Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νέος τρόπος πληρωμής των συντάξεων ΟΓΑ


Ο Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής εκσυγχρονισμού του, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του και σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 40 του Ν.3863/2010 προχωράει στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των παροχών του Οργανισμού, τις οποίες θα καταβάλλει με πίστωση Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ, κατ΄ επιλογή του συνταξιούχου.

Η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΓΑ (άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού) για την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συντάξεων θα διαρκέσει έως 31 Δεκεμβρίου 2010. Ο ΟΓΑ έχει ξεκινήσει ήδη την ταχυδρομική αποστολή προς τους συνταξιούχους του των Απογραφικών Δελτίων και σχετικών ενημερωτικών εντύπων μέσω των οποίων ενημερώνει για τις ενέργειες τις οποίες πρέπει να κάνει ο συνταξιούχος του Οργανισμού για την απογραφή του και την ένταξή του στο νέο σύστημα πληρωμών.

Με αυτό το νέο- ευέλικτο τρόπο πληρωμής των συντάξεων από τον ΟΓΑ, απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες και παρέχεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους του Οργανισμού να εισπράττουν την σύνταξή τους μέσω της Τράπεζα της επιλογής του ή λογαριασμού του στα ΕΛ.ΤΑ.

Με την αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων και γενικότερα των παροχών του Οργανισμού, ο ΟΓΑ επιτυγχάνει τον εκσυγχρονισμό του συστήματος λειτουργίας του Οργανισμού, διευκολύνει τον συνταξιούχο στην είσπραξη της σύνταξης του δίνοντας του την ευχέρεια να εισπράττει την σύνταξή του όποτε θέλει εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια στη διακίνηση των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου