Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι χθεσινές αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης

Συνεδρίασε χθες η Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις: 
  •  Κάλεσμα την Τρίτη στις 19.00 στο κοινωνικό κέντρο αγώνα και αλληλεγγύης (Δεκελείας 116, δίπλα στα ΕΛΤΑ).σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για τη διοργάνωση δωρεάν μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας σε όσους μαθητές έχουν ανάγκη.
  •  Κάλεσμα στη γενική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτέμβρη στις 11 στο Μουσείο και προπαγάνδισή της με πανό που θα αναρτηθεί στην πόλη.
  •  Διοργάνωση ανταλλακτικού παζαριού την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη από τις 10.00 ως τις 22.00. Ο χώρος της λαϊκής συνέλευσης θα είναι καθημερινά ανοιχτός για να μαζεύονται ρούχα, βιβλία, τρόφιμα και οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει κάποιος.

2 σχόλια:

  1. Άντε πάλι! Λαική συνέλευση η συγκέντρωση μιας παρεούλας 20-30 ανθρώπων. Και οι "αποφάσεις" της, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
    Τελικά ο καθένας παίρνει την παρέα του, μπουκάρει σε ένα δημόσιο κτίριο και αυτή την πράξη τη βαφτίζει "κατάληψη", "λαική συνέλευση" και τέτοιες μπούρδες.
    Ακούστε σοβαρές "αποφάσεις" που πήρε η "συνέλευση". Παιδιά μην χτυπάτε τόσο πολύ το σύστημα γιατί θα καταρρεύσει απότομα.
    Εκτός των άλλων, όμως, προβαίνουν σε ενέργειες που δείχνουν ότι γράφουν τους θεσμούς στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
    Γιατί π.χ. δεν απευθύνονται στο Δήμο και σε συνεργασία μαζί του να οργανώσουν "μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας";
    Και γιατί κατηγορούν τη Χρυσή Αυγή που μοιράζει μερίδες φαγητού; Ή που διοργανώνει δημόσια αιμοδοσία; Επειδή η Χ.Α. μοιράζει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες; Έτσι θέλει και ειναι δικαίωμά της με την ίδια ακριβώς λογική που η "γενική συνέλευση" καταπατά τη δημόσια περιουσία και κάνει ότι θέλει. Ίδιοι με τη Χ.Α. είναι στο βάθος, την ίδια περιφρόνηση αισθάνονται στους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα.
    Υποκαθιστούν και τους συνδικαλιστικούς φορείς, επίσης και "καλούν" στην απεργία. Μα ήδη όλος ο κόσμος είναι ενημερωμένος από τις ανακοινώσεις των σωματείων από τις αφίσες, από την τηλεόραση και τις εφημερίδες. Αυτούς περίμενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο εξοργιστικό δεν είναι οι ιδέες που πρεσβεύει ο κάθένας.
    Δικαίωμα τους, όλων να λένε αυτά που πιστεύουν.

    Είναι η εντύπωση που απλώνεται σαν αρρώστια, ότι όποιος θέλει καταλαμβάνει τον όποιο δημόσιο χώρο του αρέσει και ανακηρύσσει εκεί την επικράτεια του.

    Θυμηθείτε στη Θεσσαλονίκη, πριν 10 μέρες εκκενώθηκε κτίριο του Πανεπιστημίου που είχε καταληφθεί πριν 6 περίπου χρόνια.

    Θυμηθείτε την στρούγκα, νομίζω ότι έχει καταληφθεί εδώ και 3 χρόνια.

    Θυμηθείτε την Λαϊκή Συνέλευση, πριν από περίπου 1 χρόνο.

    Το ωραίο είναι, ότι ναι μεν στην Θεσ/νίκη η Πρυτανεία είχε κάνει αίτηση για έξωση πολλά χρόνια, αλλά κανένας Εισαγγελέας και καμία Αστυνομία δεν έκαναν τίποτα.

    Όσον αφορά τα δικά μας 2 Δημοτικά καταστήματα, ο Δήμος δεν έχει κάνει καμία κίνηση έξωσης.
    Σαν να λέει στον επόμενο καταληψία, βρες και εσύ έναν χώρο, κατέλαβε τον και εγώ θα κάνω ότι σφυράω.

    Και καλά αν αδιαφορούσαν για μια κατάληψη που έγινε στο δικό τους σπίτι (εννοώ των ανθρώπων που διοικούν), δεν θα με πείραζε καθόλου, αλλά τώρα που η κατάληψη αφορά Δημοτικό χώρο, αυτό δεν συνιστά "παράλειψη καθήκοντος" εκ μέρους των?

    Αν συνιστά κάτι τέτοιο, δεν θα έπρεπε ο Εισαγγελέας της περιοχής, να ασκήσει δίωξη εις βάρος της Διοίκησης του Δήμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή