Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προς απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων;

Απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων προαναγγέλλει έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο ζητείται πλήρης καταγραφή των οργανισμών και του προσωπικού που απασχολούν οι δήμοι. Τα στοιχεία πρέπει να έχουν υποβληθεί εντός ολίγων 24ώρων και συγκεκριμένα έως τις 31 Μαΐου. Οι δήμαρχοι, πάντως, δεν φαίνεται να συναινούν στη σχετική διαδικασία.
Σύμφωνα με το Έθνος, το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους την καταγραφή των μόνιμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα και αντίστοιχα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Επιπλέον, ζητείται η καταγραφή όλων των φορέων με την επωνυμία τους και τη νομική μορφή τους.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νέα απογραφή θα συμβάλει στον προγραμματισμό για καταργήσεις και συγχωνεύσεις νομικών προσώπων των ΟΤΑ, από όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο ποσοστό για τις 25.000 διαθεσιμότητες και τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν ως το τέλος του έτους.
Πάντως, οι δήμαρχοι μέχρι στιγμής αρνούνται να προχωρήσουν στη διαδικασία, καθώς εκτιμούν ότι η αναλυτική καταγραφή του προσωπικού συνδέεται με τις επικείμενες απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.
Με στόχο, δε, να διασώσουν τους υπαλλήλους τους, οι δήμοι επισπεύδουν τις διαδικασίες μεταφοράς αρμοδιοτήτων από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Στόχος είναι να μεταφερθούν μαζί με τις υπηρεσίες και οι δημοτικοί υπάλληλοι, προκειμένου να σωθούν από τη διαθεσιμότητα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου