Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στιγμές της χρονιάς που φεύγει (11)

Ο Παντελής Γρετζελιάς χαμογελά μπροστά στο φακό της "Αλήθειας", περίπου δυο εβδομάδες μετά το τέλος των δημοτικών εκλογών και τη νίκη της Νέας Προοπτικής. Στη νέα χρονιά επανέρχεται δυναμικά στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο ως πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρξε αναμφίβολα ο "αόρατος" αρχιτέκτονας της εκλογικής αυτής νίκης. Αρχικά, διότι συμμάχησε με το Γιώργο Αποστολάκη, δίνοντας στη Νέα Προοπτική μια δύναμη στη Φιλαδέλφεια, που σίγουρα ο Γρετζελιάς διέθετε και διαθέτει.

Κυρίως όμως ο πρώην δήμαρχος λειτούργησε ενωτικά για το συνδυασμό του όταν
χάθηκε τόσο ξαφνικά σε τόσο κρίσιμο σημείο της εκλογκής μάχης ο Αποστολάκης. Η επιλογή του Γρετζελιά να προταθεί η ηγεσία της Νέας Προοπτικής στην Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη ουσιαστικά διαφύλαξε την ενότητα του συνδυασμού και στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και στη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του συνδυασμού.

Ο Γρετζελιάς συνεχίζει και σήμερα να αποτελεί κόκκινο πανί για την πλειοψηφία των Φιλαδελφειωτών. Αυτό είναι κοινό μυστικό, η φιλαδελφειώτικη κοινωνία τον έχει ξεπεράσει. Αυτό το ξέρουν οι πάντες, το ήξερε και ο Τομπούλογλου που προσωποποίησε τη μάχη της δεύτερης Κυριακής ανάμεσα στον εαυτό του και στον Γρετζελιά.

Ωστόσο ο Παντελής Γρετζελιάς έχει μια δύναμη που κατά περίεργο τρόπο κανείς άλλος δεν έχει επιχειρήσει να την αποκτήσει: Κυκλοφορεί στην πόλη και μιλάει με τους πολίτες καθ' όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Αποκτά, έτσι, ισχυρούς δεσμούς και δυναμώνει τους ασθενείς. Βέβαια η προσωπικότητά του δημιουργεί και ρήγματα. Αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλον ως τώρα να προσπαθεί με τόση επιμονή να βελτιώνει τις προσωπικές του σχέσεις με τους πολίτες -όχι όλους, βέβαια, εκείνους που δυνητικά θα μπορούσαν να τον επιλέξουν στις εκλογές. Άλλωστε το ρεκόρ σταυρών που πέτυχε φέτος είναι πολύ, πάρα πολύ δύσκολο να καταρριφθεί.

Επειδή στην πολιτική ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι οριστικό, αν η κοινωνία δει ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, ίσως προτιμήσει -ανάμεσα στο παρελθόν και την ανεπάρκεια- το δεύτερο... Εκτός αν προτιμήσει το πρώτο... Με άλλα λόγια, οι αντίπαλοί του είναι αυτοί που τρ΄έφουν τη συνέχιση της παρουσίας του Γρετζελιά στα τοπικά κοινά...

1 σχόλιο:

  1. Μεταφέρω ότι είδα γραμμένο σε τοίχο στο Lidl ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

    "ΑΓΡΙΟ ΑΡΠΑΧΤΙΚΟ ΓΡΕΤΖΕΛΙΑ... ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ..."

    Τα σχόλια αχρείαστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή