Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η "Δύναμη Πολιτών" για τη "Χρυσή Αυγή"

Από τη Δημοτική Παράταξη "Δύναμη Πολιτών" λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο:
Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μέσω του βουλευτή τους H. Παναγιώταρου, είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι «θα κάνουν εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετάνε στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους». Υλοποιώντας αυτές τις υποσχέσεις μίσους, πριν λίγες μέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Παναγιώταρος κατέθεσε ερώτηση προς
τον υπουργό εσωτερικών, ζητώντας να μάθει «τα ακριβή στοιχεία» των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων, που εξυπηρετούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας. Αυτό που προκαλεί εύλογη απορία είναι η ταχύτατη  ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, ο οποίος απέστειλε έγγραφο με αρ. οικ. 37288/1-10-2012 στις αντίστοιχες αποκεντρωμένες διοικήσεις, προκειμένου αυτές να συλλέξουν στατιστικά στοιχεία για την φοίτηση παιδιών αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς.
Οι απειλές από τη Χρυσή Αυγή σε οικογένειες, αλλά και μικρά παιδιά που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς είναι μία αποτρόπαιη πράξη, που μόνο οι νοσηροί εγκέφαλοι των νεοναζί θα μπορούσαν να εμπνευστούν.  Καταρχήν, είναι προφανές ότι αγνοούν ότι  σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν. Πέρα όμως από την άγνοια του Κώδικα και τις απειλές, η Χρυσή Αυγή είναι φανερό πια σε όλους ότι πρωτοστατεί σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της.
Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών και τις μειώσεις θέσεων σε αυτούς, όχι μόνο δεν ψήφισε στη Βουλή την πρόταση για εξεταστική για τη Siemens, αλλά  έχει και το θράσος να εμφανίζεται ως προστάτης των Ελλήνων. Λειτουργούν πια ανοιχτά ως μπράβοι των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, προωθούν την λεηλασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και την τρόικα, και την ίδια στιγμή θέλουν να στρέψουν την οργή της κοινωνίας απέναντι στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας.
Ως Δύναμη Πολιτών απαιτούμε από την κυβέρνηση και το Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας να μην προβούν σε καμία τέτοια παραχώρηση προσωπικών στοιχείων στους υπόδικους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Περιμένουμε ανάλογη στάση και από τη μεριά κάθε δημοκρατικής πολιτικής δύναμης.

3 σχόλια:

  1. Διαβάζω καλά ή ... κάτι μου ξεφεύγει; "...Η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών και τις μειώσεις θέσεων σε αυτούς, όχι μόνο δεν ψήφισε στη Βουλή την πρόταση για εξεταστική για τη Siemens, αλλά έχει και το θράσος να εμφανίζεται ως προστάτης των Ελλήνων. Λειτουργούν πια ανοιχτά ως μπράβοι των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, προωθούν την λεηλασία των δικαιωμάτων του Ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και την τρόικα, και την ίδια στιγμή θέλουν να στρέψουν την οργή της κοινωνίας απέναντι στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας".
    Δηλαδή αν έπαιρνε θέση κατά της "ιδιωτικοποίησης" των παιδικών σταθμών θα είχε εξαγνιστεί για την υπόλοιπη δράση της;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι θα κυβερνήσουμε.
    Θα κρίνουμε τα ερωτήματα που μπαίνουν στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου χωρίς να τα δημοσιεύουμε (τι μηδενί δίκην δικάσεις και ανοησίες) και το κυριότερο, χωρίς να τα έχουμε διαβάσει.
    Δεν θα μπορεί ο κάθε βουλευτής στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλλει ερωτήσεις που δεν θα είναι αρεστές στον κ Υπουργό.
    Αφού οι ερωτήσεις δεν θα είναι αρεστές στον κ Υπουργό δεν θα είναι και υποχρεωμένος και να απαντήσει.
    Αν ο κ. Υπουργός επιθυμεί να απαντήσει θα το κάνει «φαντασιακά», χωρίς να συλλέξει στοιχεία για την τεκμηρίωση της απάντησής του.
    Θα επικαλούμαστε κατά το δοκούν τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, π.χ. (άρθρο 214, παράγραφος 2) ‘Οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στη χρήση υπηρεσιών που παρέχουν ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν. (Το υπόλοιπο μιλάει για διαβούλευση με τους κατοίκους και διαγράφεται.)’
    Θα κατηγορούμε τους αντιπάλους ότι δεν καταψήφισαν μία πρόταση για σύσταση εξεταστικής Επιτροπής που ποτέ δεν ήλθε στη βουλή (μεταξύ μας, ευτυχώς, διότι - πως να το κρύψωμεν άλλωστε -, στο «σκάνδαλο» ήτανε και κάτι δικοί μας μπλεγμένοι . . .)
    Και τέλος όταν θάμαστε κυβέρνηση κανένας δήμος δεν θάναι υποχρεωμένος να παραχωρεί στοιχεία που του ζητά ο Υπουργός.
    Ω! ναι. Έτσι θα κυβερνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αδημοσίευτο
    Αν γράφεις ότι κάποιος λ.χ. πέθανε, ενώ ζει, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν δημοσιεύεται τέτοιο σχόλιο. Γράψε ό,τι θέλεις, αλλά πολιτικά, όχι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή