Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Χρήστος Κοπελούσος για το Σταύρο Κόντο

















Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο από τον αντιπρόεδρο τουδημοτικού συμβουλίου, Χρήστο Κοπελούσο: 


Την Δευτέρα 4 Μάρτη στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, ο π.Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, κύριος Σταύρος Κόντος ανακοίνωσε την απόφαση του, ότι δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Ακούγοντας την δήλωση του φίλου μου Σταύρου Κόντου, πραγματικά μέσα μου δάκρυσα.
Παρόλο που ήμασταν και είμαστε σε διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, η συγκεκριμένη του απόφαση, μου δημιούργησε ένα μεγάλο κενό μέσα μου.
Και νομίζω δημιούργησε και ένα μεγάλο κενό στην Πόλη μου
Το ήθος, η πολιτική άποψη, η λογική και η φωνή του Σταύρου στα Δημοτικά μας συμβούλια και φυσικά στην Πόλη μας, ήταν μια όαση αξιοπρέπειας…
Δεν είναι απλές φιλοφρονήσεις για μένα οι παραπάνω λέξεις για να χαϊδέψω τα αυτιά κάποιου ανθρώπου που αποσύρεται από την πολιτική ή γενικά αποσύρεται από κάπου και πλέον είναι παρελθόν…
Είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα που αισθάνομαι για έναν ΦΙΛΟ
ΦΙΛΟ που μεγαλώσαμε μαζί…
Σε ευχαριστώ Σταύρο από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτά που πρόσφερες στην Πόλη μας.
Χρήστος Κοπελούσος

11 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΘΕΕ ΜΟΥ;5 Μαρτίου 2013 στις 1:29 μ.μ.

    ΧΛΑΠΑ ΧΛΟΥΠΑ ΓΛΥΨΙΜΟ.
    ΑΙΜΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣ κυριουλη]5 Μαρτίου 2013 στις 2:11 μ.μ.

    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ.ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ κυριο ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΠΟΥ ΓΛΥΦΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό σημαίνει "πολιτικό ήθος"!
    Δεν βρίσκομαι στην ίδια παράταξη με τον κ. Κοπελούσο, αλλά οφείλω να τον παραδεχθώ ως "πολιτικά, κύριο"!
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά ότι και να λέμε ο Σταύρος άφησε πίσω του έργο και δυσαναπλήρωτο κενό. Είναι κρίμα που δεν του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο του. Αλλά οι δημοτες πάντα ήταν αχάριστοι με ότι άξιζε. Και ήταν πάντα σεμνός και αθόρυβος σε ότι κι αν έκανε! Ποτέ δεν έβαλε πινακίδα στην χωματερή που έκανε μέσα στο άλσος, ποτέ δεν επικαλέστηκε αυτό το θεάρεστο έργο για να ζητήσεις την ψήφο των δημοτών! Το ίδιο αρνήθηκε να βάλει στην προμετωπίδα των επιτυχιών του την επιχείρηση αποζημίωσης του Κάκαβα για την πλατεία που ανήκε στον δήμο! Αρνήθηκε επίσης να διατυμπανίσει την επιχείρηση οικονομικής αξιοποίησης από τον ιδιοκτήτη(;) της ΜΑΒΑ του χώρου που σήμερα ρημάζει γιατί ο Κόντος ήταν η τελευταία του ελπίδα να ξελασπώσει με το χώρο προς όφελός του!
    Ποτέ πριν δεν υπήρξε δήμαρχος που έδωσε τόσες λύσεις σε ανύπαρκτα προβλήματα! Για παράδειγμα ξερίζωσε όσα υγειή φυτά μπόρεσε στην πόλη και στην θέση τους προμηθεύθηκε και φύτεψε καινούρια! Ξαναέφτιαξε με δανεικά πλατείες όπως την Πατριάρχου που ήταν ήδη φτιαγμένες! Ξανάεστρωσε άσφαλτο σε δρόμους που ήταν ήδη ασφαλτοστρωμένοι κλπ.
    Κατάφερε να διπλασιάσει το χρέος που παρέλαβε σε μόλις μια τετραετία!
    Περιόρισε δραστικά τις σπατάλες του δήμου καταργώντας την δημοτική συγκοινωνία!
    Πούλησε σε τιμή ευκαιρίας τα πούλμαν της δημοτικής επιχείρησης και ο δήμος σήμερα έχει πληρώσει τα τριπλά σε μισθώσεις πούλμαν μόνο για του μαθητές του 1ου δημοτικού!
    Πάντα ήταν τύπος λαρτζ στις προμήθεις με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την προμήθεια με δάνειο καμιά 20αρια καινούριων αυτοκινήτων ανάμεσα τους πολλών άχρηστων ή που παρέμειναν άχρηστα αφού δεν είχε οδηγούς και αντικείμενο ο δήμος να τα αξιοποιήσει και μάλιστα για 2 και κάτι ψωροεκατομμύρια!
    Ο κατάλογος των επιτυχιών του είναι ατέλειωτος και ως έλαχιστο δείγμα αναγνώρισης των αόκνων προσπαθειών του, προτείνω η πόλη ευγνωμονούσα να δώσει το όνομα του στην χωματερή που αυτός αθόρυβα και με σεμνές διαψεύσεις μάλιστα, δημιούργησε στο άλσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΩΝΥΜΕ-Η 4.35 ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ-ΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παραδέχομαι δεν έχω να αντιπαραθέσω επιχειρήματα στα... επιχειρήματα σου!
      Εξάλλου παρέλειψα να σημειώσω ότι όλα αυτά και πολλά άλλα... ήταν στο αδημοσίευτο κομμάτι του προεκλογικού προγράμματος του και επομένως ο άνθρωπος υπήρξε συνεπέστατος με αυτά που κατά βάθος είχε στο μυαλό του...
      Τι μου θύμησες τώρα...
      Την χωματερή που ήθελε να κάνει στου Απομάχους!
      Τις απειλές στους κατοίκους της Ειρήνης ότι αν δεν πληρώσει ο δήμος το 1.800.000 στον Κάκαβα ή θα τα πληρώσουν οι κάτοικοι από την τσέπη τους υποχρεωτικά και με τον νόμο ή εκείνος θα χτίσει πολυκατοικίες στην πλατεία και θα χάσουν την θέα και το φως τους...
      Και επειδή κανένας κάτοικος δεν πλήρωσε τίποτα παρότι ο δήμος δεν παρέστει σε τρεις δικαστικές διαδικασίες να υπερασπιστεί το συμφέρον του, ακόμη περιμένει ο Κάκαβας να ξαναγίνει δήμαρχος ο Κόντος για να βρει το... δίκιο του!
      Έλα πες κάτι να μου θυμήσεις κι άλλα...
      Αααα, το 1ο δημοτικό που για ένα επισκευάσιμο πρόβλημα της στέγης, έκανε μελέτη με προϋπολογισμένο κόστος κατασκευής 4.200.000 ευρώ!!! Ούτε βίλα στην Σαρδηνία με διπλάσια έκταση και όλο της τον εξοπλισμό δεν θα κόστιζε τόσο το τετραγωνικό! Ακόμη ρημάζει το κτίριο, παιδιά και γονείς ταλανίζονται στις μετακινήσεις και πουθενά στον ορίζοντα δεν φαίνεται πιθανότητα να λειτουργήσει το σχολείο σε μια περιοχή που υπήρχε και υπάρχει η διαπιστωμένη ανάγκη για δεύτερη σχολική μονάδα!
      Άσε το άλλο πυροτέχνημα για τον φορέα του άλσους που ποτέ δεν έγινε αλλά πληρώσαμε τις μελέτες πανάκριβα μαζί με τα σχετικά σόου για την αναγγελία του, ο οποίος αξιοποιήθηκε όμως για να... τοποθετήσει ταυτόχρονα καμιά δεκαριά προέδρους σε αυτόν!
      Θέλεις να τα θυμηθούμε όλα;

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα επίσης ότι το 1.800.000 για τον Κάκαβα ήταν από τον "Θησέα" και επειδή σκόπιμα αδιαφόρησε για να τιμωρήσει τους δημότες, το άφησε να πάει χαμένο και δεν φρόντισε να πάει σε άλλο σκοπό!!!
      Τόσο καλός δήμαρχος...

      Διαγραφή
  7. Τώρα που δεν είναι πια αντίπαλος, θα γίνει φίλος και με τον ΠΑντελή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χωρίς καμία διάθεση να αμφισβητήσω τα ειλικρινή αισθήματα του Χρήστου Κοπελούσου, έχω την ταπεινή γνώμη ότι δεν χρειάζονται δάκρυα οι νομοτέλειες της ζωής. Και είναι νομοτέλεια ότι κάθε πράγμα, κάθε κατάσταση, ακόμα και ο ίδιος ο άνθρωπος έχει αρχή, μέση και τέλος.
    Ειδικά στη δημόσια ζωή, αν κάποιοι ήξεραν που βρίσκονται τα όρια θα είχαν βοηθήσει στο να ξεπεραστούν προβλήματα, που δημιουργούνται με την εμμονή τους να αδιαφορούν στην εσχατολογική νομοτέλεια της φύσης.
    Ο Σταύρος Κόντος και οι υπόλοιποι της ίδιας "σειράς" με αυτόν θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν καταλάβει ότι πρέπει να αποσυρθούν. Ο Σταύρος, το κατάλαβε και αυτό είναι θετικό για τον ίδιο. Κάποιοι άλλοι επιμένουν ότι από αυτούς αρχίζει και με αυτούς τελειώνει η πόλη.
    Οι έμπειροι, γύρω από την πολιτική αλλά και τον αθλητισμό, λένε συνεχώς ότι είναι μεγάλο προσόν το να ξέρει κάποιος πότε πρέπει να αποχωρεί.
    Για εκείνους που το αγνοούν, θα έρθει η στιγμή που η Νέμεσις θα επιβάλλει τους νόμους της. Και η στιγμή αυτή πλησιάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή