Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αλογοσκούφης κατά Καραμανλή

Ο Γ. Αλογοσκούφης δεν πρόκειται, όπως λέει, να παραμείνει σιωπηλός σε ότι αφορά την πολιτική του. Άλλωστε όπως σημειώνει "δεν φοβάμαι τις εξεταστικές επιτροπές. Τι είδους εξεταστική επιτροπή λένε ότι θα κάνουν για την οικονομία; Για να διαπιστώσουν τι γινόταν τότε στην οικονομία και τι γινόταν σήμερα; Να συγκρίνουμε την κατάσταση της οικονομίας, την ανάπτυξη, την ανεργία και την κατάσταση πως είναι σήμερα. Γι αυτό δεν πρόκειται να κάνουν εξεταστική, γιατί θα έρθουν όλα στο προσκήνιο".
"Ο Καραμανλής μου έλεγε άσ’ τα για αργότερα"
Ο Γ. Αλογοσκούφης αναφέρει στο "ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ότι επιχείρησε να
μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και να «μαζέψει ελλείμματα», μόνο που με την «ήπια προσαρμογή» η χώρα μπήκε σε επιτήρηση. «Τα ελλείμματα ωστόσο έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Όχι όμως κατά τον κ. Αλογοσκούφη, ως το 2007: «Εν συνεχεία ήρθαν η πολιτική κρίση με την ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διέθετε η κυβέρνηση, η σκανδαλολογία, η οικονομική κρίση, η προοπτική των πρόωρων εκλογών και δεν ελήφθησαν μέτρα», δικαιολογείται ο τέως υπουργός Οικονομίας. Τι έλεγε για όλα αυτά ο πρώην Πρωθυπουργός; «Ο κ. Καραμανλής τα γνώριζε, τα έβλεπε, προσπαθούσε. Δεν μου είπε ποτέ να μην κάνω το ένα ή το άλλο, δε διαφωνούσε, τα ζούσε όλα αυτά.
Εγώ ήθελα να λάβω μέτρα γιατί έβλεπα την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κανένας άλλος στην κυβέρνηση δεν ήθελε. Ο Καραμανλής είχε δεμένα τα χέρια του γιατί είχε την πλειοψηφία ενός βουλευτή. Άσε το για αργότερα μου έλεγε. Ορισμένοι βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν τα μέτρα και θα πηγαίναμε σε εκλογές. Ο κ. Καραμανλής πάντως κατά την προεκλογική περίοδο είπε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Γνώριζε ακριβώς τι συνέβαινε».
Δείχνει Παπαθανασίου για τα λανθασμένα στοιχεία
Όσον αφορά τα λανθασμένα στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα ο κ. Αλογοσκούφης λέει ότι δεν ήταν λανθασμένα, αλλά λανθασμένες οι προβλέψεις του κ. Παπαθανασίου και αναφέρει «προέβλεπε π.χ ότι το έλλειμμα θα είναι 6% και δεν ήταν αυτό. Και ξέρετε γιατί συνέβαινε αυτό; Επειδή αργούσαν να έρθουν τα στοιχεία από τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Και σήμερα δε γίνεται κάτι παρόμοιο; Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε προβλέψει ότι το έλλειμμα θα είναι εφέτος γύρω στο 9% και όπως αποδείχθηκε, έφτασε στο 10,6%»;

2 σχόλια:

  1. Αυτός δεν έπρεπε να λέγεται Αλογοσκούφης. ΑΛΟΓΟΓΚΟΥΦΗΣ έπρεπε να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανίκανοι και επικίνδυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή