Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στιγμές της χρονιάς που φεύγει (12)

Ώρα διάσπασης -μιας ακόμα...- και για την ανανεωτική Αριστερά ήταν το 2010. Τσίπρας και Κουβέλης χώρισαν τους δρόμους τους κι έτσι το κομφούζιο σε αυτή την πλευρά της πολιτικής κονίστρας συνεχίζεται: Η συγκρουσιακή κατάσταση που σοβούσε για πολύ καιρό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως μεταξύ του κυρίαρχου Αριστερού Ρεύματος και της Ανανεωτικής Πτέρυγας, κορυφώθηκε τον Ιούνιο, όταν ο Φώτης Κουβέλης, ο Νίκος Τσούκαλης, ο Θανάσης Λεβέντης και ο Γρηγόρης Ψαριανός -δηλαδή οι Ανανεωτικοί- ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Κουμουνδούρου, ρίχνοντας τη συνολική ευθύνη για τη διάσπαση στον Αλέξη Τσίπρα. Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς με αρχηγό τον Φώτη Κουβέλη. Η εξέλιξη αυτή είχε και τοπικές συνέπειες, καθώς ο Σταύρος Κόντος και οι στενοί του συνεργάτες (Κωνσταντάτος, Ευαγγελινός, Βατίδης, Αλαφάκης κλπ) προσχώρησαν στο κόμμα του Κουβέλη κι έτσι άνοιξε ο δρόμος για να λάβουν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, Αλέξης Τσίπρας και Αλέκος Αλαβάνος έγραψαν νέο κεφάλαιο στην ιστορία της κόντρας τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Αλέκος Αλαβάνος αποφάσισε να μην συνταχθεί με την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή με τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για τη θέση. Το γεγονός αυτό έφερε μεγάλη ψυχρότητα στις σχέσεις των δύο ανδρών, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση του κ. Αλαβάνου, όταν συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα σε εκδήλωση: «Βρισκόμαστε εδώ μέσα αριστεροί σύντροφοι και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλο».

2 σχόλια:

  1. Για δε την επιλογή τους να προσχωρήσουν στο κουβέλειο κομματίδιο και την στήριξη του πασοκ, τιμήθηκαν με την τρίτη θέση στις εκλογές. Και πολύ τους ήταν. Κανονικά έπρεπε να πάνε πιο κάτω κι απο το Μάλλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ:

    Ξεκίνησαν από το Κ.Κ.Ε. Μερικοί από αυτούς όπως ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. επιδίδονταν σε αφισοκόλληση μέχρι τα πρώτα -άντα τους...

    Στη συνέχεια μπήκαν στο συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ (η κουλτούρα των δεύτερων -άντα...)

    Και μετάσ... guess what...welcome to the family.. ΠΑΣΟΚ το μεγαλείο σου...(στα ώριμα πλέον πρώτα -ήντα...)

    Η πορεία είναι ΚΟΝΣΕΡΒΑ. Το μοτίβο απαράλλακτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή