Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χαμός στη Βουλή με τους διορισμούς συγγενών

Mεγάλες αναταράξεις έχει προκαλέσει στη Βουλή το ζήτημα που προέκυψε με αφορμή τους διορισμούς σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων συγγενικών προσώπων βουλευτών. Οι έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν οδήγησαν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να δώσει εντολή να απαγορευθεί στο
σύνολο των κρατικών λειτουργών που έχουν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους, να διορίζουν στις θέσεις αυτές τις συζύγους τους και τους συγγγενείς τους μέχρι δευτέρου βαθμού.
Η πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ να ζητήσει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη να σταματήσουν οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Πολύδωρα, ο οποίος πήρε θέση για το θέμα κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων καλώντας να συζητηθεί στο θέμα στην Ολομέλεια, με σκοπό να μάθει «όλη η Ελλάδα τι έχει γίνει κι όχι μόνο με τα γραφεία των πρώην, αλλά με όλους τους μετακλητούς».
Μάλιστα, σε έντονο τόνο προειδοποίησε τους παριστάμενους - χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι και φωνάζοντας, σύμφωνα με το tovima.gr - «να δούμε τότε τι θα πουν οι δήθεν αδιάφθοροι».
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος στράφηκε κατά όσων «επενδύουν» πάνω στο θέμα των μετακλητών. «Γίνεται προσπάθεια αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού που βρίσκεται σε απόγνωση από αποφάσεις που οδηγούν σε απόγνωση», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε όμηροι 20-30 βουλευτακίων που περιφέρονται και ασχημονούν στα διάφορα παράθυρα της τηλεόρασης και παρέχουν υπηρεσίες σε δημοσιογράφους. Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε εμείς απαθείς και το κοινοβούλιο αιχμάλωτο των εντυπώσεων που δημιουργούν τέτοια πρόσωπα».
Σχολιάζοντας την πρόταση της ΔΗΜΑΡ να κατατεθούν στοιχεία για τον αριθμό των διορισμών στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι «δεν δέχομαι το τσουβάλιασμα όλων μας». «Στα 10,5 χρόνια που ήμουν Πρόεδρος, οι υπάλληλοι της Βουλής ήταν 726 και φεύγοντας ήταν 840. Από εκεί και πέρα πόσοι είναι, πόσοι προσλήφθηκαν δεν ξέρω, ας κατατεθούν τα στοιχεία».
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΗΜΑΡ, στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, χαρακτηρίζει ατελή των πρόσφατη εντολή του κ. Σαμαρά να απαγορευθούν οι προσλήψεις σε αυτές τις θέσεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού και παράλληλα, προτείνουν να καταργηθεί εντελώς η δυνατότητα διορισμού μετακλητών και ζητούν αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, όπως επισημαίνουν, «βρίθει ρυθμίσεων που ευνοούν την αδιαφάνεια, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και τον κομματισμό».

5 σχόλια:

  1. κατσακιωρης θωμάς30 Αυγούστου 2012 στις 8:25 μ.μ.

    Χαμός ,τώρα ,γιατί ,θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια ,ή να κάψουν κάποια χαρτιά ,όλα τα προηγούμενα χρόνια τί γινόταν;;;;;;;;;ποιός μπορούσε να σε διορίσει σαν μετακλητό ή να σε πάει στην βουλή το''ΑΣΕΠ''.Ο κόσμος ξύπνησε και δεν μασάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτή είναι «η Βουλή της ανατροπής» πού έλεγε ο GAP; Εντάξει, ο Κακλαμάνης δεν έχει ίχνος αυτογνωσίας, η Η ΔΑΜΑΡ την παριστάνει, την Ιωάννα της Λωραίνης; Πολύ αργά για δάκρυα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μας πει η ΡΗΜΑΔ που είναι διορισμένος ο γιος του βουλευτή της Λεβέντη και ας κόψει τα πυροτεχνήματα που ρίχνει για να κρύψει την ταύτισή της με τα βάρβαρα μέτρα. Γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Toυλάχιστον ο Πολύδωρας έκανε μερικούς αξιοκρατικούς... διορισμούς στην ΕΥΠ δικών μας όπως ο Γιαννάκης κλπ. Δεν ήταν όλα ρουσφέτια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή