Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σαμαράς: Για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα προκύψει μέσα από τη λαϊκή σύμπραξη, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος του κόμματός του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι το μοντέλο δομής και οργάνωσης της Πολιτείας της μεταπολίτευσης, αφού εξυπηρέτησε τους στόχους της εποχής, φάνηκε ανίκανο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες.
Όπως δήλωσε: «Η οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης του πολιτικού συστήματος, πριν την απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας το μεταπολιτευτικό
μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστημικά».
Όπως είπε η «συμμετοχική διαδικασία πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης σχέσης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα και τους λειτουργούς του».
Αναφερόμενος στη κρίση υπογράμμισε: «Η πρότασή μας δεν εξαντλείται μόνο στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική κρίση» και πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να στοχεύει στην καρδιά της παθογένειας του συστήματος και να δημιουργεί συνθήκες ανατροπών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
«Με τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΝΔ θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος σε ευκαιρία για να ξεπηδήσει μία θαρραλέα και ρηξικέλευθη πρόταση για τη νέα Ελλάδα», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ξεκινώντας τη διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι «αντιμετωπίζουμε το Σύνταγμα ως πλοηγό στην χάραξη αρχών και όχι ως ευκαιριακό άλλοθι για μικροκομματικούς ελιγμούς και αδιέξοδους τακτικισμούς».
Πρώτης προτεραιότητας θέματα της επιτροπής είναι:
-Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας
-Ο ουσιαστικός διαχωρισμός Εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας
-Ο εκλογικός νόμος,
-Τα οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού
-Η ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών
-Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης
-Η συμβολή και όχι η αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου