Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στη ΓΑΔΑ οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία

Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, διαμαρτυρόμενοι για τις 106 προσαγωγές συναδέλφων τους, μετά την έφοδο στο υπουργείο Αμυνας. Μεταξύ των όσων προσήχθησαν είναι και ο πρόεδρος του σωματείου «Τρίαινα» Βασίλης Καρατσίκιος, ενώ παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία συνεχίζει να
μιλά για προσαγωγές, μεταξύ των περίπου 300 συγκεντρωμένων κυκλοφορούν πληροφορίες για συλλήψεις.
Σύμφωνα με όσα λένε οι συγκεντρωμένοι έξω από τη ΓΑΔΑ, από τους 106 που προσήχθησαν, οι δέκα αναμένεται να συλληφθούν ως πρωταίτιοι των γεγονότων στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με τoν δικηγόρο των εργαζομένων, οι έξι εκ των δέκα που αναμένεται να συλληφθούν είναι συνδικαλιστές και οι άλλοι τέσσερις απλοί εργαζόμενοι. Αναμένεται δε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα το πρωί της Παρασκευής.

Οι υπόλοιποι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι, όμως τα ονόματά τους αναμένεται να περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση.

Οι διαδηλωτές παραμένουν μπροστά από τη ΓΑΔΑ, καθώς κυκλοφορούν φήμες ότι οι συλληφθέντες ίσως οδηγηθούν στην Ευελπίδων ακόμη και σήμερα βράδυ.

Αν επιβεβαιωθούν, η επόμενη στάση της πορείας που ξεκίνησε το μεσημέρι από το Πεντάγωνο για να φτάσει στη ΓΑΔΑ, όπου είχαν οδηγηθεί οι προσαχθέντες, θα είναι στην Ευελπίδων.

Το μεσημέρι σημειώθηκαν επεισόδια στη ΓΑΔΑ, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε χρήση χημικών. Ομάδα από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκε με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις τους, που τους απώθησαν με χρήση χημικών.

Όταν άρχισαν τα χημικά και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική η διεύθυνση του «Αγ.Σάββα» έδωσε εντολή να κλείσουν τα παράθυρα, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου