Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπήρξε συμπλοκή...



Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης δεν πρόβαλλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους και επομένως δεν ευσταθεί το επιχείρημα της αστυνομίας, που αποδίδει στη
συμπλοκή τα σημάδια κακοποίησης τους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, οι επιβαίνοντες στο όχημα δράστες, όταν έγινε φανερό ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους καταδίωκαν, είχαν αποδεχθεί ότι θα τους συνελάμβαναν. Ο ένας από αυτούς παρότρυνε τον οδηγό να σταματήσει «για να μην φάει καμιά σφαίρα και αυτός πίσω» (στο πίσω κάθισμα) δηλαδή ο άνθρωπος που είχαν απαγάγει πριν εντοπιστούν. Ένας από τους άλλους ανταπάντησε «άσε ακόμη 5 λεπτά ακόμη ελευθερίας και μετά να παραδοθούμε», ενώ συγχρόνως έλεγαν αστειευόμενοι στον απαχθέντα οδοντίατρο από την Κοζάνη: «μεγάλε θα μας πιάσουν, πάρε εσύ τα λεφτά».
Είναι γεγονός ότι κατά τη σύλληψη των δραστών οι άνδρες της αστυνομίας τους εξουδετέρωσαν με δυναμικό τρόπο, όπως όφειλαν να κάνουν δεδομένου ότι ήταν οπλισμένοι. Ακόμη και ο οδοντίατρος που είχε απαχθεί ακινητοποιήθηκε για λίγη ώρα από δύο αστυνομικούς που έπεσαν επάνω του, παρ' ότι φώναζε ότι είναι το θύμα της απαγωγής. Αλλά κανείς από τους συλληφθέντες δεν πρόβαλλε αντίσταση, ώστε να δικαιολογούνται τα σημάδια κακοποίησης που εμφάνιζαν στις φωτογραφίες, που είχαν «βελτιωθεί» και με photoshop.
Παρατηρητές που ασχολούνται και έχουν γνώση της υπόθεσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να γνώριζαν από την αρχή ότι είχαν μικρές πιθανότητες να ξεφύγουν και να χρησιμοποιήθηκαν βασικό για αντιπερισπασμό, προκειμένου να διαφύγουν οι άλλοι 4 δράστες της ένοπλης ληστείας, που αναζητούνται. Οι τελευταίοι, που ήταν σωματώδεις και μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους συλληφθέντες, ήταν πιθανώς οι επικεφαλής της επιχείρησης. Η διαμάχη γύρω από τις κραυγαλέα ρετουσαρισμένες φωτογραφίες και τα εμφανή σημάδια κακοποίησης, έχει επισκιάσει την μέχρι στιγμής αδυναμία της αστυνομίας να συλλάβει τα «μεγάλα ψάρια» της ένοπλης ληστείας με έντονο χρώμα τρομοκρατίας.

5 σχόλια:

  1. Η λογική λέει ότι...

    όταν ένας βαστά καλάσνικοφ, με το οποίο πριν από λίγο είχε διαπράξει ληστεία, είχε απαγάγει έναν άνθρωπο για ασπίδα και καταδιώκεται από την Αστυνομία, το λιγότερο και πιθανότερο που μπορεί να πάθει, είναι να πυροβοληθεί από την Αστυνομία.

    Αν τους είχαν πυροβολήσει, θα κατηγορούσαμε την αστυνομία ότι δεν έκανε καλά την δουλειά της?

    ή ότι έκανε αυτό που έπρεπε?

    Γιατί στην θέση του οδοντίατρου, ή στην θέση του ταξιτζή που σκότωσαν κάποια φιλαράκια τους στην Πάρο πριν μερικούς μήνες, μπορεί να είμαστε εμείς.

    Θέλουμε μερικά τσογλάνια να παίρνουν τα όπλα και την ώρα που πάμε αμέριμνοι σε μια τράπεζα, να μας ρίξουν και μια δεσμίδα σφαίρες?

    Αν θέλουμε αυτό, τότε να φωνάζουμε ότι κακώς τα δείρανε τα κακόμοιρα.

    Αν θέλουμε όμως η ζωή μας να εξαρτάται μόνο από τον Θεό, η αστυνομία θα πρέπει να ξαπλώνει ανάποδα όποιον διανοείται να κάνει ληστείες.

    Έτσι γίνεται σε όλες τις Αστυνομίες του κόσμου.
    Εδώ πάμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα?

    Ή θα κάτσουμε να το συζητήσουμε κιόλας το πόσο ξύλο έφαγαν, ή θα συζητήσουμε το αν οι αστυνομικοί τους φέρθηκαν σαν να κυνήγαγαν κλεφτοκοτάδες?

    Είπαμε ότι το να ρίξουν πυρά οι αστυνομικοί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καθ' όλα λογικό και νόμιμο.
    Το ότι ζουν ακόμα, να ευχαριστούν τον άγιο που τους προστάτεψε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Περιπτερά

    να είσαι βέβαιος ότι σε περίπτωση ανταλλαγής πυρών, αν από λάθος έπεφτε νεκρός ο όμηρος, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Θα το αντιμετώπιζαν σαν ένα σύνηθες περιστατικό. Κανένας συριζέος δεν θα ξεσήκωνε τον κόσμο. Κανένας υπερευαίσθητος για τα δημοκρατικά δικαιώματα δεν θα έλεγε τίποτα.
    Το πρόβλημα είναι ότι έφαγαν μερικές σφαλιάρες "τα παιδιά". Το ότι "τα παιδιά" είχαν καλάσνικοφ είναι λεπτομέρεια. Τα καλάσνικοφ "των παιδιών", βλέπεις, βγάζουν λουλούδια και όχι σφαίρες σαν των μπάτσων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιπτερά οι ληστές θα φάνε το πολύ 8 χρονάκια, όσα δηλαδή και ο γιος του Βουλευτή και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτση και όπως και αυτός σε 3 θάναι έξω να τρέχουνε στις καταλήψεις – συγνώμη, αυτόνομους πολιτιστικούς χώρους ήθελα να πώ. Άντε να φάνε κανένα τρίμηνο ακόμα για την ομηρία του οδοντογιατρού. Βέβαια. Υπάρχει «δεδικασμένο». Κάθε ληστής τράπεζας που σέβεται τον εαυτό του δεν έχει μετά απ αυτό παρά να δηλώσει αναρχικός και με μια απλή αίτηση να ζητήσει ίση μεταχείριση με τον γιο του κ. Βούτση σύμφωνα με το Σύνταγμα. Αν έχει μείνει παραπάνω από 3 χρόνια στη φυλακή η πολιτεία οφείλει να τον βγάλει αμέσως. Μπορεί μάλιστα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να του δώσουν και αποζημίωση, έχει ξαναγίνει, όπως θα κάνουν και αυτοί οι ληστές επειδή τους ρίζανε -αν τους ρίξανε -μερικές ως συνήθως οι αστυνομικοί μετά τη σύλληψη για να «κελαηδήσουν» για τους συνεργάτες τους πριν προλάβουν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, όπως φαίνεται πως έγινε τελικά. Αυτοί οι αστυνομικοί θα απολυθούν, οι συνάδελφοί τους όμως που για 800 ΕΥΡΩ ρισκάρουν τη ζωή τους κυνηγώντας τον κάθε τσογλαναρά που γυρνάει με καλάσνικωφ, απαγάγει κόσμο και ληστεύει τράπεζες τι θα κάνουν; Ο οδοντογιατρός θα ζητήσει αποζημίωση απ τους απαγωγείς για την ομηρία αφού η ζωή τέθηκε σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας χωρίς να φταίει σε τίποτα; Θα πληρώσουν οι «έχουσες» οικογένειές τους ή θα τον λασπώσουν και θα τον τρομοκρατήσουν για να μην κάνει την αγωγή; Αυτού δεν καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα που σκίζεται ο Βουλευτής και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης; Τώρα όσο για το tvxs.gr κάνε μια περιήγηση να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται,. Σε αυτά τα θέματα είναι πολύ αξιόπιστο κανάλι, έχει και αποκλειστικές πληροφορίες. . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ‘Ένας από τους άλλους ανταπάντησε «άσε ακόμη 5 λεπτά ακόμη ελευθερίας και μετά να παραδοθούμε»’. Εκείνο που θαυμάζω σε αυτά τα παιδιά είναι η αγάπη τους για την ελευθερία. Τι Ρήγας και «καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή» μου λες, εδώ μιλάμε για πεντάλεπτα. Ρε μήπως πρέπει να τους κάνουμε και αυτών άγαλμα όπως και του Ρήγα; Μια προτομή έστω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απέναντι στον χείμαρρο των δηλώσεων, των «αποκλειστικών» πληροφοριών, των εκδηλώσεων συμπαράστασης σε ΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, των «εκ βαθέων» εκμυστηρεύσεων των γονέων, των διδασκάλων, των φίλων κλπ των ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ που τους πιάσανε να κρατάνε στο ένα χέρι το καλάσνικωφ και στο άλλο τα κλεμμένα, στέκει μια ΜΑΝΝΑ ΜΟΝΗ κρατώντας ένα απλό χαρτόνι που κάτι γράφει. Ένας αστυνομικός την απομακρύνει. Εμένα δεν μου φαίνεται κάτοικος βορείων προαστίων αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. . . . (http://www.newsbeast.gr/society/arthro/485416/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή