Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλη απειλή η παιδική παχυσαρκία

Η είδηση είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ανησυχητική. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε μαθητές Δ' δημοτικού το 42% των μαθητών είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Με αφορμή της παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας, στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ανακοινώθηκαν τα
ποσοστά παχυσαρκίας στη χώρα μας. Όπως αποκάλυψε μελέτη της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π.),η οποία φιλοξενείται στο 'Παιδί και Νέοι γονείς', η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας είναι σταθερή και συνεχής σε ποσοστά που κυμαίνονται από 7,2% έως και 20%. Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι το 59,53% των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών έχουν κανονικό βάρος, το 23,03% είναι υπέρβαρα και το 13,65 παχύσαρκα. Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών, το 53,93% αυτών έχουν φυσιολογικό βάρος, το 28,87% είναι υπέρβαρα ενώ το 13,42% παχύσαρκα. Και στις δύο ομάδες οι λιποβαρείς μαθητές αποτελούσαν μόνο το 3,78%.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σήμερα τα άτομα με λίγα κιλά παραπάνω από το κανονικό φτάνουν τα 1,6 δις παγκοσμίως, ενώ εκείνα που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά τους τα 400 εκ. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι το 2015 οι υπέρβαροι θα αγγίζουν τα 2, 5 δις και οι παχύσαρκοι τα 700 εκατομμύρια.

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικά δεν ανησυχώ καθόλου, τα μνημόνια θα έχουν φέρει τα πράγματα «στα ίσια» τους μέχρι το 2015. Εξ άλλου μην ξεχνάμε, εκλογές προβλέπονται το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή