Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Υποβάθμιση- σοκ

Υποβάθμιση – σοκ για την Ελλάδα σε μια χρονική στιγμή που υπάρχει σε εξέλιξη η επαναγορά ομολόγων και η συμφωνία των Βρυξελλών για το χρέος. Ο οίκος Standard & Poor΄s υποβάθμισε την Ελλάδα στην κατηγορία "Selective Default", δηλαδή σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας. Η υποβάθμιση ωστόσο θεωρείται από τους αναλυτές
κίνηση ρουτίνας, καθώς, όπως εξηγούν, κάθε φορά που μία χώρα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μία ανταλλαγή ή μια επαναγορά χρέους, ένας οίκος αξιολόγησης -στην προκειμένη περίπτωση η S&P- αλλάζει την αξιολόγηση σε SD.
"Είναι μια τεχνική κίνηση που δεν συνιστά απαραίτητα ένδειξη πραγματικής χρεοκοπίας", εξηγεί ο Adrian Miller, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιων αγορών της GMP Securities. "Μόλις ολοκληρωθεί η επαναγορά η S&P θα αλλάξει εκ νέου την αξιολόγησή της".
Υπενθυμίζεται ότι η S&P έχει ακολουθήσει ξανά την ίδια τακτική στο παρελθόν: είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα σε SD το Φεβρουάριο πριν ξεκινήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI).
Στη σημερινή υποβάθμιση η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα υποβαθμίστηκαν σε "selective default" από "CCC" προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου