Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 αβγά ελαφρά κτυπημένα
70 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο κομμένο κομματάκια
140 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε
κομματάκια
35 γραμμάρια κακάο
½ κουταλάκι λικέρ καφέ
Για το γλάσο σοκολάτας
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
20 γραμμάρια Μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
2 κομμάτια γλυκάνισο
150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Στρώνουμε μια μικρή ορθογώνια φόρμα με μεμβράνη. Βάζουμε αρκετή για να έχει αρκετό περιθώριο απ’ όλες της πλευρές. Βάζουμε όλα τα υλικά του πατέ σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο, η σοκολάτα και η ζάχαρη, και να δέσουν καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στην έτοιμη φόρμα και αφού κρυώσει βάζουμε το πατέ στο ψυγείο να παγώσει. Όταν πήξει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γλασάρουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Για 4-6 άτομα
2 αβγά ελαφρά κτυπημένα
70 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο κομμένο κομματάκια
140 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε
κομματάκια
35 γραμμάρια κακάο
½ κουταλάκι λικέρ καφέ
Για το γλάσο σοκολάτας
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
20 γραμμάρια Μέλι
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι/λεμόνι
2 κομμάτια γλυκάνισο
150 γραμμάρια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Στρώνουμε μια μικρή ορθογώνια φόρμα με μεμβράνη. Βάζουμε αρκετή για να έχει αρκετό περιθώριο απ’ όλες της πλευρές. Βάζουμε όλα τα υλικά του πατέ σε μια κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν το βούτυρο, η σοκολάτα και η ζάχαρη, και να δέσουν καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό μείγμα στην έτοιμη φόρμα και αφού κρυώσει βάζουμε το πατέ στο ψυγείο να παγώσει. Όταν πήξει καλά, το βγάζουμε από το ψυγείο και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γλασάρουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη στους 90 βαθμούς, ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ομογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει γλασάρουμε.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Διαμαντή, μας βάζεις σε πειρασμούς και πρέπει να κάνουμε δίαιτα. Αλλά επειδή, όπως λένε και οι αγγλοσάξονες, ο καλύτερος τρόπος για να πάψει να υπάρχει ένας πειρασμός είναι να υποκύψεις, θα το δοκιμάσω ... και το κρίμα στο λαιμό σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή