Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Μήπως είναι ώρα να μιλήσεις;

Κυρία Δήμαρχε,
καθώς συμπληρώνετε σχεδόν δέκα μήνες στη θέση της πρώτης πολίτη του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, οι συμπολίτες μας παρακολουθούν και βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την αποστασία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Φυσικά τον πολίτη, που σήμερα δοκιμάζεται πολλαπλά από την πρωτοφανή κρίση και τη μεγάλη αβεβαιότητα για το αύριο, λίγο τον νοιάζει ποιος διαφωνεί με ποιον στο συνδυασμό Α ή στον συνδυασμό Β. Ωστόσο, επειδή η Νέα Προοπτική είναι
η διοίκηση του δήμου, όλο αυτό το σκηνικό αποδυνάμωσής σας που στήθηκε από τον κ. Γρετζελιά και την ομάδα του, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία του Δήμου, άρα στην καθημερινότητα του πολίτη. Γι αυτό, οι πολίτες ενδιαφέρονται να δουν αν, τελικά, μπορέσετε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας απερίσπαστη από αποστασίες και άλλες υπονομεύσεις, ώστε ο λαός της πόλης να σας κρίνει στις επόμενες εκλογές για τις πραγματικές σας επιδόσεις, κι όχι για το πόσο καλή είστε στην αντιμετώπιση κάθε λογής πεπονόφλουδα, που σας πετούν στο δρόμο σας.

Ωστόσο, η κοινωνία δεν ξεγελιέται. Γνωρίζει καλά ότι σήμερα δεν μπορείτε να διοικήσετε, γιατί ο "Μεγάλος Δικτάτωρ" επιθυμεί, ντε και καλά, να είναι εκείνος ο "νούμερο 1" της πόλης, κι όχι εσείς, αν και ο κόσμος εσάς ψήφισε, όχι εκείνον. Κι αυτή η αποστασία της γνωστής ομαδούλας, σας εμποδίζει να διοικήσετε το Δήμο με τη Νέα Προοπτική στο πλευρό σας.

Πρόκειται για μια αρρωστημένη κατάσταση. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορείτε να συγκεντρώσετε τις απαιτούμενες ψήφους, για να στείλετε τον κ. Γρετζελιά σπίτι του. Κι αυτό πρώτα από όλους το γνωρίζει εκείνος, γι αυτό και αρνείται να παραιτηθεί, όπως κατ' ιδίαν του ζητήσατε, ενώ όπου επιλέγει (συμπαραστάτης, δάνειο κλπ), υπονομεύει και ακυρώνει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, τις δικές σας προσπάθειες.

Σήμερα, κυρία Δήμαρχε, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ακυρώσεις, αναβολές, ματαιώσεις, που κυρίως είχαν να κάνουν με τη στρατηγική των αποστατών. Εσείς, ως εκλεγμένη Δήμαρχος, δεν έχετε τις ψήφους για να ξεδοντιάσετε το θηρίο, για να καθαρίσετε το απόστημα. Έχετε όμως, κυρία Δήμαρχε, τη δυνατότητα να το ξεγυμνώσετε. Να το δείξετε όπως είναι, αποκρουστικό, φασιστικό, μαύρο στα μάτια του πολίτη. Ο πολίτης δεν έχει την υστεροβουλία κανενός. Ξέρει να ξεχωρίζει και να αντιλαμβάνεται. Πείθεται πολύ πιο εύκολα από το αληθινό επιχείρημα, από τη γυμνή αλήθεια, και στρέφει με μεγάλη αποφαιστικότητα την πλάτη του στο φτιασιδωμένο "δήθεν", στο "μπιλιάρδο στην πλάτη του", στην αποστασία και τα ενεργούμενά της.

Κυρία Δήμαρχε,
σήμερα είναι η μεγάλη σας ευκαιρία. Να τα πείτε όλα, έξω από τα δόντια. Να αποκαλύψετε όλο το παρασκήνιο που δεν σας αφήνει να διοικήσετε το Δήμο όπως θέλετε. Η Νέα Προοπτική που έχετε στα χέρια σας, δεν είναι η δική σας. Είναι η Νέα Προοπτική του αείμνηστου συζύγου σας, φτιαγμένη από εκείνον, στα δικά του μέτρα διοίκησης. Εσείς κληθήκατε σε χρόνο μηδέν να αναλάβετε την ηγεσία του συνδυασμού, και μάλιστα κληθήκατε από αυτούς που σήμερα σας υπονομεύουν γιατί δεν σκύβετε το κεφάλι στις παρασκηνιακές εντολές τους. Γιατί θέλετε να είστε Δήμαρχος, κι όχι υπάλληλος κανενός δικτατορίσκου.

Πείτε τα όλα σήμερα, καθαρά, δημόσια, ξεκάθαρα, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου και των Μέσων Ενημέρωσης. Κι απαντήστε στους (έμπειρους σε αυτά) αποστάτες, με την αλήθεια του δικαίου. Χωρίς δήθεν. Χωρίς φτιασιδώματα. Χωρίς φιοριτούρες. Ποιος θέλει να είναι Δήμαρχος από το παρασκήνιο. Τι πεπονόφλουδες έχει πετάξει, δέκα μήνες τώρα. Γιατί δεν σας αφήνει να διοικήσετε όπως εσείς νομίζετε, και να κριθείτε στην κάλπη που θα στηθεί μετά από 2,5 χρόνια.

Τις ψήφους των ενεργούμενων δεν τις έχετε. Έχετε όμως στη διάθεσή σας τα αυτιά, το μυαλό, την κρίση του πολίτη. Επενδύστε σε αυτά. Μιλήστε τώρα. Για όλα.

3 σχόλια:

  1. κ. Σεϊτανίδη μου, φοβάμαι πώς ούτε η Δήμαρχος ούτε ο εκλεκτός μας Πρόεδρος είναι οι πλέον κατάλληλοι για τις αντίστοιχες θέσεις.

    Μήπως έπρεπε να προτείνετε εκλογές ξανά, να ψηφίσουμε με τα τωρινά κριτήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΒΡΩΜΙΖΕΙ Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατασταση πιστευω πως ηταν "ερμαφροδιτη" και προβληματικη εν τη γενεσει της,πολυ πριν αναλαβει Δημαρχος η κυρια Αποστολακη.Τα γεγονοτα και οι συγκυριες καθως και η αναδειξη της στο αξιωμα χωρις πειρα,ισως ηταν ακομα ενα λιθαρακι(οχι ομως η κυρια αιτια).Για την ως τωρα κατασταση συνυπευθυνοι θεωρω πως ειναι ολοι σαυτη την παραταξη ,αλλος περισσοτερο,αλλος λιγοτερο.Το αποτελεσμα παντως ειναι πως την ανεπαρκεια η την επιθυμια για εκπληρωση φιλοδοξιων τους,τη λουζομαστε και την πληρωνουμε εμεις οι απλοι πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή