Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι απουσίες στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο γεννούν ελπίδες...

Ίσως η μόνη φορά που τα είπαν κατ' ιδίαν (κι αυτό ΕΙΝΑΙ πρόβλημα). Βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010. Ο απερχόμενος Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, υποδέχεται για ενημέρωση στο γραφείο Δημάρχου την (τότε) νεοεκλεγείσα Δήμαρχο Ευτυχία Γαϊτανά- Αποστολάκη. Ακόμα κι αν σήμερα κάθονται σε διαφορετικές θέσεις από αυτές της φωτογραφίας, μήπως η επικοινωνία τους είναι μια λύση στο τοπικό μας αδιέξοδο; Λέω, μήπως...
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο- παρωδία, με εμπνευστή και τελετάρχη τον μέγιστο των λαϊκιστών Παντελή Γρετζελιά, σημειώθηκαν απουσίες που αναντίρρητα αποτελούν δείγμα υγείας των τοπικών δημοτικών στελεχών. Πρώτη η Δήμαρχος, που προφασίστηκε την αγαπημένη της... ασθένεια, και η οποία ειλικρινώς ελπίζουμε αυτή τη φορά να ήταν όντως προσχηματική. Διότι όπως
αναφέρουμε σε άλλη μας ανάρτηση, τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε άλλο παρά σοβαρά ήταν. Επρόκειτο για μια επέλαση λαϊκισμού, χαϊδέματος των αυτιών κάθε ευκολόπιστου, και δραματικό παιχνίδι με τη θέση και την υπαλληλική υπόσταση έντιμων ανθρώπων που κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, όπως η νομική υπηρεσία του Δήμου. Καμία απόφαση δεν ελήφθη -κι ούτε μπορούσε να ληφθεί...- κι απλώς όσοι έχουν επιλέξει το ρόλο του "τσάμπα μάγκα" έδωσαν άλλη μια θλιβερή παράσταση. Σε αυτό το σκηνικό, η απουσία της Δημάρχου ήταν ένα ενθαρρυντικό δείγμα.
Η Δήμαρχος, όμως, πέρα από τη θεσμική της ιδιότητα, είναι ένα πρόσωπο. Δεν είναι μια παράταξη. Κι η απουσία της καταγράφεται ως η απουσία μιας Δημάρχου που δεν παίζει παιχνίδια λαϊκισμού, αλλά και ως απουσία ενός μόνο προσώπου. Το λέω αυτό, διότι από την άλλη μεριά είχαμε την απουσία μιας ολόκληρης παράταξης: Το "Όραμα Πόλης" του Σταύρου Κόντου, της Ρούλας Κοσμά, του Λϋσσανδρου Γεωργαμλή και του Λευτέρη Πλάτανου απουσίαζε στο σύνολό του. Και μπορεί ο ίδιος ο Σταύρος Κόντος να βρισκόταν εκτός Ελλάδος για προσωπικούς ή και επαγγελματικούς λόγους, αλλά αν η επιλογή του συνδυασμού δεν ήταν η αποχή από το λαϊκίστικο Θέατρο Σκιών της Τετάρτης, κάποιος θα ερχόταν (σίγουρα θα βλέπαμε τη συνεπή στις παρουσίες της Ρούλα Κοσμά ή το γραμματέα του Συμβουλίου Λ. Πλάτανο) και, φυσικά, κάποιες "προτάσεις" θα κατέθετε ο συνδυασμός.
Το 'Όραμα Πόλης", όμως, επέλεξε να μην κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλο. Ούτε να παραστεί -και να πάρει μέρος- στο καραγκιοζιλίκι της Τετάρτης, ούτε να καταθέσει προτάσεις ανεφάρμοστες, λαϊκίστικες, ανεδαφικές.
Από εμάς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη και στο σύνολο του συνδυασμού Όραμα Πόλης για την αντίστασή τους στην επέλαση του λαϊκισμού. Τα αρνιά από τα ερίφια θα διαχωριστούν στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, και η τοπική του διάσταση στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση.

34 σχόλια:

  1. Σπύρος Καβακόπουλος12 Νοεμβρίου 2011 στις 4:08 μ.μ.

    Μπράβο στον συνδυασμό του κου Κόντου. Η απουσία του συνδυασμού, όαση στον τοπικό λαϊκισμό. Θέλω να πιστεύω ότι και η κα Δήμαρχος, για τους ίδιους λόγους δεν ήταν παρών σ΄αυτό το δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Σπύρο έγινες αντικειμενικός... η αλήθεια
    να λέγεται....κάποτε πρέπει να ησυχάσουμε από τους επαγγελματίες λαϊκιστές. Πολύ κακή παράσταση
    έστησε ο πολυμήχανος Αφέντης μας, αλλά δεν του βγήκε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδη σε βολευει, τωρα ο Σπυρος εγινε αντικειμενικος?
    Παντως μεχρι τωρα δεν τον ειδα καπου να μιλα λαθος και μπραβο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Σταύρο!
    Χωρίς λαϊκισμούς και ανταλλάγματα... με ανιδιοτέλεια στηρίζεις την δήμαρχο που εξέλεξε ο λαός με όλα τα μέσα...
    Αυτό θα πει υπεύθυνη αριστερά!
    Τεράστιες αυξήσεις στα ανταποδοτικά και το νεκροταφείο όταν χρειαζόταν, αδίστακτο άνοιγμα των μεγάλων ζητημάτων με οικονομικό ενδιαφέρον που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει όπως Κάκκαβα, Ρενώ κλπ, ευθύνη απέναντι στα παιδιά με κλείσιμο του 1ου δημοτικού, αγνόηση των νόμων και των απαγορεύσεων του δασαρχείου για εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών μέσα στο άλσος και τόσα άλλα...
    Τώρα πιο ψηλά απ΄ όλους στηρίζεις την δήμαρχο όλων των πολιτών και την νομιμότητα που βάλλεται από όσους θέλουν να καταλύσουν το σύστημα και τους νόμους αρνούμενοι να πληρώσουν ευτελή ποσά όπως είναι αυτό της ΔΕΗ για να σωθεί η χώρα και να μην πεινάσει ο λαός…
    Άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την συνέπεια και την συνέχεια που χαρακτηρίζει την πολιτική σου παρουσία…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΣΥΧΗ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
    Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα... και αναφέρομαι αποκλειστικά στο άρθρο αν φυσικά δημοσιευτεί το σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατσακιώρης Θωμάς13 Νοεμβρίου 2011 στις 7:06 μ.μ.

    Είμαι αντίθετος στην επιβολή του έκτακτου φόρου εκ μέρους του κράτους στους ιδιοκτήτες ακινήτων,ο οποίος θίγει και εμένα.Απαντώντας στον ανώνυμο κύριο που μιλάει για ευτελή ποσά και κατάληση των νόμων,θα ήθελα να του υπενθυμίσω ,ότι το μέτρο είναι βάρβαρο και θίγει, μεγάλη μερίδα ανθρώπων,στα μικρά και μεσαία στρώματα,ψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους -εκπροσώπους μας στην βουλή,χωρίς την εντολή μας και είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ όπως κατά κόρο λέγεται.Αυτόν τον ταλαίπωρο τον πολίτη που δεν έχει χρήματα,που δεν ξέρει ,δεν πρέπει κάποιος να τον υπερασπιστεί,δεν πρέπει κάπου να βρεί το δίκαιο του.Η ευθύνη για το κατάντημα της χώρας είναι αποκλειστική και μόνο των πολιτικών ,οι οποίοι διαχειρίζονται και τα δημόσια οικονομικά ,να αναζητηθεί και να αποδοθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι εννοείς κ. Κατσακιώρη χωρίς την εντολή μας; Για μέτρα πόσους περιφερειάρχες έβγαλαν; ΕΜΕΙΣ δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να λένε «ο λαός ενέκρινε την πολιτική μας»; Η ευθύνη είναι αποκλειστικά των πολιτικών; Πάλι «φταίνε οι άλλοι»; Αμάν πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 12:14 Δηλαδή υπάρχουν και προοδευτικοί δεξιοί; Μπας και είσαι ΛΑΟΣ και δεν το ξέρεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 12:14
    .
    Έχεις δικιο, αγαπητέ. Κάθε έναν που δηλώνει αριστερός δεν μπορεί να τον χρεώνεται η αριστερά.
    Η αριστερά έχει μόνη της ψυχοπαθολογικά σύνδρομα τέτοια, που δεν χρειάζεται και άλλους. Είναι ήδη από μόνη της ανεύθυνη και παιδαριώδης, μπουρδολόγος και αερολόγος, τόσο που δεν χρειάζεται κανέναν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατσακιώρης Θωμάς14 Νοεμβρίου 2011 στις 7:20 μ.μ.

    Η δημοκρατία μας,είναι αντιπροσωπευτική.Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία και κατ'επέκταση τα δημόσια οικονομικά,που κατά τύχη για αρκετά έτη είναι οι ίδιοι.Οσον αφορά το άτομό μου ,αποποιούμαι των ευθυνών ,διότι ήμουν νομοταγής πολίτης και πλήρωνα κανονικά τους φόρους στο κράτος.Δεν πρέπει να χαριζόμαστε στους πολιτικούς και ούτε να ενστερνίζουμε την παιδαριώδες φράση του ΠΑΓΚΑΛΟΥ''ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ''Οσοι διορίζανε ,ειχαν και τις απολαβές τους σε είδος..ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ......-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @8.18
    θα σου το πω παλι οσο πιο απλα γινεται!!
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ) ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ! ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ -ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ).
    ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΧΑΖΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To ΠΑΣΟΚ Λ.Α.Ο.Σ. στην εξουσία το έχει κάνει πράξη η Νέα Προοπτική εδώ και χρόνια. Τώρα που του αντέγραψε ο Γ.Α.Π., τα σταγονίδια έχουν γίνει νεροποντή. ΗΡΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 8.52( 8.13 kai 8.18-ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ)ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΨΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ 62 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ! ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΕΘΕΣΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΜΟΝΑΞΙΑ "ΧΤΥΠΑ" ΕΝΑ TAVOR ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΟΧΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ομολογώ ότι δεν είμαι και τόσο έξυπνος, γι αυτό σε παρακαλώ βόηθα με να αν θέλεις και μπορείς: Εξήγησέ μου με απλά λόγια να καταλαβαίνω, προοδευτικός και αριστερός πάνε μαζί ή υπάρχουν και προοδευτικοί που δεν είναι αριστεροί και αριστεροί που δεν είναι προοδευτικοί; Και ποιες είναι αυτές οι προοδευτικές τέλος πάντων πράξεις που θα κριθεί κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @3.10 ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ! ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΣ! ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΠ@@ΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΠΑΠΑ@@@ΟΓΙΑ.
    ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ.(ΕΣΥ Π.Χ. ΑΝ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ "ΧΑΙΛ" ΚΑΙ ΥΨΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ ΘΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ "ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ" ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ανώνυμος των 11:38 μμ

    ο τρόπος που γράφεις μια ζωή με κεφαλαία γράμματα,

    οι λέξεις που χρησιμοποιείς πάντα σε κάθε κείμενο σου π.χ. "ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ" και "ΠΑΠΑΡΙΑ",

    το ότι χαρακτηρίζεις όλους τους άλλους πότε σαν "Ναζί", πότε σαν "Φασίστα", πότε σαν "μαύρη αντίδραση", δείχνει πόσους καθυστερημένους έχει το μαντρί σας.

    άσε τον διάλογο (αφού δεν είναι στα προσόντα σου) και πήγαινε να κολλήσεις καμιά αφίσα.
    και πολύ σου πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @11.16
    ΚΑΙ ΣΑΝ 8.18 ΚΑΙ ΣΑΝ 8.52 ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ! ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ!
    ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ! ΟΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΚΟΠΟΣ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ).
    ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΗΠΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ .
    ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ" ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ . ΕΣΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ.
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΑΦΙΣΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΣΗΚΩΘΕΙΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα πρότεινα να ηρεμήσετε κι οι δυο. Στην ίδια πόλη ζούμε, προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Διαμαντή εδώ διαβάζουμε καταπληκτικά πράγματα. Κάποιος που γράφει ανώνυμα μέμφεται κάποιον ότι κρύβεται πίσω απ την ανωνυμία του και ενώ προφανώς δεν τον γνωρίζει, τον χαρακτηρίζει δοσίλογο και σύγχρονο γερμανοτσολιά. Γράφει με κεφαλαία επειδή δεν έχει καλές σχέσεις με το πληκτρολόγιο. Μου θυμίζει ένα γνωστό μου που από τότε που έμαθε ότι πέθανε ο Στάλιν φοράει πένθος. Άστους Διαμαντή, να δούμε τι θα διαβάσουμε ακόμα. Τέλος πάντων φίλε, μην εξιτάρεσαι, σε αγαπάμε όπως είσαι όποιος και νάσαι. Κοίτα μόνο να συμφιλιωθείς με τα ρούχα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κ. Σεϊτανίδη
    δεν υπάρχει κανένα μίσος και αλληλοσπαραγμός.

    Αλλά δεν γίνεται κάποια συγκεκριμένη πολιτική ομάδα στην χώρα μας, να διεκδικεί δάφνες πατριωτισμού και ταυτόχρονα όλοι οι άλλοι που ανήκουν λίγο πιο κει από την αριστερά έως και την ακροδεξιά να είναι γερμανοτσολιάδες.

    Και αυτό, για τον απλό λόγο, ότι αυτή η πολιτική παράταξη έχει δείξει στο παρελθόν, πώς εννοεί την Δημοκρατία.
    Οι σύντροφοι τους στις πρώην Σοσιαλιστικές χώρες, μας έχουν δώσει δείγματα για το πώς θα εφαρμοζόταν και εδώ ο "Σοσιαλιστικός τους παράδεισος".
    Αν είχαν νικήσει στον εμφύλιο, ή αν θέλετε αλλιώς, αν οι Στάλιν, Ρούσβελτ, Τσώρτσιλ είχαν αποφασίσει να πάει και η Ελλάδα στο Σοσιαλιστικό στρατόπεδο, τότε εμείς θα είχαμε την τύχη της Αλβανίας, της Ρουμανίας ή του Καζακστάν.

    Έχουμε λοιπόν δείγμα, του τι πρεσβεύουν.
    Δεν μπορούν να ισχυρίζονται ότι ακόμα δεν έχουν κυβερνήσει και άρα δεν ξέρουμε ακόμα, πόσο καλή πολιτική θα εφαρμόσουν.

    Και επειδή ο Ελληνικός λαός ξέρει τι τράβηξαν όλοι αυτοί οι άτυχοι λαοί, δεν τους δίνει εδώ και 10ετίες, παραπάνω από 10%.

    Και όμως αυτοί επιμένουν.
    Με το 10% που παίρνουν θέλουν να περνάει η δική τους κοσμοθεωρία και όχι αυτή των υπολοίπων.
    Όταν δε, μιλάει κάποιος από το 90%, αμέσως του απαντούν ότι είναι "γερμανοτσολιάς".

    Θα μου πείτε, εδώ δικούς τους αγωνιστές, σαν τον Πλουμπίδη τον αποκαλούσαν "χαφιέ της ασφάλειας", την ίδια ώρα που οι ασφαλίτες τον εκτελούσαν, στους Γερμανοτσολιάδες θα κολλήσουμε?

    Ε, κάποια στιγμή αυτό το θέατρο πρέπει να σταματήσει.
    Δεν γίνεται να τους αφήνουμε να λένε ότι θέλουν, κάνοντας τους πλάκα και λέγοντας μεταξύ μας, ότι "άστα τα παιδιά να παίζουν".

    Τώρα αν θέλουμε να μιλήσουμε και για τον συγκεκριμένο σχολιαστή που γράφει με κεφαλαία γράμματα, το επίπεδο του, δείχνει ότι σε αυτή την πολιτική παράταξη, υπάρχει σε αφθονία μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση με την πολιτική σκέψη και τις διαδικασίες που διέπουν τον διάλογο.
    Και αν είχαν λίγο μυαλό περισσότερο, θα είχαν ψάξει πολύ περισσότερο αυτά που τους λένε σαν απόλυτες αλήθειες.

    Φαίνεται ότι τους μαζεύουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα, τους διαβάζουν κάποια κείμενα, τους τα μαθαίνουν να τα λένε από έξω (κάτι σαν το Κατηχητικό δηλαδή), και τους αμολάνε στις ρούγες.

    Φαντάζομαι ότι κανείς δεν κάνει στους ινστρούχτορες κρίσιμες ερωτήσεις.

    Ας πούμε, αν εγώ βρισκόμουν σε μια τέτοια συγκέντρωση, θα ρωτούσα τον διαφωτιστή μου, πώς γίνεται και κανείς κάτοικος από τις χώρες που έζησαν στο πετσί τους την "Δικτατορία του προλεταριάτου", δεν θέλουν να ακούνε πλέον για αυτήν.

    Κλείνοντας και για να μη νομιστεί ότι μου αρέσει ο δυτικός τρόπος ζωής όπως τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα, ούτε και εγώ είμαι ευχαριστημένος από το πολιτικό μας σύστημα, αλλά αν κληθώ να επιλέξω μεταξύ των δύο, θα επέλεγα αυτό που ζούμε σήμερα εδώ, διότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα και διότι μπορώ με Δημοκρατικές διαδικασίες να τον αλλάξω προς το ακόμα καλύτερο.
    Πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω σε μια "Λαϊκή Δημοκρατία".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. k.ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΚΑΡΑΙΟ . ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ!
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΔΙΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ !ΗΔΗ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!
    ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ"ΚΟΠΑΝΑΤΖΗ"!
    ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ! ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ!
    "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ"????????????????????
    ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟ???
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ 4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ. ΕΤΣΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!
    "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ "ΤΡΩΝΕ ΞΥΛΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΑΡΑΜΑΚΑ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ! ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.
    ΠΡΑΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ! ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ!
    κ. ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ(12.14) ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ(8.52). ΠΟΙΟΣ ΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Μάρκος Βαφειάδης ήταν ένας άξιος αγωνιστής της αριστεράς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στο Μπούλκες έγιναν τόσο πολλά εγκλήματα τα οποία έγιναν με την καθοδήγηση του Β' Γραμματέα του ΚΚΕ Ιωαννίδη.
    Και ο Σάντος είχε ευθύνη σε αυτό το μακελειό αλλά πρωταρχικά ο Ιωαννίδης.

    Σημειώστε ότι Ιωαννίδης, Ρούσσος και Ζαχαριάδης ήταν μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΚΚ της τότε Σοβιετικής Ένωσης.


    Αυτά σαν αφορμή μήπως και κάποια παληκάρια εδώ μέσα αρχίζουν και αναρωτιούνται αν τους λένε παραμύθια.
    Να αρχίσουν να σκέφτονται, ότι κάθε δικτατορία μαύρη ή κόκκινη, δεν μπορεί να είναι καλή και Δημοκρατική.
    Γι αυτό την λένε δικτατορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 11.51 12.20
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ...ΑΥΤΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΕΤΕ ΣΤΟ ΚΚΕ .?ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ?
    ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΞΑΝΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2011 ΠΑΠΑΡΙΕΣ (ΗΠΙΑ ΛΕΞΗ) ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ .ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όταν αντιδράς με βρισιές δεν έχεις καμία τύχη. Σήμερα ευτυχώς εμφανίζεσαι και με κάποια επιχειρήματα. Αν δεχθούμε ότι στο δυτικό κόσμο όλα καταρρέουν, πιστεύεις ότι θα αντικατασταθούν με λαϊκές δημοκρατίες; Μήπως οι κανόνες της δυτικού τύπου και Ελληνικής προέλευσης δημοκρατίας παραβιάστηκαν και σε αυτούς πρέπει να επανέλθουμε; Πρωτίστως εμείς, με μια γενναία αναθεώρηση ενός συντάγματος που επιτρέπει να λειτουργεί ένα φαύλο πολιτικό σύστημα; Όλος ο δυτικός κόσμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε με εκτύπωση ευρώ αφειδώς είτε με σεισάχθεια; Και μπορεί κάποιοι να είναι ευχαριστημένοι επειδή το κόμμα τους (;;;;;;) πήρε κάποια υπουργεία, υποστηρίζει όμως κανείς σοβαρά ότι δεν κουρελιάστηκε το σύνταγμα ή ότι τηρήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες, ότι ρωτήθηκε ο λαός; Και εδώ ίσως έγκειται η διαφορά: Στις δυτικού τύπου και Ελληνικής προέλευσης δημοκρατίες Ο ΛΑΟΣ ΕΡΩΤΑΤΑΙ και έχει δικαίωμα να κάνει και λάθος. Άστε λοιπόν αυτούς που αντιπροσωπεύουν ότι μας χωρίζει, τους ταγματασφαλίτες και τους Ζαχαριάδηδες εκεί που είναι θαμμένοι για να δούμε τι θα κάνουμε ξεκινώντας από το πώς δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κανείς δεν θα μιλούσε για το παρελθόν, ούτε για τον Ζαχαριάδη, ούτε για τους Χίτες, αν η κάθε πολιτική παράταξη είχε πάρει το μερίδιο ευθύνης που της ανήκει.

    Και αυτό σημαίνει ότι σε μαύρες εποχές, έγιναν από όλες τις πλευρές φρικτά εγκλήματα.
    Και έγιναν εγκλήματα διότι τότε δεν λειτουργούσε καμία Δημοκρατία.
    Γινόταν πόλεμος και ο πόλεμος έχει την δική του ηθική.

    Βλέπουμε όμως ότι η αριστερά ακόμα και σήμερα δεν θέλει να αναγνωρίσει ότι στο παρελθόν και σε εκείνες τις σκοτεινές εποχές έχει κάνει και αυτή εγκλήματα.
    Δεν παίρνει δηλαδή το μερίδιο της ευθύνης που της ανήκει.

    Αντίθετα εμφανίζεται τιμητής των πάντων.
    Κατηγορεί όλους τους άλλους για πουλημένους Έλληνες.
    Κατηγορεί όλους τους άλλους πολιτικούς ότι υπηρετούν τα αφεντικά τους.
    Λες και η ηγεσία του ΚΚΕ δεν υπηρετούσε τα συμφέροντα των Ρωσικού ΚΚ.
    Πιο πάνω λέει, ότι Ζαχαριάδης και σία ήταν Μέλη ενός άλλου ΚΚ, αυτού της Σοβιετικής Ένωσης και δεν νομίζω να είναι ψέματα.

    Κατηγορεί ότι το πολιτικό σύστημα που ακολουθείται σήμερα στην Ελλάδα είναι αυτό που φέρνει δυστυχία στους Έλληνες, αλλά δεν μας λέει για το πολιτικό σύστημα που είχαν τόσες 10ετίες στα Ανατολικά κράτη και είχαν επιβληθεί πάνω τους με στυγνές δικτατορίες.

    Κατηγορούν ότι στην Ελλάδα μας κάνουν κουμάντο οι ΓερμανοΑμερικανοΕγλέζοι.
    Δεν μας λένε όμως ότι και στην Ουγγαρία και στην Τσεχοσλοβακία, άρματα των άλλων χωρών κατέπνιξαν τις διαμαρτυρίες των Ούγγρων και Τσεχοσλοβάκων για περισσότερη Δημοκρατία.

    Αυτό λέγεται θέατρο σκιών.
    Όσο δεν αναγνωρίζουν ότι το μοντέλο τους απέτυχε, θα επανερχόμαστε στα ίδια και στα ίδια.

    Καλούνται να μας υποδείξουν οι του ΚΚΕ, το Οικονομικό και Κοινωνικό και Πολιτικό μοντέλο που είναι καλύτερο για την χώρα μας και αυτοί απλά μιλάνε για τους Γερμανοτσολιάδες.

    Μιλάνε γενικά και αόριστα για την Τρόϊκα, για την πλουτοκρατία, για να βγούμε από την ζώνη του Ευρω, για την κακιά Ε.Ε. για τους κακούς Γερμανούς, μιλάνε για κατοχική κυβέρνηση (που σημειωτέον εδώ και πολλά χρόνια τις κυβερνήσεις τις εκλέγουμε εμείς σαν λαός-δεν μας τις επιβάλλουν κάποιοι άλλοι).

    Τώρα τελευταία αρχίζουν να λένε ότι ο Παπαδήμος είναι "μαύρο μέτωπο", καλούν τον Ελληνικό λαό να ανατρέψει την κυβέρνηση Παπαδήμου και γενικά είναι υπερ του οτιδήποτε φέρνει ακόμα ένα μεγαλύτερο χάος.
    Γιατί εκεί στο χάος και στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

    Άρα ας αναγνωρίσουν τα λάθη τους, ας σταματήσουν να προτρέπουν σε πολιτικές ανυπακοές και τότε και οι Ζαχαριάδηδες και οι Χίτες θα κοιμηθούν ήσυχοι στον τάφο τους.

    Οποιαδήποτε Κυβέρνηση παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή, είναι νόμιμη, μέχρι να εκλεγεί η επόμενη.
    Τι να κάνουμε?
    Έτσι λειτουργεί και έτσι προβλέπει το Σύνταγμα μας.

    Και κλείνω με μια διαπίστωση που νομίζω έχει πολυειπωθεί από πολλούς.

    Ο Ελληνικός λαός τους έχει δώσει στις εκλογές να καταλάβουν ότι είναι καμιά μεγάλη πολιτική δύναμη?

    Εκπροσωπούν το 10%. Το υπόλοιπο 90% δεν πιστεύει σε αυτούς.
    Κατά συνέπεια όταν μιλούν, δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μικρό μου PONY...
    για να μη πολεμάς φαντάσματα, να σου κάνω γνωστό ότι τα σχόλια 11:16 π.μ. και 10:11 π.μ. είναι δικά μου.

    Τα άλλα που έχεις μπερδευτεί ποιός σου τα γράφει είναι άλλων.

    Απλά είναι περισσότεροι από ένας που στα χώνουν.

    Αχταρμά τα έχεις κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 11.47
    ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ?
    ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ!
    ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΜΩΣ....
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΙΖΑ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ!
    ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΜΕ ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! (ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ).
    ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΓΛΟ ΣΚΟΜΠΥ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ ΙΔΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ Σ Α Σ".
    ΜΕΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ . ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ.ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, ΑΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑ.
    ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΞΥΛΟ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ (ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ)ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΓΥΑΡΟΣ κ.α.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.Ο ΣΟΦΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ ΝΕΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ. ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ! ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!
    ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΠΕΙΝΑ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΥΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β ΠΑΓΚ. ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ . ΕΝ ΕΤΕΙ 2011 ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ=ΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΡΟΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΡΩΤΑΩ . ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ? ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ? ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ( ΜΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ) ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!
    ΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΤΙΠΡΩΠΕΥΕΙ ΤΟ 10%.???
    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ? ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΤΙ ΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ (ΑΡΑΓΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ?)
    ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ! ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ,ΕΡΧΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ!
    ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΜΙΛΑΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ. ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ(?) ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ? ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΕΣΥ ΤΟ ΔΕΧΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ??
    ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ. Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΛΑ ( ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΕΙΠΑ) ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. έτσι για να λέμε την ιστορία, όπως είναι και όχι όπως συμφέρει σε πολιτικούς απατεώνες...


    1. Ο Κανελλόπουλος (και όχι ο Παπανδρέου) ανέλαβε διάφορα Υπουργεία στις διαδοχικές κυβερνήσεις του Εμφυλίου Πολέμου. Κάποια στιγμή υποδεχόμενος τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ (και όχι τον Σκόμπυ), του είπε, παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας».


    2. Ο Γ.Γεωργαλάς όπως και ένα σωρό άλλοι παλιοί κομμουνιστές, εξελίχτηκαν σε φοβερούς αντικομουνιστές και φασίστες. Το παληκάρι αυτό ήταν προπαγανδιστής της Χούντας των συνταγματαρχών του ΄67, αλλά πριν ήταν κομμουνιστής και μάλιστα από τους φλογερότερους.
    Γι' αυτό και το Κόμμα τον είχε διαλέξει και τον έστειλε, για να τον εκπαιδεύσουν ως διαφωτιστή στη Μόσχα.

    Όπως βλέπετε αγαπητοί φίλοι και αυτός, σπλάχνο του ΚΚΕ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στην Ελλάδα σε καιρό "δήθεν Δημοκρατίας" οι αντίπαλοι εκδικήθηκαν (κακώς) τους ηττημένους.

    Αλλά στην πόλη Μπούλκες οι αριστεροί εκδικήθηκαν τους αριστερούς.
    Αυτοί που πολέμησαν δίπλα-δίπλα για τα υποτιθέμενα ιδανικά περί δικαιότερης κοινωνίας, έκαναν ότι και οι αντίπαλοι.

    Σε καιρό και καθεστώς "Λαϊκής Δημοκρατίας".

    Κάποιοι της ηγεσίας του ΚΚΕ σφάξανε συναγωνιστές τους.

    Έχει μεγάλη διαφορά η "άκρα δεξιά" από την "άκρα αριστερά"?

    και δείτε τι έγινε εκεί...

    Η 3η Συνδιάσκεψη του Κ.Κ.Ε. το 1950 έβγαλε επιτροπή για να εξετάσει την υπόθεση Μπούλκες. Αμέσως μετά το Π.Γ. του Κ.Κ.Ε στις 25 Απριλίου 1951 πήρε απόφαση.

    Η απόφαση ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:


    "Το Μπούλκες δεν έγινε φυτώριο δημιουργίας στελεχών του αγώνα, αλλά εστία αντικομματικής μόλυνσης και διαφθοράς. Η κομματική καθοδήγηση του Μπούλκες, με επικεφαλής το Μ. Πεχτασίδη, εφάρμοζαν στρατοκρατικές τραμπούκικες – αντικομματικές μεθόδους καθοδήγησης, μέθοδες αστυνομικές, χαφιέδικες. Στο Μπούλκες επιβλήθηκε ένα καθεστώς φόβου, τρομοκρατίας, χαφιεδισμού και φαυλοκρατίας. Δημιούργησαν στον κόσμο το αίσθημα της επιφυλακτικότητας, καχυποψίας και χαφιεδοφοβίας. Καλλιέργησαν το πνεύμα της δουλικότητας, της υποταγής και κολακείας. Κάθε προσπάθεια ελέγχου και κριτικής χαρακτηρίζονταν εχθρική ενέργεια και επακολουθούσαν μέτρα απομόνωσης, φτάνοντας μέχρι εγκλήματα σε βάρος αγωνιστών. Γι’ αυτές τους τις πράξεις οι υπεύθυνοι έχουν κομματικές – πολιτικές και ποινικές ευθύνες."

    Η απόφαση τέλος καταλογίζει την πρώτη ευθύνη στο Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και στους Γ. Ιωαννίδη και Π. Ρούσσο που σαν κλιμάκιο του Π.Γ. είχαν ευθύνη για το Μπούλκες.


    Επιμένουν ακόμα κάποιοι να μιλάνε για ΚΚΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 9.43
    Ο ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΧΥΛΟ! ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ?
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ .
    ΤΩΡΑ ΤΟ 2011 ΕΧΟΥΜΕ 2 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΔΕΞΙΑ) ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 50.
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΗ ΤΟ ΚΚΕ Δ Ε Ν ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ . Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΙ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΙ ΚΡΑΤΩΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.
    ΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΙΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΗΛΙΘΙΟ!

    ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ.
    "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟ Δ Η Θ Ε Ν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ( ΚΑΚΩΣ) ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ".
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ....
    ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ....ΧΙΤΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ.
    ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ .....ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.
    "ΚΑΚΩΣ" ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. στον ανώνυμο των 6:35 μμ

    και ποιός σου είπε ότι θέλω να κάνω διάλογο με σένα?
    είσαι καλά άνθρωπε μου?
    δεν πάω να παίξω στην παιδική χαρά καλύτερα?

    είδες πουθενά να σου απευθύνω τον λόγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 10.40
    ΣΥΝΓΝΩΜΗ ΔΑΣΚΑΛΕ!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή