Η ταύτιση σου ως δήθεν ανένταχτου αριστερού που δήλωσες με τον μπάρμπα σταύρο, είναι απόλυτη!
    Σου παραθέτω χαρακτηριστικό απόσπασμα που καρφώνεσαι, «Πάντως καλά τα πας , μας έχεις λασπωσει αρκετά».
    Ποιος είσαι κύριε που σε λάσπωσα αρκετά όταν με κατηγορείς ότι έχω αρρωστημένη εμπάθεια μόνο με τον Κόντο;;;
    Ποιος είσαι που ενοχλείσαι τόσο όσο δεν ενοχλείται ο Κόντος;
    Ποιος είσαι που εκτίθεσαι τόσο πολύ για χάρη κάποιου… άλλου;
    Όλα τα κείμενα που τον παρουσιάζουν ως κάτι σπουδαίο που θα είναι ο επόμενος νικητής κι άλλες τέτοιες ονειρώξεις έχουν γραφτεί από το ίδιο χέρι είτε με κεφαλαία, είτε χωρίς τόνους, είτε ανορθόγραφα και ατυχώς έχουν όλα τα χαρακτηριστικά γραφής του μπαρμπα σταύρου!
    Όταν κανείς ρωτά, αυτονόητο είναι πως περιμένει απαντήσεις, όχι πάντα ευχάριστες.
    Προφανώς δεν κάνεις άλλες ερωτήσεις γιατί δεν αντέχεις τις απαντήσεις…
    Και οι απαντήσεις που αποτελούν έκφραση γνώμης για τις ερωτήσεις που έγιναν είναι κατά την κρίση σου λασπολογία και δουλειά ντροπιαστική!
    Αν εσύ είσαι αριστερός τότε η αριστερά πρέπει να πάει να πνιγεί…
    Ένας βολεμένος και τακτοποιημένος είσαι που γνωρίζει πολύ καλά το ατομικό συμφέρον του και το υπερασπίζεται με απόλυτη συνέπεια!
    Έχασες την κουτάλα και τώρα την θέλεις πίσω μη διστάζοντας πρώτα να παριστάνεις τον κύριο κι αμέσως μετά που δεν αποσπάς αυτό που θέλεις να βρίζεις και να κατηγορείς ασύστολα!
    Η τελευταία εικόνα σου είναι και η πραγματική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε (συμπολίτη?) 4 Αυγούστου 2011, 3:28 μμ

    Δυστυχώς, οι ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ που φοράς είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ, οπότε, όσα επιχειρήματα και να σου αραδιάσω δεν θα μπορέσεις να τα δεις!

    Προφανώς, ανήκεις στο club των νεοφερμένων και όλα τα βλέπεις (ή κάνεις πως τα βλέπεις) τέλεια.

    Ίσως τον δρόμο του δικού σου σπιτιού τον καθαρίζουν συχνότερα. Γιατί τον δικό μου, που είμαι από άλλο club, τον καθαρίζουν όποτε και αν το θυμηθούν.

    Ακολούθησέ τους λοιπόν!
    Που ξέρεις?
    Ίσως γλύψεις κι εσύ κανένα κοκκαλάκι!

    Λυπάμαι ειλικρινά....

    ΥΓ. Αμφιβάλλω αν παρακολουθείς Δημ. Συμβούλια.
    Μάλλον, δεν σε παίρνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναρωτιέμαι τι λόγο έχει ένας πρώην δήμαρχος που ο λαός του έδειξε πόρτα να θέλει να επανέλθει!
    Για να μην ψηφίσουμε κάποιον σημαίνει ότι μας απογοήτευσε και το όποιο έργο του ήταν κατώτερο του αναμενομένου...
    Ο κ. Κόντος για παράδειγμα έκανε αδίστακτες αυξήσεις στα ανταποδοτικά 80%!
    Και τον άκουσα φέτος που πρότεινε μείωση η νέα δημοτική πλειοψηφία να επιμένει ότι δεν πρέπει να κάνουν μείωση!!!
    Μα είναι δυνατόν να ξαναψηφίσω αυτόν που βλέπω ζωντανά με όλες μου τις αισθήσεις ότι πάλι αν έρθει θα με ξαναγδάρει; Πόσο ηλίθιος να είμαι πια για να το ξανακάνω!
    Αλλά μάλλον όταν έχει να μοιράζει κανείς χαρτί... πιστεύει ότι μπορεί να τους αγοράσει όλους...
    Κοπιάστε λοιπόν κ. Κόντο και όταν κλείσουν οι κάλπες δεν θα βρίσκεται την Τζάγκουαρ για να φύγετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην ερώτησή σου, φίλε ανώνυμε 12:55, έχω να απαντήσω το εξής:

    Ο λόγος που έχει ένας πρώην Δήμαρχος, που ο λαός του έδειξε πόρτα, να επανέλθει είναι, πολύ απλά, η ΕΚΔΙΚΗΣΗ!
    Ακριβώς γιατι του έδειξε πόρτα!
    Αλοίμονο σ' αυτούς που του την έδειξαν!
    Είναι ικανός να τους γδάρει ζωντανούς.

    Αυτός είναι ο Γρετζελιάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ανώνυμε 2.01΄ Τον Γρετζελιά τον ξέρουμε. Όπως και την στενή σχέση του με τον Κόντο στο παρελθόν όταν π.χ. ήταν ο μόνος από την αντιπολίτευση που αποφάσισε να... δώσει την ψήφο του για να αποχαρακτηριστεί το οικόπεδο του Καίσαρη όπου έγιναν οι πανύψηλες πολυκατοικίες!
    Το οικόπεδο αυτό είχε δεσμεύσει ο δήμος επί Σταματιάδη και προγραμματίσει να κάνει το γκαράζ του δήμου μεταφέροντας το από το άλσος.
    Λίγο μετά από αυτή την... δουλειά, ο Κόντος ανακοίνωσε την οριστική αποχώρηση του από την πολιτική!
    Παραδόξως όμως παρέμεινε στο ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης και ψήφιζε τα πάντα!
    Δηλαδή όλα τα τούβλα που γέμισε η πόλη, τις αναθέσεις στους γνωστούς ημέτερους και ότι άλλο έφερνε ο Γρετζελιάς για συζήτηση...
    Ακολούθησε η κάθοδος του αδελφού του στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο Γρετζελιά και η ταυτόχρονη μη κάθοδος του Σταυρή για πρώτη και μοναδική φορά στις εκλογές!
    Από τότε που αποσύρθηκε τυπικά όπως αποδείχθηκε αφού το κλίμα είχε γίνει βαρύ για εκείνον έκανε 10 χρόνια για να ξαναεμφανιστεί ως υποψήφιος δήμαρχος για να ξεχαστούν όσα τον βάραιναν...
    Η αφέλεια ορισμένων δηλαδή αρκετών εδώ που τα λέμε και η λήθη του επέτρεψε να γίνει για πρώτη και τελευταία φορά ευτυχώς δήμαρχος!

    ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΤΩΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΩΞΟΥΝ...

    ΜΗ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΕΤΖΕΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ

    ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ Διαμαντή το κείμενό σου για τον ενδοαριστερό διάλογο έδωσε τροφή σε ορισμένους να κάνουν επίθεση στο Κόντο. Με αυτή την αφορμή άλλοι εκαναν ανάλογες "αντεπιθέσεις".

    Ορισμένα πράγματα κρίνονται από την ίδια την ζωή και επανέρχονται στο μέλλον με όμοια ή άλλη μορφή. Παράδειγμα ο Γρετζελιάς, 8 χρόνια αντιπολίτευση επανήλθε σε μια άλλη εκδοχή, η οποία και αυτή θα κριθεί στο άμεσο μέλλον.

    Η ανταλλαγή απόψεων, έστω και με λαϊκίστικο τρόπο ορισμένες φορές, σε συνδυασμό με πληροφορίες για γεγονότα, με την κάθε οπτική γωνία του καθενός, συμβάλουν έτσι ώστε εμείς οι πολίτες να έχουμε την δυνατότητα για σφαιρική εικόνα και ενδεχομένως καλύτερη κατανόηση των γεγονότων και πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 5/8 5.22 ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΒΓΑΛΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ! ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Η ΕΙΣΑΙ "ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ"?
    @ ΤΑΚΙΤΟΣ @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΛΕΜΕ:
    -ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ!
    -ΔΕΞΙΟΣ, ΧΟΝΔΡΟΣ, 52-54 ΕΤΩΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 5.22 ΚΑΙ ΛΥΚΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΗ
    (ή αλλος κολλητος του που εκτελει χρέη γραφιά)
    -ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ,τΔΗΜΑΡΧΟΣ(προσφατος) ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΩΝ 9.06 ΚΑΙ ΛΥΚΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥΛΗ
    (ή άλλος κολλητος του που εκτελεί χρέη γραφιά)
    -ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΑΡΑ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΗΔΗ(γιααυτό ΔΕΝ λέμε τίποτε)
    ααα! & κάτι άλλο:ο "αδερφός" το 1998 πάτωσε!
    (έτσι λένε τα αρχεία των σταυροδοσιών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν ξέρω ποιος είναι ενδεχόμενα βαλτός εδώ μέσα να γράφει ή να μην γράφει σε βάρος τίνος, ξέρω όμως ότι έμαθα πάρα πολλά και από τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν αληθινά και αυτό με βοήθησε να αποσαφηνίσω τι και γιατί έγινε αλλά και να αποκαθηλώσω την εικόνα που είχα για τον πρώην δήμαρχο που απ΄ ότι φαίνεται ουδέποτε υπήρξε αθώα περιστερά...
    Είναι πολλά τα λεφτά γι΄ αυτό παίζουν τόσο καλά τους θεατρικούς(πολιτικούς) τους ρόλους...
    και βέβαια επιδιώκουν με μανία να νέμονται την εξουσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΗΡΑ(διοτι τα κοβεις)
    ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ , ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕ:
    ΑΠΟ ΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΙΣ 18.30 , ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 19.30....
    ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ "ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"!
    ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ;
    Κ Α Ν Ε Ι Σ!!!!
    ΣΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ,ΔΙΑΜΑΝΤΗ...ΚΑΝΩ ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΓΙΩΡΓΟ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
    ΚΟΨΕ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ ΣΟΥ
    Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, και όσοι από αυτούς βρέθηκαν σε θέση διοίκησης στα τοπικά ζητήματα έχουν να παρουσιάσουν θετικά και αρνητικά σημεία της πολιτικής τους.

    Οι εκάστοτε αντίπαλοι μηδενίζουν την παρουσία τους οι δε υποστηρικτές υπερθεματίζουν των επιλογών τους.

    Ενίοτε τα επιχειρήματα είναι καθαρά προσωπικού χαρακτήρα και δεν ενδιαφέρουν ή αφορούν το σύνολο των πολιτών.

    Μόνο η θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων θα μπορέσει να αποτελέσει μια βάση για ολοκληρωμένη άποψη και διατύπωση συμπερασμάτων, έτσι ορισμένες από τις τοποθετήσεις δεν έχουν παρά ψυχοθεραπευτικό σκοπό για τους γράφοντες και δεν προσφέρονται για ασφαλή και έγκυρα συμπεράσματα.

    ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ : ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

    ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑΙ.

    2ον Να απαριθμήσουμε βασικές θετικές εξελίξεις στην Πόλη μας
    3ον Να καταγράψουμε τι εσφαλμένες επιλογές έγιναν και τα αποτελέσματα τα των επιδρούν ακόμη και σήμερα. Τια ς άλλες απλώς να τις καταγράψουμε για να μην τις επαναλάβουμε
    4ον Να καθορίσουμε βασικές στρατηγικές επιλογές για το μέλλον

    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ……………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Semper idem: Οι βιολιτζήδες άλλαξαν, μα ο χαβάς έμεινε ο ίδιος....6 Αυγούστου 2011 στις 12:20 μ.μ.

    Εγώ από την άλλη...
    σαν απλός παρατηρητής και ακροατής της συζήτησης...
    μή γνωρίζοντας καταστάσεις του παρελθόντος...
    αυτό που καταλαβαίνω και "βλέπω"... είναι ότι...

    «οι αποτυχημένοι επίδοξοι άρχοντες της πόλης μας (του Χθες & του Αύριο),
    βρίσκονται σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ... και διακατέχονται από ΝΤΡΟΠΗ & ΦΟΒΟ»...

    όντας ΑΝΙΚΑΝΟΙ να εκφράσουν πολιτικά επιχειρήματα,
    όντας ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ & ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,
    όντας ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ...

    και επειδή διακρίνουν πως...
    ο μοναδικός άρτια "πολιτικά" ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ,
    ο μοναδικός ΑΛΗΘΙΝΟΣ & ΑΞΙΟΣ,
    ο μοναδικός ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ & ΤΟΛΜΗΡΟΣ,
    ο μοναδικός ΤΙΜΙΟΣ & ΑΝΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΣ...

    ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ! ...

    Οργανωμένα προσπαθούν να τον Σπιλώσουν και να τον Συκοφαντήσουν...

    Ξέρουν όμως ότι με τα ΨΕΜΜΑΤΑ που λένε
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ τους πολίτες,
    γι αυτό ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ.

    ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ... ΑΝΑΞΙΟΙ των καιρών...
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ... και όσο και να τους πονάει, όσο και να τους πληγώνει,
    η "ελπίδα" που ψάχνουν δεν υπάρχει πουθενά…

    Γι αυτό,
    ΕΠΙΜΟΝΑ ΦΩΝΑΣΚΟΥΝ προσπαθώντας να δώσουν "έτοιμες" εξηγήσεις... για τα πάντα.


    Δεν ξέρω αν Ο ΚΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΓΙΟΣ"... λίγο με ενδιαφέρει...

    ΒΛΕΠΩ όμως πως Ο ΚΟΝΤΟΣ…
    ΔΕΝ "κοντράρεται" με τους ΤΙΜΗΤΕΣ του,
    ΔΕΝ φωνασκεί, ΔΕΝ βρίζει, ΔΕΝ έχει εμμονές…

    Μήπως επειδή έχει ήσυχη τη συνείδησή του ;;;
    Μήπως επειδή το μυαλό του δεν βρίσκεται σε αταξία & σύγχυση ;;;
    Μήπως επειδή δεν είναι μικροπρεπής ;;;
    Μήπως επειδή ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ;;;

    ==========
    ΥΓ-1:
    Είναι κεφαλαιώδες λάθος να σχηματίζεις θεωρίες προτού έχεις όλα τα δεδομένα.
    Επηρεάζει την κρίση σου...

    ΥΓ-2:
    Οι βρισιές είναι τα επιχειρήματα αυτών που ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ !!!

    ΥΓ-3:
    Μπορεί η γνώμη του Κόντου για διάφορα πράγματα να έχει αλλάξει,
    αλλά αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλά ρε Σταύρακα μην κάνεις έτσι δεν σε είπαμε και καμπούρη!

    χαχαχα!

    Πάντως δεν χάνεις τίποτα να ξανασκεφτείς, είναι τόσο ηλίθιοι αυτοί που διαβάζουν για να μην καταλάβουν ότι έχω ξεκινήσει την προεκλογική μου εκστρατεία και γράφω εγώ και τα παπαγαλάκια που τάιζα τέσσερα χρόνια, από τώρα από την αγωνία μου μήπως και καταφέρω να τους ξανακοροϊδέψω;
    Τα ίδια έκανες και με τον Αδαμόπουλο τον έφθειρες καλά καλά έβγαλες και την εφημερίδα σου για να τον κατηγορείς έπεισες και τους αφελείς που είχαν ξεχάσει ποιος είσαι, και έρποντας έφτασες στην κορυφή!
    Η διαφορά τώρα είναι πως μπορείς να γράφεις δωρεάν ανώνυμα με τα παπαγαλάκια σου μέσα από blogs και συνεχίζεις να παριστάνεις τον κύριο κατά το λοιπά...
    Ποτέ ξανά δεν θα δεις δημαρχία γιατί κανείς δεν πρόκειται να ποντάρει ξανά σε σένα αφού αποδείχτηκε πόσο ανίκανος και ασυνεπής είσαι!
    Τα συμφέροντα των Studio... ασφαλώς τα υπηρετείς άριστα αλλά τα αφεντικά και το αλλοδαπό προσωπικό τους είναι γνωστό ότι δεν ψηφίζουν Φιλαδέλφεια Χαλκηδόνα ασχέτως αν έχουν και μοιράζουν χαρτί...
    Ο δήμαρχος των οίκων ανοχής θα μείνεις στην ιστορία της πόλης και το όνομα σου θα μείνει γραμμένο με μελανά γράμματα και παράδειγμα προς αποφυγήν!
    Άντε φύγε από την ζωή μας που μας κόστισες μαζί με τους συνεργάτες παπαγαλάκια την 4ετια που πέρασε περίπου 2.000.000 ευρώ γιατί πληρωνόσαστε κανονικότατα!
    Δεν λογαριάζω πόσα κόστισαν οι επιλογές σας να ξαναφτιάξετε πλατείες να ξεφυτέψετε τα φυτά από το τρίγωνο και αλλού για να κάνετε νέες προμήθειες και να φυτέψετε στην θέση τους άλλα φυτά, να ξαναστρώσετε τους δρόμους, να μην εισπράξετε τα 2.000.000 ευρώ του Θησέα που φροντίσατε να εξασφαλίσετε για την πλατεία Ειρήνης δηλαδή τον Κάκκαβα που ήθελες να κάνεις διαπραγμάτευση προσωπικά μαζί του με εξουσιοδότηση του ΔΣ που ευτυχώς δεν πέρασε...
    Και εξαπατούσες τους κατοίκους ότι θα πάρει ο Κάκκαβας την πλατεία και θα χτίσεις πολυκατοικίες ή δήθεν θα πληρώσουν οι κάτοικοι!
    Ούτε λογαριάζω τον διπλασιασμό του χρέους του Δήμου κατά 7.000.000 ευρώ και όλα όσα θα μπορούσα να σου γράψω αλλά σέβομαι τον χώρο.

    Σιχτίρ με τα παράσιτα που μας ρουφάνε το αίμα γλυκαίνονται και δεν λένε να ξεκολλήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τ Ζ Α Μ Π Α Μ Α Γ Κ Ε Σ !!!!!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ! @ ΤΑΚΙΤΟΣ @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...6 Αυγούστου 2011 στις 8:22 μ.μ.

    Μπράβο Ανώνυμε 4:46μμ...

    Καλά έμαθες και λες το ποίημά σου.

    Αλλά, δεν είμαστε όλοι "πρόβατα" να τρώμε τα "παραμύθια" σας...
    και δε φοράμε παρωπίδες για να μην βλέπουμε αριστερά & δεξιά...

    ΚΡΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ πως όσα λέτε είναι ψέμματα ή παραπλανητικά.

    ΦΟΒΑΣΤΕ το Δήμαρχο ΟΛΩΝ (ακόμα και των οίκων),
    γι αυτό τα κάνετε αυτά.

    ΞΕΡΕΤΕ πως έτσι και ανοίξει το στόμα του,
    θα πρέπει να κρυφτείτε... μη σας πάρει αμπάριζα...

    Άντε γειά !

    Ά και κάτι τελευταίο,
    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...
    Μη φοράτε κοντά παντελονάκια... και κοντές φουστίτσες...
    Να πίνετε πολλά υγρά...
    Να μη μαστιγώνετε τα δελφίνια !!!

    ΥΓ: Η Ζέστη και ο ήλιος ενδείκνυνται για :
    ....Να απλώσετε τον τραχανά !
    ....Να σουρώσετε την ψαρόσουπα !
    ....Να τσουρουφλίσετε τον αστακό !
    ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΑΥΡΟ

    ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΤΕ ΜΕ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΟΝΤΟ...

    Εκτός από μπουρδολογίες έχετε κανένα επιχείρημα ή βαυκαλίζεστε πως είστε κάποιοι μεταξύ σας;

    Πάντως δείχνετε ευελιξία... από τα ανορθόγραφα πήγαμε στα κεφαλαία κι από κει στα ντεμί και ανορθόγραφα, μετά στα ορθογραφημένα αλαφάκη και φτάσαμε τώρα στον γνήσιο Κοντικό ταρτουφισμό...

    Παιδικές κατασκηνώσεις Κόντου καλό καλοκαίρι παιδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ...7 Αυγούστου 2011 στις 10:43 μ.μ.

    Να «τσουρουφλίσετε τον αστακό» !

    Να μη «μαστιγώνετε τα δελφίνια» !

    Κι όποιος κατάλαβε... κατάλαβε !!!
    κοντά παντελονάκια... και κοντές φουστίτσες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ΤΑΚΙΤΟΣ@ είπε…

    Τ Ζ Α Μ Π Α Μ Α Γ Κ Ε Σ !!!!!!! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ! @ ΤΑΚΙΤΟΣ @
    6 /8 6:59΄


    ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ… 6/8 8.22΄ είπε…

    «…ΞΕΡΕΤΕ πως έτσι και ανοίξει το στόμα του,
    θα πρέπει να κρυφτείτε... μη σας πάρει αμπάριζα...»


    @ ΚΟΝΤΟ ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΨΗΛΑ @ λέει...

    Αλάνθαστε, τίμιε, ηθικέ, ανυπόκριτε, μοναδικέ, ακατάβλητε, αξεπέραστε, συμπονετικέ, φιλάνθρωπε, μετριόφρονα βασιλέα κόντε άει παράτα μας γιατί μας τα ΄πρηξες πιο πολύ κι από τον Καβακόπουλο…

    Επιτέλους κατάλαβε ότι δεν είμαστε χαχόλοι γι΄ αυτό και σε στείλαμε στην κορυφή το ΄06 και στο βάραθρο το ΄10. Τώρα εδώ με μεταμφιέσεις και παπαγαλάκια προσπαθείς να μας ξαναδουλέψεις! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!! ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ…

    Σταμάτα να εμφανίζεσαι συνεχώς ως .ορδή γιατί γίνεσαι ενοχλητικός! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η επόμενη κυβέρνηση ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ θα έχει Υπουργό Εσωτερικών τον Σταύρο Κόντο!
    Όταν το δείτε θα τρίβετε τα μάτια σας και δεν θα το πιστεύετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ρεεεεεεεεεε λουκουμαδάκια

    Μπερδεύετε τον ΗΛΙΟ με τον πράσινο ήλιο και σε λίγο με τα μακαρόνια Ήλιος.

    Γιατί;
    Ή από βλακεία ή ως μέρος του σχεδίου σας, να τα φορτώνετε όλα στους άλλους.

    Είσαστε για κλάματα !

    ΥΓ: Κατακαλόκαιρο είναι... γι αυτό:
    - - ρουφήχτε... κανένα μύδι
    - - παίξτε τάβλι... αλλά να κουνάτε τα ζάρια
    - - πιείτε φραπέ... αλλά να βάζετε και το καλαμάκι
    - - φάτε κολιούς... αλλά να τους βουτάτε στο ξύδι

    Γκέκε ου νούκου γκέκε;... ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλύτερα γκρίκλις παρά κοσοβάρικα τόπος καταγωγής του Σταύρακα...
    Γι αυτό κόψτα και μίλα Ελληνικά κι όχι όπως ο κάθε γυφτοσκοπιανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αποκλείεται ο Κόντος στις επόμενες εκλογές να πέσει πιο χαμηλά από την 6η θέση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Όσο είσαστε διακοπές, ο κόσμος άλλαξε...11 Αυγούστου 2011 στις 9:14 π.μ.

    στο χωριό μου έχουμε πλεόνασμα από κολιούς...
    και σας προσφέρονται απλόχερα...
    αλλά μη ξεχνάτε...
    να τους βουτάτε στο ξύδι!!!

    Συνεννοηθήκαμε μικροί μου ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. οκ μείνε στο χωριό και τρώγε κολιούς ξυδάτους κι άσε εμάς εδώ στην πόλη να κανονίσουμε τα του οίκου μας...

    δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ΄ ανέβει στο κρεβάτι...
    βρε άντε στα χωριά σας που ήρθατε εδώ και μάθατε πως είναι το... μέλι και δεν θέλετε να το αφήσετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Όλοι οι Καλοί Χωράνε ...14 Αυγούστου 2011 στις 6:02 μ.μ.

    Δώσε αέρα στον χωριάτη όταν κάνει «καταδύσεις»...

    Κάλλιο dildo και στο χέρι παρά π*ύ**ο και καρτέρι !!!

    Σηκώθηκαν οι καπότες και ζητάνε μερτικό απ'το γ**ή*ι !!!

    Με το χρήμα δεν αγοράζεις την Ευτυχία, μπορείς όμως να νοικιάσεις αρκετή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πολύ καλά τα λες φίλε μου!

    Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους αλλά και πόσο μπροστά έβλεπε ο Κόντος σαν δήμαρχος, πόσο πρωτοπόρος υπήρξε, πόσο πολύ βοήθησε με τις αποφάσεις και τις επιλογές του στην κυκλοφορία του χρήματος σε περίοδο ραγδαίας οικονομικής ύφεσης, πόσο πολύ συνέβαλε στην καταπολέμηση της ανεργίας που χτυπάει ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες, ευτυχής όπως η Τζούλια για το κατόρθωμα του... πολύ πριν από αυτήν...
    για μια επένδυση που εκεί κόστισε 4.000.000 ευρώ!!!

    Έχει πολλά λεφτά η πορνεία τελικά...
    και ιδού η απόδειξη!

    http://news247.gr/ellada/h_tzoylia_se_egkainia_oikoy_anoxhs.408733.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Μα τι λέτε τώρα...
    Ο Σταύρος ήταν άνθρωπος της Εκκλησίας... αν και σταυρό δεν τον είδα να κάνει αλλά που τον έχανες που τον εύρισκες παρέα με παπάδες έκανε!

    Είναι... άγιο παλικάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Σταύρο μην αφήσεις την Λάρισα να μας ξεπεράσει.

    Ξαναγύρνα να κάνεις νέο ρεκόρ... επένδυσης στον τόπο μας να τον αναβαθμίσεις κι άλλο...

    4.000.000 η Λάρισα! 10.000.000 εμείς!!!

    Την Τζούλια εκείνοι! Την Τσιτσιολίνα εμείς!!!

    Μόλις είδαν στην Λάρισα ότι έπεσε ο Κόντος σήκωσαν κεφάλι και προσπαθούν να τον μιμηθούν...

    Αν δεν γυρίσεις σύντομα θα πούμε τον Σταύρο, Σταυράκη από τον καημό μας…

    Αχχχχ! Έφυγες κι ορφάνεψε ο τόπος θησαυρέ μας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ας έρεε χαρτί… και στους γάμους των ομοφυλόφιλων και θα σου έλεγα εγώ αν θα μας έπαιρνε την πρωτιά η Τήλος…
    Αλλά βλέπεις αυτή η φάμπρικα δεν έχει τίποτε το άξιο λόγου ως επένδυση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ωστόσο ότι και να λέτε ο Κόντος έκανε τον πρωτοπόρο πιλότο στον τομέα αυτό και από αυτόν έμαθαν και ξεσηκώθηκαν κι άλλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή