Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Υπογραφή διαδημοτικού μνημονίου για τη δημιουργία δομής παροχής συσσιτίων στο Δήμο

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, η Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη και οι αρμόδιοι επιστημονικοί συνεργάτες Σαραντόπουλος Γιώργος και Τσιδήμας Βασίλης
Την προηγούμενη εβδομάδα υπεγράφη από τη Δήμαρχο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, Έφη Γαϊτανά-Αποστολάκη, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και άλλων 3 Δήμων, προκειμένου να κατατεθεί από κοινού πρόταση για το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, με σκοπό τη σύσταση και λειτουργία «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».
Οι Δήμοι Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, Ηρακλείου, Πεύκης- Λυκόβρυσης ένωσαν τις
δυνάμεις τους, στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικής Δικτύωσης δημιουργώντας μεταξύ άλλων Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δίκτυο Παροχής Συσσιτίων, Δημοτικό Λαχανόκηπο, Κοινωνικό Φαρμακείο κ.α.
Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, επέλεξε τη σύσταση «Δικτύου Παροχής Συσσιτίων», προκειμένου να βρεθεί με αυτόν τον τρόπο στο πλευρό των πολιτών που έχουν "γονατίσει" από τη σφοδρότητα της οικονομικής καταιγίδας.
Η δομή παροχής συσσιτίων θα λειτουργεί σύμφωνα με τις εξής ελάχιστες προϋποθέσεις:
    θα διαθέτει υπηρεσίες σίτισης σε άπορους και άστεγους.
    θα διαθέτει πολιτική συλλογής πλεοναζόντων  προϊόντων από εργαστήρια - βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων (ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια κλπ.), καθώς επίσης και από τους πολίτες.
    θα εξασφαλίζει την τροφοδοσία γευμάτων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους  ημερησίως.
    Θα απασχολεί επτά (7) άτομα προσωπικό. 1 άτομο διοικητικό, 2 άτομα καθαριότητας, 3 άτομα στελέχη κουζίνας και 1 κοινωνικό λειτουργό.
    θα λειτουργεί με συγκεκριμένο ωράριο, 13:00μ.μ. – 15:00μ.μ, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. 
    θα είναι προσβάσιμο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
    θα φέρει ειδική κοινή σήμανση (πινακίδα) με τις υπόλοιπες Κοινωνικές Δομές που λειτουργούν στο πλαίσιο της παρούσας. Για την παραγωγή της πινακίδας χρησιμοποιείται υποχρεωτικά το πρότυπο που διανέμεται από τον Εθνικό Μηχανισμό ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
    θα υλοποιεί συγκεκριμένες πολιτικές για την προσέλκυση εθελοντών. 
    θα διαθέτει σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής του (εισερχόμενα προϊόντα, διατιθέμενα προϊόντα, αριθμός ωφελουμένων κλπ.)
    θα υποστηρίζει ενέργειες ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης των ωφελουμένων.
Η συμμετοχή του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος στο διαδημοτικό μνημόνιο συνεργασίας επετεύχθη μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος προς όλους τους όμορους δήμους και συνάντησή της με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα.

1 σχόλιο:

  1. η δεξιά δήμαρχος, ο παπανδρεικός δήμαρχος,ο δεξιός φοιτητοπατέρας,ο του παναγιωτόπουλου δεξιός εργατοπατέρας...ΛΙΓΟ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή