Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Είναι απαράδεκτο!

Άλλη μια συνήθεια του Δημοτικού Συμβουλίου δείχνει τον πολιτικό του "αυτισμό", καθώς και "θεσμικά" αποκόπτεται από τη ζώσα κοινωνία και κλείνεται στον εαυτό του. Μιλώ για τη συνήθεια των παρατάξεων (ΟΛΩΝ των παρατάξεων) να τοποθετούν "δικά" τους παιδιά στις διάφορες επιτροπές και άλλα όργανα του Δήμου, κρατώντας μακριά από αυτή τη λειτουργία όσους πολίτες αρνούνται να
ενταχθούν σε κάποια από τις δημοτικές παρατάξεις.

Εμείς προτείνουμε κάτι απλό και περιμένουμε από τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση: Για κάθε επιτροπή που απαιτεί συμμετοχή πολιτών (μη εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων) να επιλέγεται τυχαία ένας συμπολίτης μας από τα δημοτολόγια. Υπάρχουν τρόπου και άν κάποιος παράγων του Δήμου ενδιαφερθεί, είναι εύκολο να εξηγήσουμε πώς μπορεί να διασφαλιστεί η τυχαιότητα της επιλογής. Απλά, πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση. Για να δούμε!

11 σχόλια:

  1. Και αν ο τυχαίος δε θέλει; Αν δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις να το κάνει; Πώς θα γίνει; Όπως έγινε με τη δήμαρχο που χωρίς καμία ειδική γνώση την κάνανε κάποιοι πρώτη κυρία της πόλης και τώρα τρέχουμε και δε φτάνουμε με την ανεπάρκειά της; Και μη μου πει κανείς πως ο Γρετζελιάς ευθύνεται γιατί του ανταπαντώ πως η δήμαρχος με την ελλειπή εμπειρία της τον όρισε πρόεδρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αν ο τυχαίος δεν θέλει, θα πάμε σεάλλον τυχαίο. Ξέρεις πόσες χιλιάδες είναι εκεί έξω, που δεν πατάνε στα Δημοτικά συμβούλια κι αρνούνται να γίνουν ουρά κανενός συνδυασμού; Αυτοί, κατά τη γνώμη σου, δεν πρέπει να έχουν άποψη και λόγο για τα τεκταινόμεα στις διάφορες επιτροπές του δήμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστή η πρόταση σας, για να σπάσει το έλκος που αναφέρετε.

    Όμως η Ιστορία της πόλης (ειδικά τώρα τελευταία) έχει δείξει, ότι πλέον οι παρατάξεις είναι σάπιες πολιτικές φατρίες που θέλουν πέταμα στον καλάθι.

    Ένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήθελε να ασχοληθεί με ανθρωπάκια που πασχίζουν για το "μεροκάματο" τους και την φιγούρα τους.

    Και τι να κάνει ένας σοβαρός άνθρωπος σε κάποια επιτροπή?
    Τι να προτείνει, σε ποιούς να το προτείνει και ποιός να τον ακούσει.

    Είναι ανίκανοι οι άνθρωποι ακόμα και να ακούσουν.

    Κάτι πρέπει να γίνει.
    Πρέπει να τους αλλάξουμε όλους και να μη τους ξαναδούμε στα μάτια μας, μήπως και ο τόπος μας δει καμιά προκοπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΟΙ κύριοι και τωρινή δήμαρχος τυχαία είναι,μια νοικοκυρά ήταν πού τήν πήραν από τήν κουζίνα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΩΝΥΜΕ 11:00 ΠΜ
    KΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ, ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατσακιώρης Θωμάς21 Οκτωβρίου 2011 στις 7:05 μ.μ.

    θέλω να πιστεύω ,ότι όσοι από τους Δημότες έχουν ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ,προβάλονται ή αυτοπροβάλονται με την συμμετοχή τους, είτε στα ψηφοδέλτια της τοπικής αυτοδιοίκησης,η με την ενασχόλησή τους σε άλλες οργανώσεις-οργανισμούς εθελοντικά .Αυτοί οι ανθρώποι για πολλούς και διαφόρους λόγους , δυστυχώς είναι λίγοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ Η ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ κ. ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΛΟΓΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ .ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ "ΥΨΗΛΗ" ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ.ΝΑΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΧΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (ορα ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ).
    ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ......
    ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΟΝΤΕΡΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ !ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ .ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΙΟ ΠΛΑΤΙΕΣ.
    ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ Η ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΟΜΩΣ ......ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΞΕΙΣ @@@@ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΨΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατ αρχή με την αποδοχή του όποιου διορισμού ο καθένας αποδέχεται ότι είναι πρόθυμος να διαθέσει το χρόνο του για να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης, πράγμα που η τυχαία επιλογή δεν εξασφαλίζει, όπως δεν εξασφαλίζει ούτε «ποιοτικά» στοιχεία. Η επιλογή με κλήρωση στατιστικά εξασφαλίζει το μέσο «δείγμα» όταν γίνεται σε μεγάλη έκταση, π.χ. 300 πολίτες, αν βέβαια δεχθούμε ότι το μέσο «δείγμα» είναι και ποιοτικά επαρκές. Παράλληλα η όποια δημοτική αρχή πρέπει να έχει τουλάχιστον τα νώτα της εξασφαλισμένα, ένας «δικός της» δηλαδή άνθρωπος τουλάχιστον δεν θα σαμποτάρει τις πολιτικές της επιλογές. Αυτό δεν αποκλείει την «χρησιμοποίηση» και συμπολιτών μας με αναγνωρισμένες ικανότητες και διάθεση που δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο συνδυασμό. Και τέλος αν κάποιοι υποστήριξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μια δημοτική αρχή να εκλεγεί, αυτή δεν θα ήταν αγνώμων αν δεν τους «διόριζε» σε κάποιο πόστο εφ όσον το επιθυμούν; Ένα θέμα «σύμπλοκο» τίθεται «απλοϊκά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς 1:07

    Για να μη σου πω και Υπουργός!

    Τέτοιες ικανότητες(!) γιατί να μένουν ανεκμετάλευτες?

    Και μετά, ξυπνήσατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 1.09
    ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΠΑΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΩ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή