Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πετυχημένη η εκδήλωση των Μικρασιατών




Πάνω από 800 άτομα κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, όπου ο Σύνδεσμος Μικρασιατών Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», στα πλαίσια των εορτασμών της πολιούχου και προστάτιδος της πόλης μας Παναγίας Βουρλιώτισσας, διοργάνωσε συναυλία με
τη Μαριώ και την ορχήστρα της.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, αφού ευχαρίστησε θερμά τους παριστάμενους για την παρουσία τους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συγκινητική σας παρουσία σήμερα μας τιμά ιδιαίτερα και σας ευχαριστούμε γι’αυτήν. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας», ενώ στο τέλος ανέφερε, εμπνευσμένος από το τελευταίο τραγούδι της Μαριώς: «Έχε γεια Παναγιά, τα μιλήσαμε, όνειρο ήτανε, δεν θα τα λησμονήσουμε ποτέ».
Στη συνέχεια, ο κόσμος που παραβρέθηκε στην ξεχωριστή αυτή βραδιά παρακολούθησε Μικρασιάτικους χορούς από τη χορευτική ομάδα του Συνδέσμου Μικρασιατών Καισαριανής. Την χορευτική ομάδα ευχαρίστησε για την παρουσία της η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνα Μυλωνά, ενώ ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, έδωσε στα μέλη της ομάδας αναμνηστικά δώρα.
          Αμέσως μετά, το μικρόφωνο πήρε η Μαριώ που, μαζί με την ορχήστρα της, μας πήγαν ένα μουσικό ταξίδι στη Μικρασία, αφού πρώτα μίλησε με συγκίνηση για την ιστορία της δικής της οικογένειας που ήρθε από εκεί. Οι παριστάμενοι απόλαυσαν τη συναυλία και αρκετοί χόρεψαν στους ρυθμούς της ορχήστρας.
          Στο τέλος της συναυλίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δημοτικός Σύμβουλος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Χρήστο Κοπελούσο και τον υπεύθυνο πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδόσεων του Συνδέσμου κ. Χρήστο Τριανταφύλλου, αφού ευχαρίστησαν τη Μαριώ για την εξαιρετική ερμηνεία της, της χάρισαν ένα μαχαίρι της Λυκίας της Μικράς Ασίας και ένα μικρό δέντρο ελιάς, ενώ ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, της δώρισε μία εικόνα της Παναγίας Βουρλιώτισσας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» κ. Χάρης Τομπούλογλου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων κ. Σπύρος Γραμμένος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Γιάννης Τομπούλογλου, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λευτέρης Πλάτανος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λύσανδρος Γεωργαμλής, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ευτυχία Παπαλουκά, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βούλα Μαυράκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Παντελής Γρετζελιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Λαζαρίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας κ. Δήμητρα Δερμανούτσου, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Θανάσης Κοσσύφης, ο Τοπικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας κ. Ηλίας Σταματελόπουλος, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος και Υποψήφια Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας κ. Νίκη Τρυπιά, η Υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας κ. Λίτσα Αμανατίδου, ο κ. Γιώργος Λιόσης ο κ. Γιώργος Καραγιάννης, μέλη παλαιότερων Δ.Σ. του Συνδέσμου και πολλοί άλλοι.





25 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΥΛΟΓΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφέραμε τους παρευρεθέντες με βάση το δελτίο τύπου του Συνδέσμου

      Διαγραφή
  2. Η πρώτη φωτογραφία ειστε σίγουροι οτι είναι απο τη συγκεκριμένη εκδήλωση? Μοιάζει περισσότερο αναμνηστική απο κάποια εγκαίνια, κάποιου νέου γραφείου της Χρυσής Αυγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eύγε εις τους διοργανωτάς της εκδηλώσεως! Συγκινητική η φωτογραφία με την "Χρυσή Αυγή" να πλαισιώνει την κυανόλευκον. Η παραταξίς μας έτσι πρέπει να είναι, πανταχού παρούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν βλέπω κάτι που να μου θυμίζει Χρυσή Αυγή. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κρατά τη σημαία του Συνδέσμου Μικρασιατών και πλαισιώνεται από συμπολίτες. Καλό είναι να μην μπλέκουμε κόμματα με πρωτοβουλίες μνήμης, όπως τέτοιοι Σύλλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι έτσι, καλό είναι οι τοπικές δημοτικές παρατάξεις να μη χρησιμοποιούν τους εθνοτοπικούς συλλόγους ως εφαλτήρια για την τοπική πολιτική σκηνή, όπως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες.

      Κατά τ' άλλα, κι εγώ τη βρίσκω άκομψη την πρώτη φωτογραφία και δεν αναγνωρίζω κάποιον επιφανή μικρασιάτη συμπολίτη δίπλα στον κ. πρόεδρο.

      Όσον αφορά την επιλογή των ονομάτων όσων βρέθηκαν στη συναυλία, υπάρχει ένα μοτίβο, δε νομίζεις;

      Διαγραφή
    2. Το μετέφερα όπως ακριβώς το γράφει το δελτίο τύπου του συνδέσμου Μικρασιατών. Στα υπόλοιπα, δεν διαφωνώ μαζί σου. Την πρώτη φωτογραφία την έβαλα γιατί είναι ο πρόεδρος του συνδέσμου με τη σημαία του. Κομψή, άκομψη, αυτή είναι...
      Αλήθεια, για την εκδήλωση των Μικρασιατών θα συζητάμε; Ένας Σύλλογος είναι, κι έκανε μια εκδήλωση. Το σούργελο που αυτοαποκαλείται Δημοτικό Συμβούλιο δεν απασχολεί κανέναν; Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς είναι αυτό που απασχολεί την πόλη; Το παιχνίδι του κάθε τυχάρπαστου θα παίζουμε; Θα ξυπνήσουμε ποτέ, ως πολίτες αυτής εδώ της πόλης;

      Διαγραφή
    3. Δε νομίζω ότι σε κατηγόρησε κανείς για την επιλογή της φωτογραφίας. Αυτή σου έστειλαν, αυτή έβαλες. Fair enough.

      Ωστόσο, αν δέχεσαι ότι οι δημοτικές παρατάξεις χρησιμοποιούν τους εθνοτοπικούς συλλόγους για άλλους σκοπούς, δεν μπορείς να λες ότι πρόκειται απλώς για θέμα ενός συλλόγου. Αφορά την πόλη γενικότερα, και δεν εννοώ σε μικροπολιτικό επίπεδο.

      Φαντάζομαι ότι ορισμένοι θα ενδιαφέρονται μόνο από μικροπολιτική σκοπιά: γιατί ο Χρήστος Τριανταφύλλου (που υποθέτω ότι συντάσσει τα δελτία τύπου) έβαλε την Παπαλουκά πριν τον Γρετζελιά, γιατί δεν αναφέρεται κανείς από τον κύκλο της δημάρχου και άλλα τέτοια ανούσια. Από την άλλη, κι ο ίδιος ο συντάκτης του δελτίου δείχνει να έχει παρόμοια ενδιαφέροντα. Αλλιώς, μέλημά του είναι η ικανοποίηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων της παράταξής του.

      Υπάρχει όμως εδώ ένα σοβαρό ζήτημα: αυτή η πόλη πρωτοκατοικήθηκε από μικρασιάτες πρόσφυγες. Χτίστηκε ως προσφυγικός συνοικισμός. Ακόμη και σήμερα, ένα σημαντικό κομμάτι των κατοίκων και των δημοτών της είναι απόγονοι αυτών των προσφύγων - αν και οι ίδιοι έχουν πλέον πεθάνει, ως επί το πλείστον. Παρά την οικιστική επέκταση, την αύξηση του πληθυσμού και τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων (με σημείο τομής τον σεισμό του 1999), σ' αυτή την παράδοση χρωστάει το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας την εικόνα του και η μικρασιατική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας της πόλης.

      Προσωπικά, ως απόγονος μικρασιατών προσφύγων βρίσκω άκρως προβληματικό αντί να σκύβουμε στην ιστορία της πόλης μ' έναν σεβασμό που θα υποδείκνυε και κάποιες λύσεις για το σήμερα (ας μην ξεχνάμε τη φτώχεια του παρελθόντος και τα διδάγματα αλληλεγγύης του), ένα όργανο όπως ο σύνδεσμος να χαρακτηρίζεται από μικροπολιτικό αριβισμό.

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι έτσι. Όλα ξεκινούν από την αδιαφορία του πολίτη. Αν εσύ, ως απόγονος Μικρασιατών, κι εγώ επίσης, δεν πάμε να γραφτούμε στους οικείους Συλλόγους, κάποιοι άλλοι θα γραφτούν και θα δραστηριοποιήσουν τους Συλλόγους. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ένας σύλλογος γίνεται όχημα τοπικών φιλοδοξιών, το επισημαίνεις κι εσύ ορθώς. Δες για παράδειγμα το Σύλλογο Επαγγελματιών της πόλης. Δεν λειτουργούσε, ίσως δεν υπήρχε επί χρόνια. Τώρα υπάρχει. Θα μου πεις επικεφαλής είναι κι εκεί ένας δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης. Απαντώ: Όσοι ενοχλούνται, ας πρόσεχαν. Ας τον λειτουργούσαν νωρίτερα το σύλλογο. Κι αυτόν, και τον άλλο, και τον πιο κάτω. Και με τους Πελοποννήσιους είχε γίνει αυτό, και με τους Ρουμελιώτες και με όλους, σχεδόν. Να πάμε στις ομάδες; Κοίτα, δεν μπορείς να αποκόψεις την τοπική δράση ενός προσώπου που μπαίνει και ανεβαίνει σε έναν σύλλογο, από τη μεταπήδησή του στα δημοτικά. Ούτε το αντίθετο. Ένας δημοτικός σύμβουλος να πει "θέλω να ασχοληθώ και με τον τάδε σύλλογο στην πόλη". Από την άλλη, ξέρω τοπικές δυνάμεις που ήλεγχαν σχεδόν όλους τους συλλόγους της πόλης, και στις κάλπες έπαθαν πανωλεθρία. Το ζήτημα δεν είναι μονοδιάστατο.

      Διαγραφή
    5. Αν και, προσωπικά, έχω μεγάλες επιφυλάξεις ως προς το λόγο ύπαρξης των εθνοτοπικών συλλόγων της μορφής που ξέρουμε, αναγνωρίζω την ιδιαιτερότητα του Συνδέσμου Μικρασιατών. Και αυτό όχι μόνο γιατί η πόλη μας δημιουργήθηκε ουσιαστικά από μικρασιάτες, αλλά, κυρίως, γιατί συμβολίζει τη μεγαλειώδη και τραγική, ταυτόχρονα, πορεία του μικρασιατικού ελληνισμού. Υπό αυτή την έννοια και εμείς, που δεν έχουμε μικρασιατική καταγωγή, αλλα γεννηθήκαμε και μένουμε στην πόλη, έχουμε ιδιαίτερη σχέση με την μικρασιατική ιστορία.
      Βεβαίως με τον ίδιο σεβασμό πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε εθνοτοπικό σύλλογο, που αναφέρεται σε ιδιαίτερες περιοχές της πατρίδας μας.
      Και ακριβώς για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να επιτρέπουμε σε κανένα να χρησιμοποιεί τους συλλόγους για ιδιοτελείς σκοπούς.
      Η λύση του προβλήματος είναι πολύ απλή. Στα καταστατικά των συλλόγων μπορεί να προβλέπεται ότι εν ενεργεία αξιωματούχοι (Δήμαρχοι, Δημ. Σύμβουλοι, Βουλευτές κλπ) να μην μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα για τις διοικήσεις των συλλόγων.
      Και πριν προλάβει κάποιος να διατυπώσει ενστάσεις περί της δημοκρατικότητας της πρότασης, θα έλεγα ότι σε μια συλλογικότητα πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Και, κυρίως, να υπάρχουν ρόλοι για πολλούς και όχι για λίγους, που συνήθως συγκεντρώνουν τις "εξουσίες" πάνω τους.
      Έτσι εκκολάπτονται οι σατραπίσκοι που συνήθως ταλαιπωρούν τις τοπικές (και όχι μόνο) κοινωνίες, άλλες φορές με τις πράξεις τους, άλλες φορές με την πεισματική τους άρνηση να αντιληφθούν ότι τελείωσε ο ρόλος τους και τις περισσότερες φορές και με τα δύο μαζί.
      Παραδείγματα πάμπολλα, τόσο από την κεντρική όσο και από την τοπική πολιτική σκηνή.

      Διαγραφή
    6. "...Η λύση του προβλήματος είναι πολύ απλή. Στα καταστατικά των συλλόγων μπορεί να προβλέπεται ότι εν ενεργεία αξιωματούχοι (Δήμαρχοι, Δημ. Σύμβουλοι, Βουλευτές κλπ) να μην μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα για τις διοικήσεις των συλλόγων...."

      σχετικά με το πιο πάνω, μόνο ένας σύλλογος έχει τέτοια διάταξη στο καταστατικό του. Και μάλιστα όχι μόνο τους ανωτέρω αλλά και όσους βάλουν υποψηφιότητα με πολιτικό σχηματισμό, ακόμα και αν δεν εκλεγούν.
      Οι Εθελοντές της Φιλαδέλφειας.

      Διαγραφή
  5. Δεν βλέπω κανέναν συμπολίτη στη φωτογραφία με τον κ. Κοσκολέτο. Και σας διαβεβαιώ, τους γνωρίζω όλους.
    Μπρατσαράδες ΧρυσΑυγίτες βλέπω κι εγώ, όπως και οι φίλοι σχολιαστές 10:30 και 5:48.
    Και επίσης, έχει δίκιο ο φίλος σχολιαστής 8:57. Παρακολουθούσαν την εκδήλωση πασίγνωστα δημόσια πρόσωπα της πόλης που αγνοήθηκαν, βεβαίως από το δελτίο τύπου του Συνδέσμου κύριε Σεϊτανίδη, κι όχι από εσάς.
    Ίσως γιατί δεν ανήκουν στην "ομήγυρη" που τον διοικεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράψτε τα βρε παιδιά, εδώ γράψτε τα, να δημοσιευθούν πάραυτα. Εγώ δεν ήμουν στην εκδήλωση, αλλά περιμένω εσάς να τα γράψετε. Αν υπάρχουν παραλείψεις στο δελτίο τύπου του Συνδέσμου, περιμένω να τις καλύψετε.

      Διαγραφή
  6. Μιλάτε σοβαρά? Αυτό το έκτρωμα το έγραψε ο Τριανταφύλλου? κριμα και τον είχα σε εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω ποιος το έγραψε Και δεν έχει σημασία. Είναι Δελτίο Τύπου

      Διαγραφή
    2. Οπότε θα συμφωνείτε κ. Σειτανίδη ότι θα πρέπει όσοι βγάζουν δελτία τύπου να είναι προσεκτικοί και βέβαια όχι μονο στο τι γράφουν αλλά και με τι φωτογραφίες πλαισιώνουν το Δελτίο Τύπου. Εκτός αν το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αυτοπροβολή και όχι η εκδήλωση αυτή καθ' εαυτή.

      Διαγραφή
  7. Τα δελτία τύπου συντάσσονται από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα των Μικρασιατών… και δεν έχει κανένας άλλος σχέση με αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mea culpa, αν είναι έτσι. Το υπέθεσα επειδή ασχολείται και με το έντυπο του συνδέσμου.

      Διαγραφή
  8. ΚΟΣΚΟΛΕΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ5 Οκτωβρίου 2012 στις 7:00 μ.μ.

    Αγαπητέ Κύριε Σειτανίδη,
    θέλοντας να απαντήσω κυρίως σε ό,τι αφορά τον Σύνδεσμό μας και όχι σε ό,τι γράφεται/ε γύρω από το πρόσωπό μου, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
    1)Η επιλογή της πρώτης φωτογραφίας του άρθρου σας για την εκδήλωση του Συνδέσμου μας αποτελεί προσωπική σας επιλογή μέσα από το σύνολο των τριαντατεσσάρων (34) φωτογραφιών που σας εστάλησαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Είναι πάγια τακτική του Συνδέσμου σεβόμενοι την ελευθερία του Τύπου αλλά και του λόγου να μην εγκλωβίζει τα μέσα. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο εκτός από το Δελτίο Τύπου που συντάσσουμε με τη μορφή του κειμένου πλαισιώνουμε το mail που σας στέλνουμε, με ποικίλο φωτογραφικό υλικό έτσι ώστε να επιλέξετε μόνοι σας τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που θα χρησιμοποιήσετε από το σύνολο της κάθε εκδήλωσης.
    2)Όσον αφορά τα σχόλια των ανωνύμων "φίλων" θα ήθελα να τους ενημερώσω πως οι κύριοι της φωτογραφίας είναι ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Μικρασιατικού Συλλόγου Ρίζες Χαλανδρίου από όπου και μας τίμησε με την παρουσία του το χορευτικό τους τμήμα στα πλαίσια της εκδήλωσής μας. Να μας συγχωρήσουν οι εν λόγω "φίλοι" όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου τους έτσι ώστε την επόμενη φορά να φωτογραφηθούν μαζί μας λιγότερο εύσωμοι κύριοι ως μέλη του Συλλόγου τους.
    3)Θέλω να ενημερώσω τους φίλους σας που επισκέπτονται το blog σας για την ενημέρωσή τους πως τα Δελτία Τύπου του Συνδέσμου μας τα συντάσσουν οι υπογράφοντες(απο εμένα δηλαδή,ως πρόεδρος και την Κα Μυλωνά ως Γεν. Γραμματέα). Η οποιαδήποτε παράλειψη βαρύνει εμάς που συντάσσουμε και υπογράφουμε το Δελτίο Τύπου αν και ειλικρινά θα ήθελα να διαβάσω την οποιαδήποτε παράλειψη επιφανούς Φιλαδελφειώτη διαπράξαμε.
    Τέλος χαίρομαι που υπάρχουν Μικρασιάτες στην πόλη που ενώ δεν ασχολούνται με τα του Συνδέσμου και δεν συνεισφέρουν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην διατήρηση όλων αυτών που πρεσβεύουμε, βρίσκουν τον χρόνο έστω και για κακοπροαίρετη κριτική. Κάτι είναι κι αυτό στους καιρούς που περνάμε. Καθείς εφ' ώ ετάχθη όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι...
    Υ.Γ. Να σας υπενθυμίσω πως όλα αυτά γράφονται για μια εκδήλωση η οποία είναι πρωτοποριακή στη σύλληψη της (μουσική συναυλία στον περίβολο Εκκλησίας και μάλιστα με την συνενεση της) και η οποία ξεπέρασε σε προσδοκία απο άποψη ανταπόκρισης του κόσμου και επιτυχίας κάθε προηγούμενο. Το πιο πιθανό είναι όλο αυτό να ενόχλησε ορισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε κ. Προεδρε μήπως αποτελεί λάθος σας το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σύλλογο δεν τον αναφέρεται καθόλου στο δελτίο τύπου?

      Διαγραφή
    2. Σωτηράκι συνΑΙνεση ήθελες να γράψεις;

      Διαγραφή
  9. Θα μπορούσε να το έγραφε ο Χρήστος Τριανταφύλλου το δελτίο τύπου της εκδήλωσης, αφού ασχολήθηκε πάρα πολύ με την προετοιμασία της. Δεν το έγραψε όμως, το έγραψαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας. Οπότε κάντε τις ...σημειολογικές ερμηνείες σας κάτω από άλλο πρίσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος του συνδέσμου όσο και άλλοι σχολιαστές ασχολούνται με το αν συνέταξε ο Χρήστος Τριανταφύλλου ή κάποιος άλλος το δελτίο τύπου, αποδεικνύει αυτό που είπα και νωρίτερα: ότι το ενδιαφέρον όλων γύρω από την εκδήλωση είναι μικροπολιτικό. Εκείνο που έχει σημασία, όποιος κι αν είναι ο συντάκτης, είναι ότι το περιεχόμενο του δελτίου απηχεί τις απόψεις του συνδέσμου και την οπτική του.

    Υπ' αυτή την έννοια, θεωρώ ότι πέφτει στο κενό η κριτική του κ. Κοσκολέτου περί Μικρασιατών και όσων αυτοί πρεσβεύουν, περί κακόπιστης και ζηλιάρικης κριτικής, διότι δεν αποκλείεται καθόλου να είμαστε κι οι δυο μικρασιάτες στην καταγωγή αλλά να μην πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα.

    Επίσης, θα ήθελα να θυμίσω ότι ο σύνδεσμος Μικρασιατών ιδρύθηκε το 1994, πράγμα που σημαίνει ότι το μικρασιατικό πνεύμα στη Φιλαδέλφεια διατηρήθηκε χωρίς αυτόν για αρκετές δεκαετίες - διότι αποτελούσε οργανικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, προφανώς. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι αναγκαίο να είναι κανείς μέλος του συνδέσμου για να παραμένει μικρασιάτης.

    Α, και κάτι τελευταίο: η σωματοδομή των μελών του ΔΣ των "Ριζών" ίσως να μην έχει πολύ μεγάλη σημασία. Έχει όμως περισσότερη σημασία η προβολή του συνδέσμου "Ρίζες" από τη φασιστική φυλλάδα "Στόχος", όπως επίσης και η πρωτοβουλία του για δημιουργία Τράπεζας Αίματος "για τους μικρασιάτες αδελφούς".

    Εσάς δε θα σας έμπαιναν ψύλλοι στ' αφτιά; Ή μήπως ψάχνω ψύλλους στ' άχυρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάγκες ιδού η ροδος ιδού και το πήδημα. Οπως σωστά είπε κι ο Διαμαντης όλοι κριτική από τον καναπέ κάνετε. Είτε σας αρέσει είτε όχι ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στη πόλη. Ολα τα αλλα είναι αλοιφές. Μονάχα για κατανάλωση. Εμένα λίγο με μοιάζει ποιος γράφει και ποιος κοιτάει και ποιος αναλωνεται εμένα με νοιάζει που βλέπω κίνηση και μάλιστα θετική. Και θα θέλα να επισημάνω και το εξής. Μπράβο στο Κοσκολετο που τα είπε επώνυμα και δεν κρυφτηκε σαν μερικούς- μερικούς. Αυτό δείχνει πως δεν μασάει και νομίζω πως λέει πολλά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή