Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία


Ανοικτή Επιστολή
Απαιτούμε Λύση ΤΩΡΑ στο πρόβλημα της τροφοδοσίας
Φίλοι γονείς
Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πέρα από τα χρονίζοντα προβλήματα υποδομών, προσωπικού κτλ, την έλλειψη πετρελαίου από πέρσι (!), το δώρο της Δημοτικής Αρχής προς τα παιδιά μας για το νέο έτος ήταν το σταμάτημα της τροφοδοσίας, το κόψιμο του φαγητού, του φρούτου, του
ψωμιού.  Παιδιά 3 και 4 ετών υποσιτίζονται με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.
Αντί να ασχολούνται με τη λύση του προβλήματος περιδιαβαίνουν τους σταθμούς και εκβιάζουν τους γονείς: «Μα θα αφήσετε τα παιδιά νηστικά; Δώστε ένα τοστ, ένα σάντουιτς, μαζέψτε χρήματα». Πρόκειται για μεθόδευση: Η δημοτική αρχή γνώριζε ποια είναι η κατάσταση. Συνειδητά δεν πήρε κανένα μέτρο ακριβώς για να φθάσει στο απροχώρητο. Στόχος τους είναι να υποβαθμίσουν τους παιδικούς σταθμούς, να τους απαξιώσουν και να επιβάλλουν τροφεία.
Παίζουν με την υγεία των παιδιών και εμπαίζουν τους γονείς
- Αρχές Δεκέμβρη καταθέσαμε υπόμνημα και θέσαμε σε συνάντηση με τη Δήμαρχο και την ΓΓ του Δήμου το ζήτημα της τροφοδοσίας, της θέρμανσης, προβλήματα ασφάλειας, προσωπικού. Η κ. Δήμαρχος διαβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, πως εγγυάται προσωπικά για την τροφοδοσία
- Στις 12 Γενάρη σε παράσταση διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι έκοψαν το ψωμί από τα παιδιά μας ο κ. Καραβίας, πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα, ζητούσε υπομονή και κατανόηση για λίγες μέρες, που τείνουν να γίνουν μήνας.
- Στις 18 Γενάρη θέσαμε εκ νέου το πρόβλημα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι απορρίπτει τα Τροφεία. Την επόμενη μέρα η Δημοτική Αρχή δια του πρόεδρου του Ενιαίου Φορέα σε συνάντηση Γονέων μίλαγε ξανά για τροφεία.
Πρέπει να απορρίψουμε αποφασιστικά αυτά που πλασάρουν:
Για παιδιά 2,5 3 και 4 χρονών το «τοστ» και η ξηρά τροφή είναι διατροφικό έγκλημα. Το «ταπεράκι» και άλλα φαιδρά που προτείνονται, εκτός των άλλων είναι και παντελώς αντιδιαπαιδαγωγητικά. Δεν μπορεί άλλα παιδιά να τρώνε μακαρόνια με κιμά και άλλα φακές.
Δεν είναι λύση να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της πολιτικής τους.  Το πρόβλημα δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Αν αποδεχτούμε τον εκβιασμό τους ανοίγουμε το δρόμο σε ακόμα χειρότερα.
Τα παραπάνω που «προτείνονται» είναι και παράνομα: Παραβιάζουν κατάφωρα ακόμα και ρητές προβλέψεις (άρθρα 14 και 15) του κανονισμού των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (ΦΕΚ 497/Β`/22.4.2002)
Δεν θα είναι προσωρινά: Το «δεν υπάρχει πρόβλημα», έγινε «λίγες μέρες», γίνεται  μήνας και βλέπουμε. Μια ματιά στη χρηματοδότηση που προβλέπει  ο προς ψήφιση προϋπολογισμός του Δήμου είναι αρκετή.
Αν ανοίξει τέτοιος δρόμος θα είναι για πάντα. Λύση σημαίνει συνθήκες ώστε οι σταθμοί να λειτουργούν όπως πρέπει.
Είναι ψέμα ότι τα τροφεία θα λύσουν το πρόβλημα. Απλά το χαράτσωμα των εργαζομένων αποτελεί πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής όπως ακριβώς και της κυβέρνησης. Τα υψηλά τροφεία δεν εμπόδισαν δεκάδες παιδικούς σταθμούς να κλείσουν σε μια σειρά δήμους, εκατοντάδες άλλους να λειτουργούν με απίστευτες ελλείψεις και προβλήματα.
Το πρόβλημα είναι η κρατική χρηματοδότηση.  Μόνο αυτό διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία. Είναι χρέος λοιπόν της Δημοτικής Αρχής να διεκδικεί από την Κυβέρνηση τους απαιτούμενους πόρους και να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του Δήμου.
Οι γονείς έχουμε ευθύνη να αντιδράσουμε. Πρέπει να αρνηθούμε το μπαλάκι που μας πετάνε.  Έχουμε ευθύνη να βάλουμε φραγμό στα χειρότερα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, τις οικογένειες των παιδιών
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
Τέρμα στα μισόλογα. Να λυθεί το ζήτημα της τροφοδοσίας με ευθύνη του δήμου ΤΩΡΑ. Ο δήμος αφήνει ατάιστα τα παιδιά για να εκβιάσει τους γονείς. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Να αναλάβουνε τις ευθύνες τους. Η ευθύνη για την ομαλή λειτουργία των παιδικών σταθμών δεν ανήκει ατομικά στον κάθε γονέα αλλά στον δήμο, στο κράτος γενικότερα. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα αυτοί να το λύσουν.
Αρνούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη γιατί τα έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα. Καμία συζήτηση για επιβολή τροφείων. Αν δε θέλουν να διεκδικήσουν, ας πληρώσουν οι ίδιοι. Εμείς Όχι.
Επιτροπή Γονέων 2ου Παιδικού Σταθμού Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973310913 (Ελίνα), 6974414787 (Μανώλης), 6974924492 (Γιάννης)   

2 σχόλια:

  1. ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΑΒΟΥΛΕΣ25 Ιανουαρίου 2012 στις 10:26 π.μ.

    ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ;ΟΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αφήνετε το παραμύθι που χρειάζονταν 3.000.000 ευρώ για να τρώνε στοιχειωδώς τα παιδιά στους σταθμούς! Και η γελοιότητα έχει όριο... Δεν απομένει παρά να πείτε πως η αιτία που υπερχρεώθηκε ο δήμος είναι τα 180 μικρά παιδιά που πλέον υποσιτίζονται στους σταθμούς.
      Αλλά επειδή είναι φανερό ποιος... γράφει τα άρθρα, που τρέχουν τα σάλια του για να πάρει ο δήμος δάνειο και να ξεκινήσει το πάρτι... όλοι καταλαβαίνουμε γιατί δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα μικρά παιδιά για να στέλνει το δικό του σε ιδιωτικό...

      Διαγραφή