Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Το παρελθόν, μάς τραβάει στο παρελθόν

Το ναυάγιο των προσπαθειών συμφιλίωσης και συνύπαρξης της Δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Γρετζελιά, οδήγησε τον τελευταίο σε νέα αήθη επίθεση εναντίον της εκλεγμένης Δημάρχου, εκμεταλλευόμενος την πολιτική της απειρία (και συνεπώς αδυναμία) και ουσιαστικά τορπιλίζοντας, με την ομαδούλα των αποστατών που τον ακολουθούν, την πιθανότητα το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2012 στη συνεδρίασή του της
Τετάρτης, 29 Φεβρουαρίου.
Γίνεται έτσι ο κ. Γρετζελιάς το μοιραίο πρόσωπο για την ολόπλευρη υποχώρηση των υπηρεσιών του Δήμου προς εμάς, τους πολίτες: Ο Δήμος δεν έχει Συμπαραστάτη του Δημότη εξαιτίας της εκ μέρους του υπονόμευσης της επιλογής που έκανε η Δήμαρχος. Ο Δήμος δεν μπορεί να πληρώσει τους προμηθευτές του, αφού δεν πήρε το δάνειο το οποίο είχε εγκριθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, επειδή ο κύριος Γρετζελιάς επέλεξε να μην εμφανιστεί καν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεπώς, με την ομαδούλα του, ΔΕΝ ψήφισε τη λήψη του δανείου, την οποία ωστόσο νωρίτερα είχε συναποφασίσει! Και τώρα, ο Δήμος δεν θα μπορεί ουσιαστικά να ασκήσει πολιτική με τον Προϋπολογισμό του, επειδή πάλι ο κ. Γρετζελιάς, πιστός στην μόνη πολιτική που μπορεί πλέον να ασκήσει, την υπονόμευση δηλαδή της Δημάρχου, προαναγγέλλει την καταψήφιση, μαζί με τους αποστάτες που τον ακολουθούν, του Προϋπολογισμού στη συνεδρίαση της 29ης Φεβρουαρίου.
Είναι θλιβερή η κατάντια ενός άλλοτε πανίσχυρου δημάρχου της πόλης, που αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, ο λαός της πόλης τον έχει οριστικά και αμετάκλητα τάξει στο παρελθόν. Δεν θα είχε την παραμικρή δυνατότητα να υπονομεύει το πρόσωπο που ο λαός μας εξέλεξε στη θέση του Δημάρχου, αν η συγκεκριμένη δήμαρχος δεν είχε την έλλειψη εμπειρίας και συνεπώς πολιτικής ισχύος, που όλοι γνωρίζουμε. Βρίσκει και τα κάνει ο κύριος Γρετζελιάς, κι έχει ξεπέσει τόσο, που μόνο με πολιτικά ανίσχυρους μπορεί πια να τα βάλει. Μια θλιβερή φιγούρα, που πασχίζει να κρατήσει την πόλη εκεί που ο ίδιος οριστικά ανήκει: Στο χθες.
Ο κ. Γρετζελιάς έστειλε χθες το εξής κείμενο, για να δικαιολογήσει τη νέα φάση υπονόμευσης της Δημάρχου:
Ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη 29.02.2012, επιθυμώ να σας  γνωστοποιήσω τα ακόλουθα σχετικά με την καθυστέρηση που προκλήθηκε ως προς την ψήφιση του Προϋπολογισμού:
Όπως γνωρίζετε στις 18.01.2011 το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητούσε τον προϋπολογισμό αλλά το θέμα αναβλήθηκε λόγω της ακύρωσης της υπ΄αρ. 240/2011 Απόφασης του Δ.Σ. περί αναπροσαρμογής των Τελών και Δικαιωμάτων του Δημοτικού Νεκροταφείου έτους 2012 από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αλλά και μη πρότερης συζήτησης  του σχεδίου του Προϋπολογισμού από την Επιτροπή Διαβούλευσης όπως ρητά προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (Ν.3852/2010 άρθρα 76 παρ. 3 και 266 παρ. 5, Κ.Υ.Α. αρ. πρωτ. Οικ. 50698/02.12.2011 άρθρο 3 –Φ.Ε.Κ. 2832/τ.Β΄/14.12.2011), παρά τις περί του αντιθέτου βεβαιώσεις της κας Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, όπως αυτές κατεγράφησαν στην υπ’ αρ. 18/2011 Απόφαση του Δ.Σ. (η οποία είναι αναρτημένη τόσο  στο Πρόγραμμα "Διαύγεια" όσο και στην "Εφημερίδα της Υπηρεσίας"στην ιστοσελίδα του Δήμου). 
Εν συνεχεία η κα Δήμαρχος και ο Δ/ντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου απέστειλαν στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής το υπ΄αρ. πρωτ. 750/20.01.2012 έγγραφό τους, ζητώντας του να αποφανθεί εάν ήταν απαραίτητη ή όχι η συζήτηση του προϋπολογισμού από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, παρουσιάζοντας μονομερώς το πρόβλημα που με υπαιτιότητα της ίδιας της διοίκησης του Δήμου ανέκυψε, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτες εκφράσεις εις βάρος μου που δεν συνάδουν ούτε με το αξίωμα της Δημάρχου, πολύ δε περισσότερο ούτε και με τη θέση ενός δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος θα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα πειθαρχικά για την ενέργειά του αυτή, εκδηλώνοντας παράλληλα και την ασέβειά τους ως προς την υπ΄αρ. 18/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρεμβαίνοντας αναρμοδίως και απροκάλυπτα στο έργο του, με μοναδικό στόχο να προκαταβάλουν αρνητικά την κρίση του Γενικού Γραμματέα.
Πληροφορούμενος το παραπάνω απαράδεκτο έγγραφο, απέστειλα το υπ΄αρ. 1139/30.01.2012 έγγραφό μου στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και στην διοίκηση του Υπ. Εσωτερικών, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.
Εν τέλει η διοίκηση του Δήμου εξαναγκάσθη να εφαρμόσει τα νόμιμα και συγκάλεσε στις 13.02.2012 την Επιτροπή Διαβούλευσης .
Ωστόσο εσκεμμένα απεκρύφθη από  την διοίκηση του Δήμου ότι από τις 31.01.2012 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 3266/9122/31.01.2012 έγγραφό του δικαίωσε τόσο εμένα όσο και το Δ.Σ., κρίνοντας ότι ο Προϋπολογισμός πρέπει πρώτα να εξετασθεί από την Επιτροπή Διαβούλευσης, έγγραφο το οποίο δεν μου γνωστοποιήθηκε παρά μόλις στις 23.02.2012 και κατόπιν δικής μου όχλησης προς τον δημοτικό υπάλληλο που εκτελεί χρέη Γραμματέως του Δ.Σ.
Από τα παραπάνω εκτεθέντα, καθίσταται πλέον πασιφανές ποιοι δεν επιθυμούν την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτκού Συμβουλίου και ποιοι ευθύνονται για τη σημαντική καθυστέρηση της συζήτησης του προϋπολογισμού .

10 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑ,ΤΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πολιτική μιλάμε με επιχειρήματα. Η βία είναι ξένη με τη Δημοκρατία

      Διαγραφή
  2. Αγαπητε ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ
    μια παρεα ειστε βρητε τα μονοι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σοβαρα κ.Διαμαντη?Τι επιχειρημα εχουν οι βουλευτες του κομματος σας που εκαναν κωλοτουμπα(σαν τον αρχηγο σας τον βιρτουοζο της κωλοτουμπας) χθες και ψηφισαν τα μετρα που ειχαν καταψηφισει προχθες?Επιεικες το ραπισμα σε ολους αυτους που υπογραφουν την καταδικη μας και στο γρετζελια βεβαιως βεβαιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ξέρετε το επιχείρημα, απλώς δεν μετέχετε στο σχετικό διάλογο. Οπότε, γιατί με ρωτάτε;

      Διαγραφή
  4. ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ....ΓΡΕΤΖΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΟΟΟΟΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ,
    ΣΕΡΝΕΙ ΟΜΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ,
    ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ .........
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ 5,6,7,ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΨΗΦΙΣΜΕΝΗΣ,ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, ΔΗΜΑΡΧΟΥ;
    (ΣΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΩ , ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ"ΑΠΕΙΡΗ")
    ΠΩ ΠΩ ΠΩ! ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ,ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΑΥΤΟ ΥΠΟΝΟΕΙΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπονοώ αυτά που γράφω. Όλα τα άλλα είναι κραυγές απελπισίας.

      Διαγραφή
  5. @04:02 ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ;
    ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΓΙΩΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΑΚΗ!
    ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΕ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΝΑ'ΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιρός είναι πια να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Να διαλύυμε τους (όποιους) μύθους γύρω από τα πρόσωπα. Η Μαυράκη είναι μια συμπαθέστατη κυρία, με εμπειρία στην γραφειοκρατία του Δήμου. Θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι μια καλή Διευθύντρια του Δήμου. Όμως εδώ μιλάμε για πρόσωπα που πρέπει να σχεδιάζουν πολιτική. Και αυτ΄΄ο εκτός από την εμπειρία χρειάζεται και (τεχνοκρατική) γνώση.
      Όσο για την Αγαγιώτου, επίσης συμπαθή κυρία, ε, μην τρελλαθούμε κιόλας. Τι έργο επέδειξε μέχρι σήμερα; Ειδικά στην περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο, τι προχώρησε; Γιατί η ικανότητα φαίνεται στα μεγάλα πράγματα και με άκρως περιορισμένα (για να το πω κομψά) οικονομικά μέσα.
      Στα εύκολα και με λεφτά, όλοι πετυχαίνουν.

      Διαγραφή
    2. Κάπως έτσι. Αν είχε κάνει τον Έρτσο Γ.Γ. τώρα ο δήμος θα πέταγε! Αυτή η τραγική πλειοψηφία θα είχε να παρουσιάσει πλούσιο έργο και θα προκαλούσε δέος στους αντιπάλους της αντί διάθεση να την κατασπαράξουν. Αλλά θέλατε την πασόκα από γειτονικό δήμο γιατί νομίζατε πως είναι καλύτερη. Φάτε στα μούτρα τώρα τα αποτελέσματα και μην διαμαρτύρεστε!

      Διαγραφή