Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η "Δύναμη Πολιτών" για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συμπολίτες της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας,
στο προηγούμενο ΔΣ του Δήμου μας, και ύστερα από πρόταση της Δύναμης Πολιτών για τα χαράτσια, και παρέμβαση συμπολιτών μας, ψηφίστηκε καταρχήν και ομόφωνα η δέσμευση του Δήμου μας να αναλάβει πρωτοβουλίες για να οργανώσει την αλληλεγγύη του Δήμου στους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τα άδικα χαράτσια. Παράλληλα, υπήρξε η δέσμευση να συζητηθεί το θέμα του χαρατσιού στο ΔΣ της Τετάρτης 9 Νοέμβρη ως μοναδικό θέμα. Με έκπληξή μας όμως είδαμε τη Δήμαρχο να δημοσιεύει χθες ανακοίνωση, με την οποία στην ουσία προσπαθεί να υπαναχωρήσει από την προηγούμενη απόφαση του ΔΣ.
Ως Δύναμη Πολιτών καταθέτουμε την πρότασή μας για το θέμα για το ΔΣ της Τετάρτης 9 Νοέμβρη.
Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου ( ακίνητα, ενέργεια, υποδομές) πραγματοποιείται με συνοπτικές διαδικασίες. Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων τύπου «εργασιακής εφεδρείας», ενώ η ανεργία καλπάζει και οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα είναι καθημερινή ρουτίνα.
Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη και ίσως τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά πενταετούς διάρκειας και τερατώδη τέλη σε ακίνητα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων, για να πληρωθούν μέσω των τελών οι διεθνείς τοκογλύφοι, οδηγεί σε εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού μας, ενώ πλήττει καίρια τα οικονομικά των ΟΤΑ και τη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.
Φτάνει πια.    Χρειάζεται να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.
Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, προβάλλει επιτακτική η ανάπτυξη ενός πολύμορφου, μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.
Ως Δήμος στηρίζουμε, συμμετέχουμε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής των κάθε είδους χαρατσιών που επιβάλλει κυβέρνηση – τρόικα. Ο Δήμος προχωρά στη δημιουργία μηχανισμού πολτικής και νομικής υπεράσπισης όλων των Δημοτών που θα αρνηθούν να πληρώσουν.
Αυτοί οι Δημότες μπορούν να  πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ σε τραπεζικό ΑΤΜ, αφαιρώντας το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Με τη βοήθεια της νομικής υπηρεσίας του Δήμου θα γίνει ενημέρωση της ΔΕΗ ότι έχει εξοφληθεί ο λογαριασμός. Αν η ΔΕΗ παρά ταύτα προχωρήσει στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ο Δήμος με τους δικούς του ηλεκτρολόγους θα προβαίνει στην άμεση επανασύνδεσή του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την εντολή που θα δοθεί στο προσωπικό του Δήμου. Προτείνουμε γι’ αυτό το σκοπό την εκλογή Διαπαραταξιακής επιτροπής για τη διαχείριση του όλου ζητήματος.

1 σχόλιο: