Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Νέα Προοπτική: Ζυμώσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Αθόρυβα, χωρίς να διαρρέουν πολλά πράγματα, η Νέα Προοπτική ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία του νέου δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Η Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη ενημερώνεται, ενώ φαίνεται ότι οι δημοτικοί της σύμβουλοι, ιδιαίτερα οι Φιλαδελφειώτες, συγκλίνουν στο πώς θα κατανεμηθούν οι αρμοδιότητες.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι υπάρχει προβάδισμα για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχουμε γράψει παλαιότερα, με τον Παντελή Γρετζελιά να αποτελεί τον βασικό υποψήφιο. Αυτά βέβαια αλλάζουν μέχρι τη νέα χρονιά, αλλά υπάρχει ισχυρό σκεπτικό πίσω από αυτή τη λύση: Σκοπός της επιλογής αυτής είναι το Συμβούλιο να μην μετατρέπεται σε "πεδίο μάχης" σε βάρος της Δημάρχου που- λογικά- σε πρώτο χρόνο πρέπει να προστατευθεί από ανέξοδες και αδιέξοδες "κόντρες".

Με βάση την αυτοδιοικητική εμπειρία φαίνεται πως η Νέα Προοπτική καταλήγει και στον Αντιδήμαρχο της Φιλαδέλφειας, θέση για την οποία προορίζεται στέλεχος με μακρά θητεία στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ξέρει τα πράγματα από μέσα, που έχει παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις και είναι παραδεκτός από όλα τα στελέχη της Νέας Προοπτικής και που μπορεί να κάνει τον Προϋπολογισμό της πόλης να υλοποιηθεί (πρέπει να γνωρίζετε ότι για τον πρώτο χρόνο της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, θα λειτουργήσουν δυο Προϋπολογισμοί, ένας για τη Φιλαδέλφεια κι ένας για τη Χαλκηδόνα).

Όσο για τον Αντιδήμαρχο Χαλκηδόνας, το ερώτημα είναι αν η εκλογή Κουτσάκη ως Δημάρχου για ένα μήνα αποτελεί "πρώτη δόση" για την μετέπειτα λειτουργία του ως αντιδημάρχου Χαλκηδόνας, ή αν -αντίθετα- θα λειτουργήσει ως αντίδοτο, ώστε ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πόλης να συναινέσει στην τοποθέτηση άλλου προσώπου στη θέση του αντιδημάρχου...-

8 σχόλια:

  1. Απογοητευμένος Πασόκος25 Νοεμβρίου 2010 στις 10:11 μ.μ.

    1ον: Βιογραφικό της Κας Έφης Γαιτανά-Αποστολάκη-Κόσσιαβα θα δούμε καμιά φορά δημοσιευμένο κάπου;
    Εκτός αν έχει κάτι να κρύψει.

    2ον: Ένας Γαιτανάς δήμαρχος Αργαλαστής Πηλίου έχει κάποια σχέση με το επώνυμο;

    3ον: Χωρίς ίχνος ρατσιστικής διάθεσης, απλά από περιέργεια, το Κόσσιαβα πόθεν προέρχεται;

    4ον: Είναι δυνατόν η λαλίστατη στα κανάλια νέα δήμαρχος να μην έχει μιλήσει στις τοπικές εφημερίδες, ακόμη ακόμη και στο Επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κώστας Ευαγγελινός25 Νοεμβρίου 2010 στις 11:26 μ.μ.

    Αγαπητή “Αλήθεια”

    Οι πληροφορίες που έχει το ρεπορτάζ σου σχετικά με τους προϋπολογισμούς των Δήμων έχω τη γνώμη ότι περιλαμβάνουν ανακρίβειες. Συγκεκριμένα ο νέος Δήμος, λέει ο νόμος, ότι εντός τριμήνου, άρα έως 31/3/2011, πρέπει να συντάξει προϋπολογισμό για το2011. (άρθρο267 του ν.3852/10). Προφανώς μέχρι την ημερομηνία αυτή οι προϋπολογισμοί των δύο Δήμων που συνενώνονται θα εκτελούνται ως δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού τους του 2010. Αν το τρίμηνο παρέλθει άπρακτο τότε θα καταβάλλονται μόνο αποδοχές προσωπικού και ασφαλιστικές εισφορές. Ελπίζω οι πληροφορίες του ρεπορτάζ να μην προήλθαν από στέλεχος “που ξέρει τα πράγματα από μέσα”.

    Ευχαριστώ
    Κώστας Ευαγγελινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Κ. Ευαγγελινό: είναι δικό μας το λάθος κι έγινε από άγνοια. Δεν καταλάβαμε ότι μιλούσε για το πρώτο τρίμηνο. Ευχαριστούμε για τη διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Κόσσιαβα δεν ισχύει.
    Κόσσιαβα λέγεται η ετεροθαλής αδελφή της, Τζωρτζέλλα (Δημοσιογράφος του STAR).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παιδιά, δεν υπάρχει λόγος να αλληλοευχαριστιόσαστε.... Κάντε καλύτερο ρεπορτάζ! Εκτός... κι αν σας βολεύει να επεμβαίνουν "Διορθωτές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. agapiti alitheia to sigouro einai oti to Dimotiko Simboulio tha ginei "paidio maxis" akribos an einai proedros o k. gretzelias.
    Anarotiemai ti theletai na peitai otan lete "anejodes" i "adiejodes" kontres. oti i antipoliteysi tha einai aneuthini kai prepei i k. Dimarxos na "prostateuthei"?
    agapiti alitheia exeis arxisei na gerneis ligo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμο 26/11, 10πμ
    Δεν είμαστε ξερόλες, χαιρόμαστε αν κάποιο ιπου γνωρίζουν ένα θέμα καλύτερα από εμάς, μας διορθώνουν. Δεν ξεχνώ τη φράση παλαιού δημοσιογράφου: "Αν δεν ξέρεις τίποτα, είσαι σοφός. Αν ξέρεις λίγα, είσαι έξυπνος. Αν τα ξέρεις όλα, είσαι βλαξ"

    @Atagon (aragon)
    Εμείς γράφουμε ότι προκύπτει από το ρεπορτάζ. Οι κρίσεις είναι δικές σας. Και πάντα σεβαστές. Όχι όμως πάντα ανταποκρινόμενες στην αλήθεια. Καλημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η πληροφόρησή μου λέει ότι Πρόεδρος και δυο αντιδήμαρχοι θα είναι από τη Νέα Χαλκηδόνα. Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι έχει στο μυαλό της η νέα Δήμαρχος και πως θα επιλέξει να δώσει το στίγμα της συνέχισης του έργου του Γιώργου Αποστολάκη. Άλλωστε σ αυτές τις εποχές όλα πρέπει να τα περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή