Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ για τους εκπαιδευτικούς



Από το Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕΛ της πόλης, λάβαμε το ακόλουθο κείμενο: 
Ο Σύλλογος γονέων μετά και τα τελευταίες
αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας  πιστεύει ότι το ποτήρι ξεχείλισε, φτάνει πια η υποβάθμιση της παιδείας
Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η αποδόμηση της δημόσιας παιδείας
1)Λιγότερα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
2)Συγχωνεύσεις σχολείων
3)Μειώσεις μισθών των καθηγητών,  πρωτοδιοριζόμενος 750 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ 450 ευρώ, με προϋπηρεσία 15 χρόνια 950 ευρώ (θέση στην Ευρώπη λίγο ποιο πάνω από την Βουλγαρία) άντε και τους φτάσαμε.
4)   Αύξηση ωραρίου των καθηγητών οι οποίοι κάνουν και όλη την δουλειά των διοικητικών υπαλλήλων (γραμματεία κλπ) ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν στα σχολεία και δεν υπάρχουν σε κανένα.
5) Καθιέρωση άμεσα με προεδρικό διάταγμα της αναλογίας 25(+10%) μαθητών ανά τμήμα.
Και ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό!!!
Ο Σύλλογος γονέων, οι καθηγητές και οι μαθητές  μέσα από εθελοντικές δράσεις προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το σχολείο, αλλά το υπουργείο κάνει ακριβώς το αντίθετο προσπαθώντας να σπείρει διχόνοια μέσα στην σχολική κοινότητα βάζοντας το δίλημμα των πανελληνίων.
Αν υπάρχει τέτοιο δίλημμα ας κάνει ένα βήμα πίσω η κυβέρνηση γιατί η σχολική κοινότητα εδώ και τρία χρόνια έχει κάνει πολλά βήματα πίσω. 
Αυτό το διάστημα και με την βοήθεια των ΜΜΕ όπως πάντα !!!ενοχοποιούνται οι καθηγητές, πριν 15 ημέρες ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, πιο πριν οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.  μετά από 20 ημέρες θα είσαι ΕΣΥ.
Μετά από όλα αυτά συμπαραστεκόμαστε απόλυτα στον αγώνα των καθηγητών που είναι και  δικός μας  και των παιδιών μας.
Σε ένα κράτος που υπάρχει οικονομική κρίση, στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι η Παιδεία και αυτή την τελευταία μας ελπίδα πάνε να μας την στερήσουν.
Όπως πολύ προφητικά είχε γράψει ο Αδαμάντιος Κοραής «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο.»
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

12 σχόλια:

  1. Μόνο μπράβο στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων!!!Παρά την απόδοση δελτίων επιστράτευσης, απ' ότι διάβασα πολλοί σύλλογοι υπερψήφισαν την πρόταση για απεργία, Καθήκον όλων μας είναι να στηρίξουμε αυτόν τον αγώνα. Πρέπει επιτέλους να δώσουμε μια νικηφόρα μάχη σ' αυτή τη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε.Και ασπίδα τους πρέπει να γίνουμε και οι μαθητές!

    Μαθητης 1ου ΓΕΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα, καλά εσείς δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω σας; Σχεδόν κανένας δεν υποστηρίζει την απόφαση αυτή της ΟΛΜΕ. Ακόμα και οι επαγγελματίες υποστηρικτές καθενός που φωνάζει, παίρνουν αποστάσεις από την απόφαση για απεργία μέσα στις εξετάσεις. Η ΟΛΜΕ κατόρθωσε να μην έχει τη στήριξη της κοινωνίας με αυτές τις απαράδεκτες, στενα συντεχνιακές αντιλήψεις.
    Αλήθεια, ποιό όργανο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είναι αυτό που πήρε την απόφαση που δημοσιεύευται; Το Δ.Σ.; η Γ.Σ.; Αν την πήρε το Δ.Σ. γιατί δεν υπογράφει ως Δ.Σ. του Συλλόγου;
    Αν την έλαβε η Γ.Σ. θα ήταν ενδιαφέρον να μας πείτε πότε συνεκλήθη και με ποιά πλειοψηφία πάρθηκε η απόφαση αυτή.
    Γιατί υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι αυτή η ανακοίνωση είναι προιόν μιας ομαδούλας λίγων, ελάχιστων ανθρώπων.


    @ 5:54

    Αν πράγματι είσαι μαθητής (που πολύ αμφιβάλλω) θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ασπίδες τις περισσότερες φορές δέχονται τα χτυπήματα και "θυσιάζονται" για να σώσουν εκείνον που προστετεύουν. Φαντάζομαι ότι δεν εννοείς ότι οι μαθητές θα πρέπει να θυσιαστούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Διαμαντή η Ζιζέλ αναρωτιέται για κάτι κι έχει δίκιο. Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν το κείμενο που σας στάλθηκε ήταν ενυπόγραφο και, αν επιτρέπεται η παρατήρηση, καλό θα ήταν «συλλογικά» κείμενα να μην δημοσιεύονται παρά μόνο αν υπογράφονται από αυτούς που έχουν και την ευθύνη εκπροσώπησης, ακόμα κι αν προέρχονται από κάποια «επιτροπή πρωτοβουλίας». Αυτού του τύπου το «μπούγιο» πρέπει επί τέλους να σταματήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, να συνεννοηθούμε. Εγώ δεν είμαι χωροφύλακας, να ζητάω ταυτότητα όποιου θέλει να παρέμβει. Αν το συγκεκριμένο κείμενο ΔΕΝ είναι των γονέων του 1ου ΓΕΛ, τότε να στείλουν επιστολή διάψευσης οι γονείς του 1ου ΓΕΛ. Απλά είναι τα πράγματα. Όποιος θέλει, μπορεί να μπει και να διαψεύσει ότι το α ή το β κείμενο είναι του φορέα που το υπογράφει. Και να προσκομίσει και αποδείξεις, φυσικά. Στα ερωτήματα της Ζιζέλ, απάντηση δεν έχει δοθεί. Ο καθένας που διαβάζει, συμπεραίνει κιόλας. Δεν είναι αυτό αρκετό; Πρέπει να ζητάω δακτυλικά αποτυπώματα; Δεν γίνεται...

      Διαγραφή
  4. Bιαστικαν οι γονεις, οι ΕΛΜΕ ακυρωσαν την απεργια.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά αναρωτιέμαι πότε θα συνειδητοποιήσουν οι γονείς ποιος ευθύνεται για την πραγματική κατάντια της παιδείας στη χώρα μας. Λες και οι καθηγητές συντάσσουν και ψηφίζουν τους εκπαιδευτικούς νόμους και όχι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τόσες δεκαετίες. Λες και οι καθηγητές νομοθέτησαν πρόσφατα τη ριζική μείωση των δαπανών για την παιδεία. Λες και οι καθηγητές επιδιώκουν την αύξηση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη, τις συγχωνεύσεις σχολείων. Λες και οι καθηγητές είναι υπεύθυνοι για το ότι αρκετοί μαθητές ανά την χώρα λιποθυμούν από την πείνα και φτάσαμε στο σημείο η εκκλησία και άλλοι μη κυβερνητικοί φορείς να διανέμουν δωρεάν τρόφιμα σε μαθητές στα σχολεία και τους Δήμους. Η πραγματική απειλή λοιπόν για την παιδεία και τους μαθητές είναι η τραγική κατάσταση στα σχολεία και την εκπαίδευση λόγω της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αποφάσεων των κρατούντων και όχι η ενδεχόμενη απεργία των καθηγητών που θα οδηγούσε σε μια ολιγοήμερη αναβολή τις πανελλαδικές εξετάσεις . Οι όποιες ευθύνες των καθηγητών και των συνδικαλιστικών τους οργάνων και η έλλειψη αντικειμενικής ενημέρωσης προς τους γονείς από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ως άλλοθι για να περάσει το υπουργείο λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις όποιο μέτρο επιθυμεί με προτεραιότητα τις περικοπές και όχι τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Σε τελική ανάλυση τα παιδιά μας θίγονται από την συνεχή υποβάθμιση του σχολείου. Αρκετά πια με την προπαγάνδα και τις υποκριτικές δηλώσεις των κυβερνώντων για την αγωνία μαθητών και γονιών. Πότε θυμήθηκαν αυτήν την αγωνία για όσα δίνουν οι γονείς στα ιδιαίτερα, όσοι μπορούν και δεν είναι άνεργοι και υπερχρεωμένοι, για την καταβαράθρωση του επιπέδου της εκπαίδευσης, για την τεράστα ανεργία των νέων πτυχιούχων, για την τεράστια περικοπή των κονδυλίων στην παιδεία. Έλεος πια. Οι γονείς πρέπει να καταλάβουν την υποκρισία και να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες όσων αποφασίζουν και όψιμα μιλούν για την αγωνία των μαθητών και των γονέων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή το πρόβλημα της παιδείας στη χώρα είναι ποσοτικό. Δεν υπάρχει ποιοτικό ζήτημα. Το ότι αρνούνται κάποιοι πεισματικά να αξιολογηθούν δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν. Κανένας σύλλογος γονέων δεν το έχει ως προτεραιότητα. Κανένας συνδικαλιστής.
      Τεκμαίρεται ότι κάθε απόφοιτος μιας σχολής έχει τις προϋποθέσεις να διδάξει, ασχέτως με το αν έχει να ασχοληθεί με την ειδικότητά του κάποια χόνια μέχρι να διοριστεί.
      Το αν λιποθυμούν από την πείνα μαθητές, οφείλεται περισσότερο στις κακές συνήθειες των νεοελλήνων και ελάχιστα στην οικονομική κρίση. Δεν είναι πειστικο το επιχείρημα ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να δώσουν ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά τους το πρωί, όσο και αν είναι δύσκολα τα πράγματα.
      Η απλή "ολιγοήμερη αναβολή των πανελλαδικών εξετάσεων", μπορεί να ανατρέψει ζωές ανθρώπων και μάλιστα ανθρώπων που τώρα ξεκινούν. Και σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει για να αποφύγουν οι καθηγητές να δουλεύουν 2 ωρες περισσότερο την εβδομάδα.
      Και σε κάθε περίπτωση οι γονείς αντιλαμβάνονται πρωτίστως τις ευθύνες που έχουν απέναντι στα παιδιά τους.

      Διαγραφή
    2. Να σε ρωτήσω κάτι μεταλλαγμένε μνημονιακέ νεοφιλελέ πασόκε... έχεις βρεθεί ποτέ έστω και για 1 ώρα σε τάξη οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης ως διδακτικό προσωπικό που έχεις και άποψη για τις 2 ώρες παραπάνω?

      Διαγραφή
    3. Δεν έχω βρεθεί μεταλλαγμένε νεοκομμουνιστή, γιαλαντζι αριστερέ, συριζαίε. Δεν είναι και καταναγκαστικά έργα επιτέλους. Επειδή ονειρεύεσαι καθεστώτα τύπου μεταξύ Βενεζουέλας και Βόρειας Κορέας, εκεί έχεις δίκιο, η εργασία είναι καταναγκαστική. Εδώ δεν είναι έτσι και δεν θα σας επιτρέψουμε να το κάνετε έτσι.
      Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν ανταλάσσεται με την ψυχική ηρεμία των παιδιών που χρόνια κοπιάζουν για τη συγκεκριμένη στιγμή.

      Διαγραφή
  6. Ερωτηση. Πως προλαβαινεις και εισαι παντου,απαντας επι παντος επιστητου, διαφωνεις, επιβραβευεις, διαμαρτυρεσαι! Οπου και να γυρισω σε βλεπω μεσα να καυτηριαζεις μη νεοφιλελευθερες αποψεις ! Μηπως εισαι ο Μπαμπης Παπαδημητριου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε! ντροπή. Ο Μπάμπης είναι ένας φαλακρός διοπτροφόρος, ενώ η Ζιζέλ είναι μια αισθαντική ξανθιά...

      Διαγραφή
    2. @ 5:56

      Μην ανησυχείς, δεν τρέχω. Από τον υπολογιστή μου συμμετέχω σε ένα διάλογο, ο οποίος είναι ζωντανός και έτσι έχει νόημα. Αν σε ενοχλεί που σχολιάζω, το πρόβλημα είναι δικό σου. Αν έχεις κάτι να πεις, συμβάλλοντας στο διάλογο, είναι ευπρόσδεκτο.
      Αλλά και το χιούμορ...καλό είναι παρότι αφελές.
      Όσο για το Μπάμπη, νομίζω ότι έχει πολλές φορές ενδιαφέρουσες απόψεις. Για τα υπόλοιπα...νομίζω ότι ο Διαμαντής τα είπε όλα.

      Διαγραφή