Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στιγμές της χρονιάς που φεύγει (13)

Το 2009 είχαμε τη μερική απαγόρευση του καπνίσματος, ενώ το 2010 επιβλήθηκε διά νόμου η καθολική απαγόρευσή του σε δημόσιους χώρους και χώρους εστίασης -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τελικά, αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση λογάριαζε χωρίς ...τους εστιάτορες. 

Ο νόμος προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών καφέ και εστιατορίων, που εδώ και μήνες βλέπουν τον
τζίρο τους να συρρικνώνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πολλοί επιχειρηματίες έσπασαν το «εμπάργκο» στο κάπνισμα και επανέφεραν τα τασάκια στα τραπέζια, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της πελατείας τους.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φαίνεται να κάνει τα ...στραβά μάτια απέναντι στους παραβάτες και έχει δεσμευτεί να επανεξετάσει το μέτρο. Εξετάζει, δε, την ψήφιση ρύθμισης που απαγορεύει το κάπνισμα στα ΙΧ, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου