Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μια πρόταση

Μια πρόταση καταθέτει προς τη Δήμαρχο ο συμπολίτης μας κ. Σπύρος Καβακόπουλος. Η επιστολή του έχει ως εξής: 
Αξιότιμη κα Δήμαρχος,
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2/10/2011, πληροφορήθηκα την επικείμενη πρόσληψη Τεχνικού Ασφαλείας με σύμβαση μίσθωσης έργου (όπως είχε συμβεί και σε
προηγούμενα χρόνια). Σχετικά με το θέμα αυτό σας γνωρίζω, ότι τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας σύμφωνα με τον Ν.1568/85 δύνανται να ανατεθούν και σε μόνιμο υπάλληλο του Δήμου,παράλληλα με τα κύρια καθήκοντά του. Αυτό συμβαίνει ήδη σε άλλους δήμους και δημόσιους οργανισμούς (Δήμοι Αμαρουσίου, Χανίων, Σαμοθράκης, ΕΡΤ ΑΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ). Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι :
1. Ο χρόνος της μηνιαίας παράλληλης απασχόλησης, ως Τεχνικού Ασφαλείας, είναι ελάχιστος και δεν εμποδίζει τα κύρια καθήκοντα, του μονίμου υπαλλήλου. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι σε κάθε εκατό διοικητικούς υπαλλήλους, η ετήσια υποχρεωτική απασχόληση, σύμφωνα με τον νόμο, είναι 40 ώρες (μία ώρα και λιγότερο την βδομάδα).
2. Ο υπάλληλος του δήμου που θα εκτελεί παράλληλα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας, υποχρεούται να έχει ένα από τα παρακάτω προσόντα:
α) Πτυχίο πολυτεχνείου ή πολυτεχνικής σχολής ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος του εσωτερικού ή ισότιμων σχολών του εξωτερικού ή
β) Πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής εσωτερικού ή ισότιμων σχολών του εξωτερικού,που το αντικείμενο σπουδών έχει σχέση με τις εγκαταστάσεις και την παραγωγική διαδικασία ή
γ) Πτυχίο τεχνολογικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ή ισότιμων σχολών του εξωτερικού ή πτυχίο των πρώην σχολών υπομηχανικών και των Κ.Α.Τ.Ε.Ε.
3. Ο υπάλληλος που θα αναλάβει καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας δύναται να επιμορφωθεί σχετικά, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), σε πρόγραμμα των 70 ή 100 ωρών.
Παρακαλώ όπως μελετήσετε την παραπάνω πρόταση και ανάλογα πράξετε, προς οικονομικό όφελος του Δήμου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από το ΕΛΙΝΥΑΕ τηλ 210.8200100 και την Επιθεώρηση Εργασίας τηλ 2103702316. Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε επί πλέον πληροφόρηση.
Με εκτίμηση
Σπύρος Καβακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου