Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Χαλαρώστε...

Γράφει ο Διαμαντής Σεϊτανίδης
Μπορεί πράγματι η κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη. Μπορεί πράγματι η Ελλάδα να βυθίζεται καθημερινά και πιο πολύ στο πηγάδι της πτώχευσης. Μπορεί η κυβέρνηση να επιβαρύνει τα γνωστά υποζύγια, μισθωτούς και συνταξιούχους. Αλλά εκλογές δεν θα γίνουν, τουλάχιστον όχι άμεσα. Σε ένα συνεχές
ρεπορτάζ από το πρωί, όταν ο πρωθυπουργός άρχισε τις συναντήσεις του με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, άκουσα τα μύρια όσα. Από χθες ακόμα, όταν εντελώς αψυχολόγητα η κυβέρνηση πρώτα πήρε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα (Δευτέρα) και μετά (σήμερα, Τρίτη) επεδίωξε τη... συναίνεση, τα δημοσιογραφικά γραφεία είχαν πάρει φωτιά. Μερικοί ευφάνταστοι, μάλιστα, σπεύδουν να μας "ενημερώσουν" (Θου, Κύριε...) για το ποια νέα πρόσωπα περιλαμβάνονται στις λίστες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, και των άλλων κομμάτων.

Λοιπόν, χαλαρώστε. Εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν, τουλάχιστον πριν το καλοκαίρι. Στην πραγματικότητα δεν τις θέλει κανείς, και φυσικά δεν τις χρειάζεται η οικονομία μας, κάθε άλλο.

- Ο Παπανδρέου δεν θέλει εκλογές τώρα. Η πολιτική του όχι μόνο δεν έχει αποδώσει, αλλά ως τώρα οι πολίτες μόνο τις επιβαρύνσεις έχουν νιώσει, όχι την προοπτική ανάκαμψης. Είναι απολύτως λογικό να θέλει να επιλέξει εκείνος τη στιγμή της προσφυγής στις κάλπες, όχι η αντιπολίτευση με ένα "όχι" στην πρόσκληση συναίνεσης.
- Ο Σαμαράς επίσης αυτή την ώρα δεν θέλει εκλογές. Κτίζει προσεκτικά και στέρεα την αυριανή του πολιτική κυριαρχία και είναι απολύτως φυσικό και πολιτικά λογικό να θέλει να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου με το μέγιστο δυνατό πολιτικό κεφάλαιο στα χέρια του. Σήμερα η τεράστια διαφορά των 11 μονάδων που έβγαλαν οι κάλπες του 2009 έχει μηδενιστεί, αλλά ορατή και ξεκάθαρη πολιτική υπεροχή της ΝΔ δεν έχει ακόμα σημειωθεί στις δημοσκοπήσεις. Η Νέα Δημοκρατάι του Σαμαρά "γκαζώνει" στις συνειδήσεις των πολιτών, αλλά ακόμα δεν έχει βάλει την 5η ταχύτητα. Ήδη το κλείσιμο της ψαλίδας μέσα σε 18 μήνες είναι ένα πολιτικό επίτευγμα, που όμοιό του δεν υπάρχει στην ελληνική πολιτική ιστορία.

Για τα μικρότερα κόμματα δεν θα μιλήσω. Αν οι δυο πόλοι εξουσίας δεν θέλουν τώρα εκλογές, αρκούν για να ακυρώσουν αυτό το ενδεχόμενο, όπως είναι σήμερα το πολιτικό μας σύστημα. Χαλαρώστε, λοιπόν, και επί του θέματος τα ξαναλέμε μετά τα μπάνια του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου