Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επίθεση της "Καλημέρας" στη Διοίκηση του Δήμου

Από τη δημοτική παράταξη "Καλημέρα Όμορφη Πόλη λάβαμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: 
Η παράταξή μας «Καλημέρα Όμορφη Πόλη», μέχρι σήμερα δεν έχει ασκήσει διοίκηση. Παρά ταύτα όμως ο επικεφαλής μας και οι 4 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, σε κρίσιμες στιγμές, έχουν αναλάβει ευθύνες που δεν τους αναλογούν και έχουν υπερψηφίσει προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, σκεπτόμενοι πάντα το
συμφέρον των συμπολιτών μας και των εργαζομένων του Δήμου μας.
Θα μπορούσαν εύκολα, να διαλέξουν τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και του ΌΧΙ σε όλα, μιας και συνήθως η συγκεκριμένη πολιτική στάση «πουλάει». Απέναντι μάλιστα σε μία διαλυμένη Δημοτική Αρχή, θα μπορούσες να επιχειρηματολογήσεις υπέρ αυτής της στάσης χωρίς ιδιαίτερο κόπο.
Θεωρούμε ωστόσο ότι αυτές οι «πολιτικάντικες» τακτικές μας έφεραν στο σημερινό σημείο πολιτικής κατάντιας. Οι περισσότεροι όταν αντιπολιτεύονται λένε μεγάλα και εύκολα λόγια. Όταν όμως έρχεται η στιγμή της άσκησης διοίκησης… τα πράγματα αλλάζουν. Η ρητορεία τους αυτόματα μεταλλάσσεται και χρησιμοποιούν επιχειρήματα του τύπου «παραλάβαμε καμένη γη» και άλλα τέτοια εύηχα… αλλά άκρως… παλαιοκομματικά. Για να ξαναγυρίσουν στα προηγούμενα όταν εγκαταλείψουν τις θέσεις της διοίκησης και ξαναβρεθούν σε αυτές τις αντιπολίτευσης ή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Ξέφυγα. Το θέμα της ανακοίνωσης είναι άλλο. Θα αναφερθώ στο πρόσφατο άρθρο του δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Παπανικολάου, ο οποίος τάσσεται, αν κατάλαβα σωστά, εναντίον της λήψης δανείου για τον Ενιαίο Φορέα.
Συγκεκριμένα στο άρθρο του μεταξύ άλλων γράφει:
“Ένα ακόμα δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, αυτή τη φορά για τον Ενιαίο Φορέα, αποφάσισε να ζητήσει η διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας. Το δάνειο αφορά τις οφειλές των πρώην νομικών προσώπων (Πνευματικά Κέντρα, Αθλητικοί Οργανισμοί, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί, Φιλαρμονική) και θα αποπληρωθεί από επιχορήγηση του Δήμου.

Αυτή είναι μια εξέλιξη άδικη για το σύνολο των πολιτών της πόλης μας, αφού με τον τρόπο αυτό καλούνται να πληρώσουν όλοι οι συμπολίτες μας, τα χρέη που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετηθούν οι χρήστες των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα (εξαίρεση αποτελούν τα χρέη της Φιλαρμονικής που αφορά όλους τους συμπολίτες μας).

Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μου στον Ενιαίο Φορέα αλλά και μετά είχα δηλώσει την αντίθεσή μου σε αυτό το ενδεχόμενο”.
Με τα παραπάνω ίσως και να συμφωνούσα, αν δεν γνώριζα πως ο κ. Παπανικολάου ήταν μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα και ότι επίσης έχει ψηφίσει 3 φορές υπέρ της λήψης Δανείου για τον Δήμο μας! Βάσει αυτών λοιπόν προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα (προσπερνώντας πολιτικές τοποθετήσεις όπως αυτή π.χ. του κ. Κόντου που του είπε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο: «τον διέλυσες και έφυγες»)

-         Οι εργαζόμενοι στον Φορέα είναι «δευτέρας» κατηγορίας;;;
-         Ο ίδιος έχει «συμβολή» ή όχι στη διόγκωση των συγκεκριμένων οφειλών;;;
-         Στη σημερινή συγκυρία, τα παιδιά της Φιλαρμονικής πρέπει να παραμείνουν απλήρωτα για υπηρεσίες που ήδη έχουν παράσχει;;;
-         Τα ΚΑΠΗ, στα οποία ο κ. Παπανικολάου έβαλε «χαράτσι» 50 λεπτών, πρέπει να έχουν θέρμανση, πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν ή συμφωνεί με τον μεγαλοτραπεζίτη κ. Προβόπουλο που «έδωσε γραμμή» να κλείσουν;;;
-         Οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν; Συμφωνεί ο κ. Παπανικολάου με την ελλιπή σίτιση και την σχεδόν καθόλου θέρμανση των παιδιών, που τα «καταδίκασε» η δική του πολιτική;;;
-         Είναι δυνατόν σήμερα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για τους παιδικούς σταθμούς γιατί ο κ. Παπανικολάου δεν γνωστοποίησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα τα προγράμματα αυτά που θα έλυναν το πρόβλημα και για το 2012 και για το 2013;;; (Κάποιοι «κακεντρεχείς», με τους οποίους… διαφωνούμε, λένε ότι αυτό έγινε για να μπορούμε να βάζουμε στους σταθμούς μόνο αυτούς που θέλουμε εμείς και να μην γίνεται η επιλογή από την ΕΕΤΑ. Κακίες…)

Να αναμένουμε κάποια απάντηση;;;

   Ρένος Αρβανίτης
Εκπρόσωπος τύπου της παράταξης    
    «Καλημέρα Όμορφη Πόλη»

23 σχόλια:

  1. Που έχει δημοσιευθεί αυτό το άρθρο του Παπανικολάου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απολογητης της διοίκησης έχουν γίνει Τομπι και Σια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να συμβάλλω στο διάλογο, έχω 2 παρατηρήσεις. Η πρώτη είναι μεθοδολογική (και δεοντολογική) και η δεύτερη επί της ουσίας.

    1. Σε επίσημο δελτίο τύπου κάποιου φορέα, ο λόγος θα πρέπει να είναι ενιαίος, χωρίς προσωπικές αναφορές του εκάστοτε συντάκτη. Δεν μπορεί να εναλάσσεται το πρώτο πληθυντικό με το πρώτο ενικό πρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση, το δελτίο τύπου δεν είναι προσωπικό σχόλιο κανενός για να χρησιμοποιείται πρώτο ενικό πρόσωπο.

    2.
    α) "....Παρά ταύτα όμως ο επικεφαλής μας και οι 4 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, σε κρίσιμες στιγμές, έχουν αναλάβει ευθύνες που δεν τους αναλογούν και έχουν υπερψηφίσει προτάσεις της Δημοτικής Αρχής ....."
    Με ξενιζει αυτή η θέση, καθώς θεωρώ ότι η αντιπολίτευση είναι θεμελιώδης πυλώνας του συστήματος, συνεπώς κάθε αντιπολίτευση έχει σαφέστατες ευθύνες. Ευθύνες όχι μόνο απέναντι στους ψηφοφόρους της αλλά απέναντι στον θεσμό που υπηρετεί. Όταν π.χ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο είναι ο 4ος τη τάξει παράγων του Πολιτεύματος, είναι σαφέστατο το ότι έχει ευθύνες. Αναλόγως, ευθύνες έχει η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    β) " ......Αυτή είναι μια εξέλιξη άδικη για το σύνολο των πολιτών της πόλης μας, αφού με τον τρόπο αυτό καλούνται να πληρώσουν όλοι οι συμπολίτες μας, τα χρέη που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετηθούν οι χρήστες των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα (εξαίρεση αποτελούν τα χρέη της Φιλαρμονικής που αφορά όλους τους συμπολίτες μας)......"
    Με το φτωχό μου μυαλό, θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες είναι εν δυνάμει χρήστες όλων των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν αντιλαμβάνομαι την επιλεκτική αντιμετώπιση του κ. Παπανικολάου.
    Αυτή η αντίληψη, όχι μόνο είναι παράλογη, αλλά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Με αυτή τη λογική, κα΄ποιος που δεν έχει αυτοκίνητο θα πρέπει να ζητά εξαίρεση από το ποσό του φόρου που πηγαίνει για την οδοποιία, κάποιος που δεν έχει παιδιά θα πρέπει να μην πληρώνει για τη δημόσια παιδεία, κ.ο.κ.
    Αυτές οι αντιλήψεις δεν είναι σοβαρές και δεν μπορεί να διατυπώνονται από ανθρώπους με δημόσια αξιώματα.
    Επίσης πολύ μεγάλη προσοχή θέλουν τα θέματα που αφορούν τον καθορισμό χρηματικής συμμετοχής, ασχέτως αν αυτή θα είναι συμβολική ή όχι.
    Η χρηματική συμμετοχή του δημότη (επαναλαμβάνω : ασχέτως του ύψους αυτής), θέτει άλλα στάνταρντς ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες, από πλευράς Δήμου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικειμενικής ανταπόκρισης.
    Προσωπικά, τάσσομαι υπέρ της παραχώρησης πολλών από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε ιδιώτες (με έλεγχο και εποπτεία από το Δήμο), αλλά επειδή αυτά είναι, δυστυχώς, ταμπού για την κοινωνία μας, θα πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα.
    Κάθε σκέψη για χρηματική συμμετοχή των δημοτών, θα πρέπει να προέρχεται από σοβαρή μελέτη κόστους-οφέλους. Δεν μπορεί να καθορίζει κανένας αυθαίρετα τα ποσά. Στο παρελθόν υπήρξαν φαινόμενα όπου η θέσπιση συμμετοχής δημιούργησε περισσότερα προβλήματα τεχνικής και λειτουργικής φύσεως, το δε οικονομικό αποτέλεσμα ήταν πενιχρό.
    Δυστυχώς, ο κ. Παπανικολάου παρά το ότι είναι νέος άνθρωπος, σκέπτεται με όρους παλαιότερων εποχών. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν τα δελτία τύπου της παράταξης και τα δελτία τύπου προσώπων που ανήκουν σε κάποια παράταξη. Το παραπάνω δελτίο τύπου ανηκει στην 2η κατηγορία.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα διαφωνήσω, αν και είναι λίγο πομπώδες να εκδίδουν δελτία τύπου τα πρόσωπα, μεμονωμένα. Ακόμα και ο Πρωθυπουργός δεν εκδίδει προσωπικά δελτίο τύπου. Αυτό εκδίδεται από το Γραφείο του.
      Πάντως η ανάρτηση αναφέρει για δελτίο τύπου του συνδυασμού.

      Διαγραφή
  4. @ ζιζελ
    σοβαρές επισημάνσεις αλλά όχι όλες σωστές πχ την οδοποιία την πληρώνουμε από τα τέλη κυκλοφορίας και από τα διόδια άρα πληρώνουν μόνο όσοι έχουν αυτοκίνητα. άρα λογικό είναι αν εγώ είμαι γεροντοκόρη να μην πληρώνω μια ζωή τα ψωμιά των παιδικών σταθμών (ή τουλάχιστον να μην πληρώνω εγώ όσο αυτός που στέλνει το παιδί του) όταν όμως γεράσω και χρησιμοποιήσω το ΚΑΠΗ ας πληρώσω κάτι αν θέλω να πάω εκδρομή ή να συντηρώ το χώρο φιλοξενίας του ΚΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι προφανές, νομίζω, ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιλεκτική φοροδότηση. Εκτός και αν υπάρξει ριζική ανατροπή του συστήματος και αντικατάστασή του με κάποιο άλλο. Σε αυτό μπορούμε να συζητήσουμε. Αλλά αυτό προϋποθέτει το να ξεφύγουμε από την αντίληψη του κρατικισμού που μας διέπει, ως κοινωνία.
      Πάντως, τονίζω το ότι όλοι οι πολίτες είναι, εν δυνάμει, χρήστες των υπηρεσιών που ένας Δήμος προσφέρει.

      Διαγραφή
  5. Κύμβαλα αλαλάζοντα. Αν κάτι έχει να μας πει ο Χάρης ας μας το γράψει ο ίδιος. Εκτός κι αν έτσι νομίζουν κάποιοι ότι «προωθούνται» στις βουλευτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Χάρης μιλάει μόνο με ομολόγους του...

      Διαγραφή
    2. Ναι με τη Γαϊτανα

      Διαγραφή
    3. Δηλαδή με αποτυχημένους υποψήφιους βουλευτές, αποτυχημένους υποψήφιους δημάρχους και τι άλλο;

      Διαγραφή
  6. Όχι πάντως με αυτούς που κάνουνε εκδηλώσεις σε κανένα υποψήφιο Βουλευτή για να τον ξαναβάλουν σε κανένα Δ.Σ. Οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ή με αυτούς που πουλάνε παραμύθι για να βολέψουν τα αδερφοξάδερφά τους στο δημόσιο.

      Διαγραφή
  7. Έχει χορτάσει ο Χαρούλης από Δ.Σ. από που τα βρήκε και μοιράζει καριόκες στα ΚΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΣΕ ΡΕ ΧΑΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε Νικολάκη το ξέρουμε ότι είσαι κολλητός του Χωρινού και του Γρετζελιά. Εκεί κατάντησες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ αν ήσουνα κολλητός του Χάρη . . . . . Ανεβασμένα πράγματα Νικολάκη μου.

      Διαγραφή
  10. Αν ηταν με το Χαρη θα εμπαινε χωρις ΑΣΕΠ στην ΚΥΠ και θα κατεληγε στο Υπουργειο οικονομικων οπως ο αδελφος του Χαρη και τα 2 ξαδελφια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά να τα βλέπουν οι νεοδημοκράτες που στήριξαν Χάρη στις εκλογές.

      Διαγραφή
  11. Υπουργείο Μεταφορών. Μέλος Δ.Σ. Υπουργείο Μεταφορών. Μέλος Δ.Σ. Υπουργείο Μεταφορών μέλος Δ.Σ.

    Χαιρετίσματα μικρέ Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαι κακόπιστος και άδικος. Μάθε λοιπόν ότι επειδή υπήρχαν πληροφορίες περί δολοφονίας Καραμανλή, για να ενισχυθεί η ΚΥΠ να την αποτρέψει το κόμμα ανάθεσε τη δουλειά στην οικογένεια. Τελικά η δολοφονία αποτράπηκε με τη βοήθεια και κάποιου Βλαδίμηρου που αν δεν είχε καλές σχέσεις με την οικογένεια δεν θα ανακατευόταν. Μόλις πέρασε αυτός ο κίνδυνος και επειδή διαφαινόταν η κρίση, τους μετέθεσαν στο Οικονομικών. Μόλις τόμαθε ο Γιωργάκης σκέφτηκε ότι για νάναι η οικογένεια στο Οικονομικών, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Επειδή μάλιστα με αυτό το σύνθημα κέρδισε τις εκλογές δεν τους πείραξε μετά. Για να ξέρεις δηλαδή τι υπηρεσίες πρόσφερε η οικογένεια στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν τα γράφεις επώνυμα αυτά;;; Θα είναι πραγματική ΑΡΩΓΗ προς την αλήθεια.

      Διαγραφή