Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τριγμοί και δυσαρέσκεια

Τριγμοί και δυσαρέσκεια στην κυβερνητική τρόικα με εκατέρωθεν δηλώσεις, ειδικότερα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, με αφορμή το συνεχιζόμενο σήριαλ για τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να ολκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν και ο χώρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει τις εξελίξεις αυτές ως επικοινωνιακά παιχνίδια, στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου, αλλά και
την κυβέρνηση γενικότερα, με τη Φώφη Γεννηματά να τονίζει ότι αφενός δεν υπάρχει πίεση προς τους υπουργούς να παραδώσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους και, αφετέρου, γιατί δεν υπήρχε προεκλογικά επαρκής προετοιμασία των ισοδυνάμων που πρότεινε η ΝΔ.
Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να «βρει τώρα έστω 2 δισ. από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο», προσθέτοντας πως τότε η ΝΔ «δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος». Απαντώντας η ΝΔ επισημαίνει: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει όλοι να δείχνουν υπευθυνότητα και να προσέχουν την κάθε τους λέξη». Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της τονίζει πως "δεν παίζει κομματικά παιχνίδια". Η σύσκεψη των Σαμρά - Βενιζέλου - Κουβέλη πρόκειται να γίνει την Πέμπτη  στις 13:00, ίσως με τη συμμετοχή και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ρώμη είτε την Πέμπτη το απόγευμα είτε την Παρασκευή το πρωί για να συναντήσει τον ιταλόομόλογό του Μάριο Μόντι και να έχει συνομιλίες και με άλλους Χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργούς όπως της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Ουγγαρίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου μετά αυνάντηση με τον Πάπα Βενέδικτο. Νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της κυβερνητικής τρόικας πρόκειται να γίνει την Κυριακή, όπου πιστεύεται ότι θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για τα επώδυνα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου