Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ακριβό πετρέλαιο- ακριβό ρεύμα...

Την ώρα που η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι κοντά στο 1,30 ευρώ το λίτρο, οι παραγγελίες έχουν σημειώσει πτώση (έως και 95%) στις περισσότερες περιοχές της χώρας εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης των Ελληνικών νοικοκυριών. Πάρα πολλές οικογένειες ήδη από την περασμένη χρονιά που το
πετρέλαιο θέρμανσης ήταν κοντά στο 0,95 ευρώ το λίτρο προτίμησαν εναλλακτικές  λύσεις για να ζεσταθούν όπως τα κλιματιστικά ή τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα. Ειδικά σε πολυκατοικίες που δεν έχουν τζάκι το ηλεκτρικό είναι η μόνη λύση.
Το παράδοξο σε κάποιες περιπτώσεις είναι ότι ακόμα και δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης το χάνουν καθώς πάρα πολλές πολυκατοικίες αποφασίζουν προκειμένου να κάνουν οικονομία να μην βάλουν καθόλου πετρέλαιο προτιμώντας την ελεγχόμενη χρήση ηλεκτρικού. Εδώ υπάρχει όμως ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος καθώς από 1/1/2013 θα μας έρθουν φουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ κατά 20%! Και δυστυχώς οι αυξήσεις δεν σταματούν εδώ αλλά μέσα στο έτος θα ακολουθήσουν άλλες δυο! Σύμφωνα με την επιχείρηση ηλεκτρισμού 30.000 συνδέσεις το μήνα κόβονται λόγω χρεών και 1 στους 5 δεν πληρώνει το λογαριασμό του ρεύματος.
Για τα περισσότερα νοικοκυριά η αύξηση θα είναι περίπου 10%. Στην πράξη αυτό σημαίνει το λιγότερο 40 ευρώ αύξηση για μια οικογένεια με παιδιά και ίσως να φτάσει και τα 80 τους μήνες με πολύ κρύο. Η δεύτερη αύξηση στην ΔΕΗ  έρχεται τον Μάιο και μάλιστα τότε επειδή θα έχουμε την απελευθέρωση στην αγορά ενέργειας, το κράτος δεν θα μπορεί να επέμβει ουσιαστικά εκτός από τα τιμολόγια των ευπαθών ομάδων.
Ποιοι δικαιούνται επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο θέρμανσης  
  •  Άγαμοι με εισόδημα έως 25.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 150.000
  • Έγγαμοι με εισόδημα έως 35.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως  250.000
  • Για κάθε παιδί το όριο αυξάνεται έως 3.000 ευρώ ( έως και το τρίτο παιδί).
Τι θα πρέπει να κάνετε
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm  θα πρέπει να επιλέξετε την εφαρμογή για την επιστροφή φόρου και να συμπληρώστε το ΑΦΜ αλλά και τον κωδικό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σας καθώς και τα τετραγωνικά του σπιτιού σας.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου