Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Νάτοι οι πρωταθλητές της κλάψας...

Ξετσούμισαν. Αυτή είναι η λέξη που αρμόζει στους πρωταθλητές της μιζέριας και της κλάψας. Ξετσούμισαν, λοιπόν, για να κατηγορήσουν τον εύκολο στόχο, τη διοίκηση του δήμου, για τα μειωμένα έσοδα της Πρωτομαγιάς 2013. Επενδύουν στην κλάψα και την καταστροφολογία, χωρίς να
υποψιάζονται ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι εποχές αλλάζουν και φυσικά δεν τους παίρνει στα σοβαρά, γιατί κανείς εξ αυτών δεν βγήκε εγκαίρως -κι όχι κατόπιν εορτής- να κάνει σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις για το χαρακτήρα της γιορτής. Κοιμόντουσαν οι πρόθυμοι να επενδύσουν στα μιξοκλάματα, τον ύπνο του δικαίου, και ξαφνικά.... τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι! Ααααα! πόσο χαμηλά έσοδαααα". Όπως λέγαμε μικροί "αααα, ο Γιωργάκης φίλησε τη Μαιρούλα".
Φυσικά οι πρωταθλητές της μιζέριας και της κλάψας, δεν μπορούν να σκεφτούν ότι κανείς τη σήμερον ημέρα δεν πιστεύει τις κλάψες και τις κούφιες επιθέσεις σε μια διοίκηση, στην οποιαδήποτε διοίκηση, εάν νωρίτερα αυτοί που επιτίθενται, δεν είχαν διατυπώσει προτάσεις για την καλύτερη έκβαση μιας προσπάθειας.
Είδατε εσείς, αγαπητοί μου αναγνώστες, καμία πρόταση από οποιαδήποτε μεριά για αλλαγή της φυσιογνωμίας της Πρωτομαγιάς; Γιατί εγώ τα τελευταία τρία χρόνια που λειτουργώ την "Αλήθεια" δεν διάβασα, ούτε έλαβα καμία. Καμία απολύτως. Άρα, αφού κανείς δεν μίλησε για αλλαγή τη φυσιογνωμίας της γιορτής, κανείς δεν δικαιούται να μιξοκλαίει επειδή συγκεντρώθηκαν λίγα χρήματα. Κι αυτοί οι αφορισμοί "εσείς είστε διοίκηση, εσείς να βρείτε τον τρόπο" απλώς επιβεβαιώνουν την ελαφρότητα και την ανευθυνότητα με την οποία πολιτεύονται όσοι μεταχειρίζονται τέτοια επιχειρήματα της πεντάρας.
Οι εποχές άλλαξαν. Η περίοδος της "τσάμπα μαγκιάς" όχι μόνο δεν ελκύει, αλλά αντίθετα κάνει τους πολίτες να την αποστρέφονται. Και φυσικά, να απορρίπτουν τους τσάμπα μάγκες, που νομίζουν, ο ιαφελείς, ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος, και ξετσούμισαν. 

10 σχόλια:

  1. Αγαπητέ κ. Σεϊτανίδη εκ προοιμίου θέλω να τονίσω ότι ο γράφων δεν είχε ούτε έχει κάποια σχέση με την παράταξη που διοικεί αυτή τη στιγμή το δήμο, δεν υπήρξε ποτέ ούτε υποστηρικτής ούτε ψηφοφόρος της, αν και διατηρεί προσωπικές και φιλικές σχέσεις με κάποια στελέχη της Νέας Προοπτικής, όπως φυσικά και με άλλα δεν θέλει να έχει ούτε μια τυπική καλημέρα.
    Στις περασμένες εκλογές την 1η Κυριακή στήριξα με νύχια και με δόντια τον Σταύρο Κόντο γιατί πίστευα ότι οι άνθρωποι που μάζεψε κοντά του στο Όραμα Πόλης, ήταν ένα αντιπροσωπευτικό και πολυσυλλεκτικό δείγμα της τοπικής μας κοινωνίας, παρά το γεγονός ότι δεν μου άρεσε η στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Την 2η Κυριακή ψήφισα τον κ. Τομπούλογλου στη λογική ότι ως δήμαρχος θα λειτουργήσει πολιτικά, ως άνθρωπος προερχόμενος απ' τα σπλάχνα της πολιτικής και της πόλης, κάτι το οποίο δεν ίσχυε για την κα Γαϊτανά.
    Σήμερα, τρία χρόνια μετά, νοιώθω μετανοιωμένος για την επιλογή μου της 2ης Κυριακής γιατί βλέπω μία δημοτική παράταξη, αυτή της "Καλημέρας" να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο όντας αντιπολίτευση. Κι έρχομαι και αναρωτιέμαι, όταν κάνεις τόσα και τέτοια λάθη ως αντιπολίτευση αν θα γίνεις διοίκηση τι να περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΓΧΞ, υπάρχει αρκετός καιρός ως τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Και να εμμείνετε στις τωρινές απόψεις σας προλαβαίνετε, και να τις αλλάξετε.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητε ΓΧΞ .
      Τελικα η πρωτη λεξη του κειμενου του κ.Σειτανιδη αρμοζει απολυτα σε σας. Μαλιστα . Ξετσουμισατε! Και ερχονται και αλλοι! Σε καθε αναρτηση που θα αφορα τον δημο ολο και περισσοτερες μετανοουσες Μαγδαληνες θα εμφανιζονται να ζητησουν συνγνωμη που την 2η Κυριακη στηριξαν τον Τομπουλογλου!
      Οσο θα πλησιαζουμε στις δημοτικες εκλογες ο στοχος θα ειναι ο Τομπουλογλου που κατα γενικη ομολογια ΑΥΤΗΝ την εποχη ειναι το αδιαφιλονικητο φαβορι για την δημαρχια και μαλιστα απο την πρωτη Κυριακη ελλειψει σοβαρου αντιπαλου!
      Τι νομιζετε ΓΧΞ οτι ειναι το blog? Κρεββατι ψυχιατρου και μας βγαλατε τα εσωψυχα σας? Οταν μετανοιωνει καποιος για τις επιλογες του φροντιζει την επομενη φορα να κανει μια σωστοτερη επιλογη. Να φροντισετε λοιπον στο μελλον να ψηφισετε την αντιπολιτευση που θα ικανοποιει τις απαιτησεις σας.
      Μεταξυ μας τωρα, ειμαι σιγουρος οτι την 2η Κυριακη των προηγουμενων εκλογων προτιμησατε να πατε μονοημερη εκδρομη παρα να συμμετασχετε στις εκλογες αφου απουσιαζε ο κ. Μαλλιος. Χαιρετε και περαστικα σας!

      Διαγραφή
    3. χαχαχα κρεβάτι ψυχιάτρου δεν είμαστε, αλλά... γιατί να μη γίνουμε κι απ' αυτό;

      Διαγραφή
  2. Αφιερωμένο στα παιδιά της «Καλημέρας ομορφη πολη»…

    «Εμείς η μεσαία τάξη
    είμεθα η μόνη τάξη
    με έντιμη συνείδηση εθνική.
    Παρασυρόμενοι όμως απΆ τις άλλες τάξεις
    στα νοήματα και στις πράξεις
    δίνουμε χροιά πολιτική.
    Ε, για όλα φταίνε οι γκόμενες,
    οι πρώην και οι επόμενες,
    ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς!
    Και όπως είναι φυσικό η μεσαία τάξη
    θέλει και εκείνη λιγάκι να διατάξει,
    να γίνει άρχουσα δηλαδή!
    Στην κλειδαρότρυπα σκυμμένη
    και το χέρι στην τσέπη,
    χρόνια τώρα περιμένει και βλέπει,
    όμως την εμποδίζει ένα κλειδί!
    Και τούτο εδώ είναι ένα μικρό παιδί
    που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά,
    για να τρομάξει αυτό τον κύριο
    που καπνίζει το τσιμπούκι του και γκούχου γκουχ
    και που ρωτάει το μηχάνημα
    που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές:
    ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες,
    οι πρώην και οι επόμενες,
    ανώνυμες και επώνυμες γενικώς!
    Και τον δικό μου τον καημό τώρα ποιος να τον μάθει
    που έχω κάτσει πάνω σε ένα αγκάθι
    και τη βρίσκω κάπως μαζοχιστικά;
    Όλα ωραία και στο βάθος κήπος
    πληροφορίες; Κίτρινος ο τύπος
    και νομίζω πως τη βάψαμε κανονικά!
    Και τούτη δω η εφημερίδα
    μοιάζει τέντα στην αυλόπορτα
    που σκιάζει το μικρό παιδί
    που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά,
    για να τρομάξει αυτό τον κύριο
    που καπνίζει το τσιμπούκι του και γκούχου γκουχ
    και που ρωτάει το μηχάνημα
    που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές:
    ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες,
    οι πρώην και οι επόμενες,
    ανώνυμες και επώνυμες γενικώς!
    Το να λέει όμως κανένας την αλήθεια
    είναι μια πολύ κακή συνήθεια
    που αν την έχεις την πληρώνεις κάπως ακριβά…
    Αλλά από δω παιδιά αρχίζει άλλη ιστορία,
    άλλο κεφαλαίο και στην ουσία
    κάτι τέτοια δε λέγονται τραγουδιστά.
    Και ιδού εγώ μονάχος,
    αγκαλιά με την κιθάρα μου
    να τραγουδάω για την εφημερίδα,
    τέντα στην αυλόπορτα
    που σκιάζει το μικρό παιδί
    που τρυπάει το μπαλόνι του με δυο καρφιά
    για να τρομάξει αυτό τον κύριο
    που καπνίζει το τσιμπούκι του και γκούχου γκουχ
    και που ρωτάει το μηχάνημα
    που μας λέει την αλήθεια εκατό φορές:
    ότι για όλα φταίνε οι γκόμενες,
    οι πρώην και οι επόμενες,
    ανώνυμες και επώνυμες γενικώς…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ γράψιμο, αγαπητέ, για να μας πείτε ένα τραγούδι που το γνωρίζουμε όλοι -ας πούμε σχεδόν όλοι. Πολιτικό μήνυμα μηδέν. Δεν μας βάζατε και ένα λινκ στο γιουτιουμπ να το ακούγμαε τουλάχιστον; Το ερώτημα είναι αν μπορείτε να συμβάλλετε στη συζήτηση για τα θέματα της πόλης.

      Διαγραφή
    2. Ε όχι και πολιτικό μήνυμα ουδέν. Πολιτικότατο το τραγούδι του φίλου.
      Να και ο γιουτιούμπης...

      http://www.youtube.com/watch?v=XBqL40WPOSA

      Διαγραφή
    3. Για κάντε το λιανά, ωρέ παλληκάρια, το πολιτικό μήνυμα, που εγώ ο χαζός δεν το καταλαβαίνω. Πού είναι το πολιτικό μήνυμα και μου διαφεύγει; Αναμένω διευκρινήσεις...

      Διαγραφή
    4. κ. Διαμαντή, είναι σαφές το πολιτικό μήνυμα: Για όλα φταίνε οι γκόμενες!!!
      Αμάν πια με αυτά τα σεξιστικά.....ούτε ωραία δεν μπορείς πλέον να είσαι.......

      Διαγραφή
    5. Εμ εκεί το πάω κι εγώ. Όταν χρεοκοπεί η δυνατότητα πολιτικής αντιπαράθεσης, αρχίζουν τα υποδέλοιπα. Εδώ όμως δεν γίνεται κουβέντα για τα υποδέλοιπα. Εδώ γίενται πολιτική και μόνον αντιπαράθεση. Γι αυτό καλό είναι να είναι όλοι προσεκτικοί. Όσο για σένα, αν δεν ήσουν ψυχρή, με την ομορφάδα σου, θα γινόσουν σταρ Ελλάς. Τι Ελλάς. Κορίνα Τσοπέη να πούμε, και βάλε- αλλά στο ξανθό...

      Διαγραφή