Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ευφυείς μετρητές θα μειώσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του 24ωρου, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός.
Προϋπόθεση αποτελεί η αντικατάσταση των «ρολογιών» με «ευφυείς μετρητές» που θα έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν διαφοροποιημένες χρεώσεις. Θα σταματήσει και η έκδοση των «έναντι λογαριασμών», ενώ ο πελάτης γνωρίζοντας ακριβώς τι καταναλώνει και πόσο χρεώνεται, θα μπορεί να αποφασίσει πότε ακριβώς τον συμφέρει πχ να ...βάλει πλυντήριο.
«Η μελέτη για την αντικατάσταση των μετρητών και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί. Το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα καθώς
εξυπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», είπε ο κ. Ζερβός, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» για την καινοτομία, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
«Οι ευφυείς μετρητές θα αντικαταστήσουν τα "ρολόγια", θα σταματήσει η έκδοση έναντι λογαριασμών και ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει. Σε συνδυασμό με χρονομεταβλητά τιμολόγια, θα γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες», πρόσθεσε.
Η ΔΕΗ υλοποιεί ήδη πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και έξυπνων δικτύων στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λαύριο, τον οικισμό Μελτέμι Ραφήνας. Επίσης προωθείται η εγκατάσταση 60.000 έξυπνων μετρητών σε μεγάλους καταναλωτές στη χαμηλή τάση.
Ο κ. Ζερβός τόνισε ακόμη ότι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επόμενων γενεών θα στηριχθεί στις ανανεώσιμες πηγές και στην ορθολογική χρήση ενέργειας.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΔΕΗ κατασκευάζει νέες θερμικές μονάδες υψηλής απόδοσης, αντικαθιστώντας τις παλιές και ρυπογόνες μονάδες, ενώ δίνει έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεταξύ άλλων με το υβριδικό έργο στην Ικαρία (συνδυασμός αιολικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής), νέα μεγάλα υδροηλεκτρικά ισχύος 350 μεγαβάτ, τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη, κόστους 600 εκατ. ευρώ, που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και στη Μεγαλόπολη που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

8 σχόλια:

  1. Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις που θα κατασκευάσουν ή θα προμηθεύσουν τους "ευφυείς" μετρητές. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα "ευφυής" γιά να μαντέψει ποιός θα τους πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή, δεν πρέπει να εκσυγχρονιστεί το πρωτογονο σύστημα μέτρησης που υπάρχει;
    Τι αντιληψεις είναι αυτές; Πρέπει δηλαδή να διατηρούμε τον αραμπά ακόμα σ΄αυτή τη δύσμοιρη χώρα;
    Λιγότερα πλήρωνες στα ιδιωτικά συνεργεία που έβαζαν τους αλβανούς και μέτραγαν, με αποτέλεσμα πολλές φορές η μέτρηση να είναι "κατά προσέγγιση;
    Επιτέλους, ρε παιδιά, λίγη απλή και κοινότατη λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί άραγε η ΔΕΗ απευθύνθηκε σε ιδιωτικά συνεργεία για τις μετρήσεις, μήπως τις κόστιζαν λιγότερα απ τα δικά της; Γιατί άραγε Αλβανοί, Έλληνες άνεργοι δεν υπήρχαν να πάνε; Κάθε φορά που ακούω για ΔΕΗ, μούρχονται στο μυαλό τα λόγια του Αντρέα γιά το μέγιστο ποσό του δώρου που μπορεί να κάνει κάθε διοικητής ΔΕΚΟ στον εαυτό του. Κάθε φορά που ακούω για εκσυγχρονισμό, μούρχονται στο μυαλό χρηματιστήρια και υποβρύχια που γέρνουν. Δικαιούμαι νομίζω να είμαι επιφυλακτικός, εσύ που διαθέτεις λίγη απλή και κοινότατη λογική δεν είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγχωρείς, ανώνυμε, γιατί η ΔΕΗ ανέθεσε σε ιδιωτικά συνεργεία να κάνουν τις καταμετρήσεις, δεν είχε δικό της προσωπικό ή μήπως της κόστιζε φτηνότερα; Και γιατί Αλβανοί παρακαλώ, Έλληνες δεν υπήρχαν να δουλέψουν; Όμως όταν ακούω ΔΕΗ μούρχονται αυτόματα στη μνήμη τα λόγια του Αντρέα που προσδιόριζε το μέγιστο ποσό (μήπως θυμάσαι πόσο ήταν;) που επιτρέπεται κάποιος διοικητής ΔΕΚΟ να κάνει δώρο στον εαυτό του. Όταν ακούω εκσυγχρονισμό, χρηματιστήρια και υποβρύχια που γέρνουν. Η λίγη απλή και κοινότατη λογική και αυτή η ρημάδα η μνήμη με κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε τέτοιου είδους εξαγγελίες. Εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όλες οι δεκο χρησιμοποιούν εργολαβίες για μια σειρά δουλειές. Και η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα θα μας θυμίζει στο διηνεκές ποιος ωφελείται και ποιος όχι απ' αυτή την πρακτική.

    [παρεμπιπτόντως, χρωστάω στη Ζιζέλ και σε κάποιον ανώνυμο μια απάντηση σε προηγούμενη ανάρτηση, αλλά έμπλεξα με δουλειές. Θα την δώσω όμως].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. help σε χάσαμε. Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tρώει και τον εργάτη όμως. Μη σου πω ότι τρώει κυρίως τον εργάτη, όταν ο αφέντης είναι ας πούμε ο εργολάβος καθαριότητας των ησαπ, της γσεε και άλλων ευαγών ιδρυμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ σημαντική η αναφορά στα φωτοβολταϊκά. Μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας σε κάθε εταιρια φωτοβολταικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή