Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Θετικά σημάδια για την οικονομία

Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Έκανε τεράστιες προσπάθειες ό πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να πείσει την Γερμανίδα καγκελάριο ότι ή Ελλάδα, υπό δύσκολες εσωτερικές πολιτικές συνθήκες, κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Επεσήμανε, έτσι, στην κυρία Αγκέλα Μέρκελ ότι η χώρα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από το 1ο και το 2ο Μνημόνιο Οικονομικής Πολιτικής, πράγμα που
θα αποτυπωθεί και στην περίφημη έκθεση της τρόικα. Μία έκθεση την οποίαν όλοι επικαλούνται καθόσον, πέρα από το οικονομικό της περιεχόμενο, έχει και τεράστιο πολιτικό βάρος για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (EE).
Κατά συνέπεια, πίσω από τις τεχνοκρατικές διατυπώσεις των κ.κ. Πολ Τόμσεν και συνεργατών, θα υπάρχουν και σημαντικού περιεχομένου πολιτικά μηνύματα -που οι αγορές περιμένουν με σχετική ηρεμία. Διαισθάνονται δε ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να θυσιάσει 55 χρόνια κοινής πορείας στον βωμό των δημοσίων χρεών των νότιων χωρών της. Εξάλλου, η κατάσταση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών στοιχείων είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.
Στην Ελλάδα, ναι μεν καθυστέρησαν σοβαρές θεσμικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο έγιναν και δραματικές προσπάθειες εσωτερικής υποτιμήσεως, οριζοντίου χαρακτήρος, οι οποίες δεν είναι άνευ αποτελεσμάτων. Οπως προκύπτει από μια σειρά ποσοτικών στοιχείων που παρατίθενται στο τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων τής Alpha Bank, το όποιο είναι αναμφισβήτητης εγκυρότητας, η χώρα μας τα 2,5 έτη πού πέρασαν κατάφερε να μειώσει δραστικά τις μακροοικονομικές της ανισορροπίες, τόσο στον δημόσιο τομέα όσο και στο ισοζύγιο πληρωμών, όπου είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Την ίδια περίοδο, μπόρεσε και να βελτιώσει ουσιαστικά την διεθνή ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, πράγμα που φαίνεται ανάγλυφα στην πολύ καλή άνοδο των εξαγωγών μας -η οποία σημειώνεται σε μία περίοδο πτωτικής ζητήσεως στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.
Η εξέλιξη δε αυτή λέει πολλά για το μέλλον της οικονομίας και της εγχώριας επιχειρηματικότητας.
Δημιουργήθηκαν έτσι οι συνθήκες για πλήρη απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας, και ιδιαίτερα του ελληνικού Δημοσίου, από το σκληρό ναρκωτικό του συνεχώς αυξανόμενου δανεισμού από το εξωτερικό. Ο δανεισμός από το εξωτερικό υπήρξε στην Ελλάδα η «εύκολη» (και πολιτικά ανώδυνη) πηγή χρημάτων για την χρηματοδότηση ανεξέλεγκτων παροχών στους πάντες, αντιοικονομικών και αντικοινωνικών καταστάσεων, σπατάλης και διαφθοράς στον δημόσιο τομέα και αυξανόμενης φοροδιαφυγής στον ιδιωτικό τομέα. Με πιο απλά λόγια, την τελευταία τριακονταετία ή "Ελλάδα χρησιμοποίησε -καθ' υπερβολή, σε σύγκριση με άλλες δυτικές χώρες- το «σοσιαλ-κεϋνσιανό» εργαλείο τού δανεισμού για να προσφέρει στους αποκαλούμενους «μη προνομιούχους» δανειακή ευημερία, ελλείψει αυξήσεως του εισοδήματος διά της παραγωγής πλούτου.
Σήμερα, μέρος από τα δανεικά, που δεν ήσαν αγύριστα, επιστρέφει διά τής εφαρμογής των Μνημονίων.
Αυτή όμως η πραγματικότητα οδηγεί σταδιακά σε σημαντική βελτίωση της θέσεως τής Ελλάδας διεθνώς. Το μεγάλο πλήθος των διεθνών εμπειρογνωμόνων ενημερώνεται τώρα σταδιακά για τις πραγματικές εξελίξεις. "Ως εκ τούτου, στην χώρα μας υπάρχει και σχετική βελτίωση στον διεθνή σχολιασμό της ελληνικής πραγματικότητας -γεγονός θετικό, με ποικίλες εξίσου θετικές προεκτάσεις. Πόσες φορές, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να επαναλαμβάνει την άποψη ότι μία χώρα-μέλος της ζώνης του ευρώ δεν μπορεί να υποτιμήσει την πραγματική ισοτιμία τού νομίσματος της, όταν η Ελλάδα έχει ήδη προβεί σε εσωτερική υποτίμηση κατά 23% μέσα σε τρία έτη; Έως πότε μπορεί το οποιοδήποτε διεθνές μέσο ενημέρωσης να διατυμπανίζει καθημερινά ότι η Ελλάδα δεν έχει πραγματοποιήσει καμία πρόοδο στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής, όταν η Ελλάδα έχει εξαλείψει ήδη το πρωτογενές έλλειμμα τής γενικής κυβερνήσεως; Ούτε βέβαια μπορεί να περάσει απαρατήρητη η κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο πληρωμών -στην οποία, όμως, δυστυχώς, λόγω του μεταπρατικού χαρακτήρα τής οικονομίας μας, οφείλεται και ικανό ποσοστό τής ανεργίας.
Είναι έτσι σαφές ότι προσαρμογές στην ελληνική οικονομία γίνονται. Είναι δε οδυνηρές διότι οι δομές της οικονομίας ήταν στρεβλές, πράγμα πού μόνον σήμερα, ως φαίνεται, ανακαλύπτουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Χαρακτηριστική εν προκειμένω είναι και η αναφορά του επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα, ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό από πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς, οι οποίοι θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν ομιλούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ, καθώς τέτοιες απόψεις υπονομεύουν την προσπάθεια προσαρμογής.
Βέβαια, τα ανωτέρω επετεύχθησαν -σε μεγάλο βαθμό, αναπόφευκτα- με βαρύ κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, όπως προκύπτει από την μεγάλη πτώση του ΑΕΠ κατά -6,9% το 2011 και κατά -6,4% το πρώτο εξάμηνο του 2012, καθώς και από την διόγκωση τής εγγεγραμμένης ανεργίας.
Προκύπτει λοιπόν επιτακτικά, επισημαίνεται στο Δελτίο τής Alpha Bank, η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη.
Η ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να προέλθει ούτε από την επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής, ούτε από την χαλάρωση της προσπάθειας για την μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Η «εξασφάλιση» ευρωπαϊκών πόρων και εγγυήσεων για την χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ή των μεγάλων έργων υποδομής ή του ΕΣΠΑ, μπορεί να δράσει επιβοηθητικά. Η μόνη πραγματική ελπίδα, όμως, της χώρας για ανάπτυξη στην σημερινή συγκυρία είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Η έγκαιρη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει, βεβαίως, ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποιήσεως της δημόσιας περιουσίας θα προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και θα είναι επαρκώς εμπλουτισμένο με επενδυτικά χαρτοφυλάκια ικανά να προσελκύσουν ξένα κεφάλαια σημαντικού ύψους.

47 σχόλια:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ!

    ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ,ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ, Η ΥΦΕΣΗ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ!

    ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ????
    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΗ ΣΩΣΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ?

    ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟ.... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ! ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ....ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΟΠΟΥΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτά κατάλαβες από ό,τι διάβασες (αν διαβασες το άρθρο), θα σου πρότεινα να το ξαναδιαβάσεις, σιγά σιγά και με ηρεμία. Αν και τότε καταλαβαίνεις τα ίδια, μάλλον θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό.

      Διαγραφή
    2. ΠΑΨΕ ΠΙΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ Η ΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΔΕΙΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. ΣΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ Ο΄κ.ΠΑΠΑΤΑΔΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΗΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ!

      ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΥΦΕΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ( ΕΠΕΝΔΥΩ= ΒΑΖΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ Μ Ο Υ) ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 350-400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΤΑΔΕ ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ"! ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΩΣ ΠΑΣ ? ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ?

      Η ΛΕΞΕΙΣ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ " ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΞΕΧΝΑ ΤΟ!

      ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΕΓΚΥΡΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

      ΤΑ ΜΜΕ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΣΑΦΕΣ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ BLOG ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟ.

      Διαγραφή
    3. Ξέρεις κανέναν να "επενδύει" για να κερδίσει κάποιος άλλος?

      Τις προβληματικές τις δημιούργησαν οι εκάστοτε επαγγελματίες πολιτικοί παρέα με τους εκάστοτε επαγγελματίες συνδικαλιστές.

      Διαγραφή
    4. Εσύ (με τα κεφαλαία γράμματα) που, όπως φαίνεται, ξέρεις πολλά, θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις πως βλέπεις τα πράγματα. Συγκεκριμένα πως αντιλαμβάνεσαι την έννοια "ανάπτυξη" και ποιοί είναι εκείνοι που θα φέρουν ανάπτυξη; Το κράτος, οι ιδιώτες; Πες μας και ποιά εφαρμοσμένα μοντέλα ανάπτυξης πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα. Πες μας αν η λέξη κέρδος είναι απαγορευμένη. Πες μας πως θα ξεφύγουμε από την ύφεση και πως θα καταπολεμηθεί η ανεργία. Πες μας πως εννοείς το κοινωνικό κράτος και πως αυτό θα χρηματοδοτείται. Και τέλος πες μας πως θα βρει το κράτος λεφτά για να μην υπάρχουν μισθοί των 500 ευρω.
      Αν έχεις να πεις κάτι, εκτός από συνθήματα και λεζάντες, ευχαρίστως να τα ακούσουμε (να τα διαβάσουμε).

      Διαγραφή
    5. ΕΣΥ( ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ) ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

      ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
      ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ!

      Η ΛΕΞΗ ΚΕΡΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!

      ΟΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΑΥΞΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ! ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!
      ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ!
      ΑΥΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ! ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΝΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ!

      Διαγραφή
    6. Το ότι έχω ανόητες απορίες, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ακούω αδιαμαρτύρητα τις ανοησίες και τις αοριστολογίες σου. Εγώ ρωτώ συγκεκριμένα πράγματα και θέλω συγκεκριμένες απαντήσεις.
      Και, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις, δεν είσαι και πολύ ενήμερος γύρω από τους μηχανισμούς και την λειτουργία της οικονομίας.
      Προφανώς δεν έχεις ακούσει ότι αυτό που λέγεται ¨"κοινωνικο κράτος" για τα δεδομένα της ηπειρωτικής Ευρώπης (σε αντιδιαστολή με την Αγγλία και εν γένει με την αγγλοσαξονική αντίληψη) είναι εκείνο που φταίει για την σημερινή κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Δεν είναι τυχαίο που χώρες με παράδοση στο κοινωνικό κράτος, όπως η Γαλλία και η Γερμανία αναθεωρούν πολλές από τις απόψεις τους για το τι σημαίνει, τελικά, κοινωνικό κράτος.
      Οι ατέρμονες επιδοματικές πολιτικές έχουν αποδειχθεί καταστροφικές. Το να λύνεις το πρόβλημα της ανεργίας π.χ. με αύξηση των επιδομάτων ανεργίας είναι καταστροφικό. Μόνη λύση για την αύξηση του βιοτικού επιπέδου, την ενίσχυση της αγοραστική δύναμης και τη μείωση της ανεργίας, είναι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μεγέθυνση της οικονομίας, του παραγόμενου εθνικού προιόντος. Αλλά για να γίνουν επενδύσεις θα πρεπει να υπάρχει κατάλληλο επενδυτικό κλίμα. Και αυτό με στερεότυπα και αντιλήψεις σαν τις δικές σου δεν γίνεται.
      Για ποιούς φόρους των εργαζομένων μιλάς, όταν στην Ελλάδα η φοροδιαφυγή είναι εθνικό σπορ. Και η ευθύνη δεν είναι μόνο στους εισπρακτικούς μηχανισμούς αφού η φοροδιαφυγή, σε συνδυασμό με τη διαφθορά είναι κυρίαρχη κουλτούρα.
      Δυστυχώς η μείωση των δημοσίων εσόδων, σε συνδυασμό με την αύξηση των δαπανών, ενός τεράστιου, πανάκριβου και αναποτελεσματικού κράτους δημιουργούν τεράστια ελλείμματα και οδηγούν στην ανάγκη εξωτερικής χρηματοδότησης. Που με τη σειρά της αυξάνει το δημόσιο χρέος.
      Με τεράστια, λοιπόν ελλείμματα, για ποιά χρηματοδότηση, ποιού κοινωνικού κράτους μπορείς να μιλάς;
      Για ποιές επενδύσεις και από ποιούς;
      Και γιατί να είναι απαγορευμένες οι λέξεις κέρδος, επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα. Δες την ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι κοινωνίες που είχαν αποκλείσει αυτές τις έννοιες κατέρρευσαν γιατί δεν μπόρεσαν ούτε πλούτο να παράξουν, αλλά ούτε και να στεθούν στον διαθνή ανταγωνισμό, που ούτως ή άλλως υπάρχει.
      Ακόμα και στην υγεία και στην παιδεία, ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να αφεθεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά με το Δημόσιο. Έτσι και ο Δημόσιος θα γίνει καλύτερος αλλά και καλύτερες υπηρεσίες θα παρέχονται στον πολίτη.
      Αλλά, με κουράζεις γιατί με αναγκάζεις να λέω στοιχειώδη πράγματα. Ξέρω για το δικό σου μυαλό είναι δυσνόητα, γαιτί το τσιπάκι που σου έχουν εμφυτεύσει έχει άλλο πρόγραμμα.
      Αξίζει, πάντως να μελετήσεις παραπάνω και, ίσως, να έρθεις σε θέση να καταλάβεις ότι ο πραγματικός κόσμος διαφέρει κατά πολύ από τον μικρόκοσμο που εσύ θεωρείς πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΑΛΛΙΚΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!
      ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ !

      ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΛΟΓΟ! ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ! Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΕΝΤΟΝΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΒΑΘΥ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΣΟΚ! ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

      ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ !
      ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ Η ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ! ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ !

      ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΣ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΩ...
      ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Η ΣΤΟΝ ΤΙΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΦΡΑΠΟΓΑΛΟ

      Διαγραφή
    8. Μήπως μπορεί να μας εξηγήσει ο τρόφιμος του αριστερού μαγαζιού τύπου Βορείου Κορέας, από που συνάγει ότι ο/η Ζιζέλ είναι "Πράσινο φασιστοειδές με το οποίο δεν κάνει διάλογο"?

      Γιατί πότε κάνατε διάλογο?
      Τους συντρόφους σας, που διαφωνούσαν με τις εκάστοτε ηγεσίες σας, ξέρατε καλά τον τρόπο και τις στέλνατε στον άλλο κόσμο, μέσω στρατοπέδων.
      Η ιστορία της αριστεράς είναι γεμάτη με τέτοιες περιπτώσεις.
      Τους κολάγατε "εχθρός του λαού", "αντίδραση", "ρεβιζιονιστής", "χαφιές της ασφάλειας" και πάπαλα.

      Από πού επίσης συνάγει ότι ο/η Ζιζέλ είναι στο "βαθύ ρουσφετολογικό ΠΑΣΟΚ"?

      Στο σπίτι σου άραγε έχεις καθρέφτη?

      Για δες μήπως αντί για την φιγούρα σου, ξεπροβάλλει ο παπούλης Στάλιν, ή ο λαϊκός ηγέτης της Βορείου Κορέας που μας άφησε χρόνους Κιμ (ξέρεις αυτού που στείλατε και συλληπητήριο τηλεγράφημα), ή καμιά Παπαρήγα, αν και αυτή είναι κοντή και μάλλον θα πρέπει να σκύψεις να την δεις.

      Εκτός αν είσαι πιο σύγχρονος και δεις να ξεπροβάλλει το άλλο αγόρι, ο Αλέξης.

      Άντε παλληκάρι μου να μάθεις λίγη ιστορία και μετά έλα να κάνεις τον αριστερό.

      Διαγραφή
    9. Τώρα Κεφαλαίε, τι να σχολιάσω από αυτά που γράφεις; Απλώς σε παραδίδω στην κρίση των συνομιλητών.
      Η δημοκρατική σου ευαισθησία βέβαια σε κάνει να ενοχλείσαι από το ότι κάποιοι σε προκαλούν να τεκμηριώσεις την μπουρδολογία που σου έχουν σφηνώσει στο κεφάλι.
      Κλασική περίπτωση ελληνικής εκδοχής της "αριστεράς", τύπου Λαφαζάνη, Στρατούλη και των υπολοίπων φωστήρων.
      Αλλά ξέχασα... εσύ είσαι ανεβασμένος και διαβάζεις μεγάλους οικονομολόγους τύπου Βαρουφάκη, Τσακαλώτου και εκείνου του ανεκδιήγητου Λαπαβίτσα, που από την πρώτη μέρα της κρίσης συμβουλεύει με μανία τη χώρα να φύγει από το ευρώ.
      Αυτοί είναι καλοί για καμία συζήτηση από αυτές που οργανώνουν στο Πολυτεχνείο κάτι περιθωριακές αναρχοαυτόνομες ομάδες.
      Το αν θα σχολιάζω κάθε άρθρο είναι δικαίωμά μου. Η ιστοσελίδα είναι χώρος διαλόγου. Αν δεν αντέχεις μην ξαναγράψεις εσύ. Εγώ σου υπόσχομαι ότι, από εμένα, τίποτα από τις βλακείες σου δεν θα μείνει αναπάντητο και ασχολίαστο.
      Και αυτό όχι γιατί έχω διάθεση να κάνω διάλογο με άσχετους και με παιδαριώδη επιχειρήματα, αλλά για την δεοντολογία.
      Τέλος, δεν πίνω ποτέ "φραπόγαλο", γαιτί με ενοχλεί τόσοα αισθητικά όσο και στο στομάχι. Το προνόμιο του φραπόγαλου το αφήνω σε "αριστερούς" σαν και σενα, δηλαδή του καφενείου, της ξάπλας και της πλάκας.

      Διαγραφή
    10. Ο φασισμός σου ξεχύλισε και τρέχει κι απ' τα ρουθούνια ζιζελάκι.

      Διαγραφή
    11. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΟ ΔΙΚΑΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ!
      ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ! ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΝΩΜΗ!
      ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Η ΖΩΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ "ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ" ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ. ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ).
      ΤΟ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ) ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ!
      ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ! ΕΧΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΥΤΩ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ! ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΕΧΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΒΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ (ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΥΠΟΥ Γ.Π.Μ. ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΓΛΥΦΩΝΤΑΣ! ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΣΩΘΟΥΜΕ"! ΕΧΟΥΜΕ "ΣΩΘΕΙ" ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΦΟΡΕΣ, Η ΙΔΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ(ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ)ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ...... ΚΑΙ ΝΑΣΟΥ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ BLOG. ΑΧ!!! Γ.Π.Μ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ !
      ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΤΟΝ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ!

      Διαγραφή
    12. Στο έχω ξαναπεί εσένα με τα κεφαλαία, αλλά μυαλό δεν βάζεις.

      Ζήτα από το κόμμα που "φοιτάς", να σου πουν πόσους δοσίλογους, πόσους κουκουλοφόρους και πόσα παράσιτα έχουν αυτοί αναδείξει.

      Και για μία ακόμα φορά να σου αφιερώσω λόγια συναγωνιστών σου της Αριστεράς.
      Όσο έχετε ακόμη το θράσσος να μιλάτε για Δημοκρατίες, για Οικονομικά μοντέλα και για "λαό".

      ".....Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Λεωνίδας Κύρκος είχε αποφασίσει να μιλήσει ειλικρινά ακόμα και για τα κομματικά ταμπού που διαμόρφωσαν τα νεότερα, τα πιο ιδεαλιστικά χρόνια του. Κι ήταν ωμός, ίσως και διότι μιλούσε για τη δική του τη νεανική ευπιστία.
      «Με πιάνει τρόμος», είχε δηλώσει σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, «άμα σκεφτώ ότι, π.χ., αν νικούσε τότε η επανάστασή μας, θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο, θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο, τον Βλαντά κ.τ.λ. Ανθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν»..."

      Κάποια στιγμή, πού θα πάει, αυτό το κόκκινο μαγαζί που έχει στηθεί για να εκμαυλίζει κάτι εύπιστους σαν εσένα θα πάρει την θέση που του αξίζει στην ιστορία.

      Και να ξέρεις, αν κάποτε σηκωθείς από το φραπόγαλο που πίνεις σε 3 καρέκλες και κατακεραυνώνεις το "σύστημα" και την "άτιμη κοινωνία", πέρνα από το περίπτερο να κάνεις και κανέναν μεροκάματο.

      Μη περιμένεις να έρθει το αγόρι ο Αλέξης για να διορίσει και άλλους στο Δημόσιο, όπως σας υποσχέθηκε. Έχει μαζέψει τόσους ΠΑΣΟΚους παλιάς κοπής που προηγούνται από σένα.

      Εκεί στο περίπτερο θα μάθεις τι σημαίνει πραγματική οικονομία, τι κέρδος, τι επαγγελματική ευσυνειδησία, και τόσα άλλα.



      Διαγραφή
    13. Κεφαλαίε

      Το να είσαι ανορθόγραφος, αγράμματος και ανίδεος είναι δικαίωμά σου. Το να είσαι όμως ευπρεπής σε ένα δημόσιο χώρο είναι υποχρέωσή σου. Κανένας από τους υπόλοιπους που διαφωνούμε με τις θέσεις σου, δεν σε έθιξε προσωπικά, χρησιμοποιώντας εκφράσεις πεζοδρομίου σαν τις δικές σου.
      Έτσι λοιπόν, τους χαρακτηρισμούς "δοσίλογοι", "κουκουλοφόροι" και "παράσιτα" στους επιστρέφω και στους χαρίζω. Έτσι μπορείς να αποκαλείς τον πατέρα σου, τη μητέρα σου, τα αδέλφια σου, τη γυναίκα σου ή τη φιλενάδα σου. Όχι όμως εμένα (για να μην μιλώ για λογαριασμό άλλων).
      Αυτό το στυλάκι, που έχεις καθιερώσει με τέτοιους χαρακτηρισμούς, δεν θα το ανεχτώ πλέον, όσο και να σε λυπάμαι.
      Και ξέρεις ότι η πόλη είναι μικρή και ουδέν κρυπτον υπό του ηλίου.

      Διαγραφή
    14. ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΩ! ΤΗΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ Μ Α Σ ΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ!

      ΑΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΕΛΑΓΑΝ . ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΥΜΟΡ!

      ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΣΟΥ! ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΔΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ!
      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ!
      ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΛΑΒΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ! ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ!

      ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ ΤΟΝ ΚΥΡΚΟ ΤΟΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ! ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ( ΤΙ ΕΙΠΑ ΤΩΡΑ).

      ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΙΛΙΚΙ!

      ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ! ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΟΣ! Η ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΚΚΕ ! ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ! ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗΣ!
      ΔΥΣΤΥΧΕ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΖΗΣΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΣΙΤΟ!ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΟΥ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ?



      Διαγραφή
    15. Τότε δυστυχώς για σένα, τίποτα δεν διδάχτηκες από τον άδικο αγώνα που έδωσαν οι γονείς σου.
      Τους πούλησαν και εσύ σαν μαζοχιστής που είσαι, συνεχίζεις να τους πιστεύεις.

      Το ξέρω, ότι τον Κύρκο στον αναφέρω για δεύτερη φορά.
      Αλλά δεν τόλμησες ούτε την πρώτη, ούτε τώρα να ψελλίσεις κάτι σε αυτά που λέει, εκτός από το γαβγίζεις κάτι για δοσίλογους.
      Επί της ουσίας, τουμπεκί.

      Είδες που σιγά-σιγά αρχίζεις και εμπεδώνεις τις ιστορικές αλήθειες?
      Τώρα που εμπέδωσες τι είπε ο Κύρκος θα προχωρήσουμε και σε λόγια που είπαν άλλοι σημαίνοντες αγωνιστές της αριστεράς για τον αγώνα που νόμιζαν ότι έκαναν.
      Σε κάποιες ακόμη συνεδρίες η θεραπεία σου θα φτάσει σε καλό σημείο.

      Δε μπορεί κάποια στιγμή το IQ σου θα φτάσει σε εκείνο που έχει ο μέσος Έλληνας και θα τα καταλάβεις.

      Τώρα εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στο θολωμένο μυαλό σου.
      Ή είσαι αριστερός των γνωστών αγωνιστικών κομμάτων της Ελληνικής Βουλής και ντρέπεσαι να τα υποστηρίξεις ανοιχτά, ή είσαι εξάρτημα του γνωστού Εξαρχιακού αναρχοαυτόνομου κοπαδιού που και πάλι δεν το υποστηρίζεις καθαρά.

      Όπως και να έχει όμως, επιμένω στην πρόταση μου, όταν θα αποφασίσεις να βγάλεις και ένα μεροκάματο μόνος σου και πάψεις ναν τρως σαν τρωκτικό την σύνταξη του πατέρα σου, εγώ θα σου δώσω μεροκάματο.
      Η δουλειά δεν είναι κακό.

      Μάθε και κάτι ακόμα για την ζωή των παράσιτων.
      Τα παράσιτα ζουν και απομυζούν τους χυμούς άλλων οργανισμών ή άλλων ανθρώπων, για να αναφερθώ στην περίπτωση σου.
      Αν τελικά ανήκεις στην παρέα των "τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας" τύπου Εξαρχείων, περίμενε και όπου νάναι οι δικοί σου σε ακόμη μιά έξαρση αγωνιστικότητας, θα σπάσουν κάποιες βιτρίνες του Γερμανού στην Πατησίων, και όλο κάποιο τηλεφωνάκι θα σουφρώσετε.
      Θα βγάλετε κάποιες μέρες παρασιτισμού, μέχρι να κάνετε το επόμενο ντου.

      Και για να μπορέσεις να καταλάβεις ακόμα καλύτερα τα παράσιτα και το πως δουλεύουν, όταν περάσεις από το περίπτερο, στον πίσω τοίχο δες τι μετάλλιο είναι κρεμασμένο.
      Κάτι γράφει πάνω του για "Σταυρό ανδρείας σε πολεμικές επιχειρήσεις".
      Όταν πάρθηκε αυτό, εσύ κρυβόσουν κάτω από το φουστάνι της μαμάς σου.
      Δυστυχώς αυτό δόθηκε από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας σε κάποιους ανθρώπους, σε αντάλλαγμα κάποιων ποδιών και χεριών που χάθηκαν για να μπορούν κάποια σκουληκαριά να παρασιτούν.

      Τι λες, θα ήθελες στο τέλος της ζωής σου, να κάνεις σύγκριση των δικών σου μεταλλίων, με αυτά που είναι κρεμασμένα μέσα στα περίπτερα?
      Θα σου έλεγα να μη το κάνεις, γιατί όλες οι συνεδρίες που θα κάνουμε εδώ μέσα, θα πάνε χαμένες, και τότε φτου από την αρχή.

      ΥΓ
      σε αυτό που σου λέει ο/η Ζιζέλ σχετικά με την αγραμματοσύνη σου, θα ήθελα να σε ρωτήσω και εγώ κάτι.
      Από ότι φαίνεται η σχέση σου με βιβλία είναι όση και του σκουληκιού με την καθαριότητα, κατά συνέπεια δεν τα έχεις διαβάσει, άρα στα έχουν χώσει μέσα σε όσο μυαλό τέλος πάντων δεν έχει καεί ακόμα, μήπως πρέπει να αφήσεις κανέναν άλλον να κάνει τον ιδεολογικό πόλεμο και εσύ να ασχοληθείς με εκείνο το μεροκάματο που λέγαμε?
      Να δεις, ότι θα σου κάνει καλό η εργασιοθεραπεία.

      Διαγραφή
    16. Λοιπόν, εγώ δεν απειλώ κανένα. Σε προκαλώ όμως, να γράψεις επώνυμα τα όσα λες και να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειές τους. Αυτή είναι η πραγματική μαγκιά. Να είμαστε υπέυθυνοι για όσα λέμε. Γράψε, λοιπόν, επώνυμα και πες επώνυμα αυτά που λες εναντίον μου, απευθυνόμενος σε εμένα με το όνομά μου. Ο εισαγγελέας θα κρίνει ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο και ποιός θα αντιμετωπίσει τα όσα ο νόμος προβλέπει. Να δουλέψουν και οι δικηγόροι λίγο γιατί έχει πέσει αναδουλειά.
      Για να δούμε και ποιός είναι θρασύδειλος.

      Διαγραφή
  2. Γεμισε ο κοσμος μνημονιακα παπαγαλακια.
    Ποιος ειναι παλι αυτος ο Παπα(νδ)ροπουλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ Γ.Π.Μ.

    ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΗΝΥΣΗ ΟΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΗΚΕΣ! ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΙΟ ΠΡΟΤΙΜΑΣ Η ΣΙΝΟΥΡΗ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑ?

    ΠΡΟΣ ΨΙΛΙΚΑΤΖΗ

    ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!
    ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 40 ΩΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΧΑΡΩ! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΧΑΛΑΣΕΣ! ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ!
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΗΣΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ Η ΤΑΞΙ!
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ! ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΜ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ! ΣΟΥ ΤΟ ΓΑΒΓΙΣΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!
    ΩΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΗΘΙΣΕΣ ΝΑ ΖΕΙΣ, ΛΕΣ ΨΕΜΜΤΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΗΚΟΟΝ ΛΕΞΗ "ΤΟΥΜΠΕΚΙ" ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!
    ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΛΟΙΠΟΝ (ΟΧΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ) ΣΤΟ POST ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 20ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΟΥ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ".
    ΕΚΕΙ ΠΗΡΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕΣ "ΤΟΥΜΠΕΚΙ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!
    ΑΝ ΑΝΗΚΑ ΣΤΟ ΓΜΩΣΤΟ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΠΑΔΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ! ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ!
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ "ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ". ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΧΩ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Π ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ! ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΟΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ!
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ.....

    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΕΛΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ..... Α.ΧΡΗΜΆΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Β, ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΩΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!
    ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την τελευταία παράγραφο, κατάλαβα ότι είσαι μαθητευόμενος κνίτης. Μόνο και μόνο γι΄αυτό, αξίζεις τη συμπόνοια και τον οίκτο μας.
      Προφανώς αυτά τα κεφάλαια από τον Κάρολο και το Φρειδερίκο σου έχει βάλει για το σπίτι ο δάσκαλος (η καθοδήγηση). Το κακό είναι ότι τα παπαγαλίζεις χωρίς να τα καταλαβαίνεις, αλλά τέτοιους θέλουν αυτοί.
      Δεν πειράζει, τώρα που κατάλαβα το δράμα σου, λέγε ό,τι θέλεις. Άλλωστε δεν μπορείς να είσαι αυστηρός με έναν σοβαρά άρρωστο άνθρωπο.

      Διαγραφή
    2. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ Γ.Π.Μ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΕΝΓΚΕΛΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) BOSTON UNIVERSITY OF ECONOMICS. (ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΓΕΜΙΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!) ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ!

      ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ... ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ? ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?

      Διαγραφή
    3. Αμάν ΤΑΠΑ στην πολύξερη... Ζιζέλ!

      Ξέρει-ξέρει, ξεράδια ξέρει. Ότι της φανεί της Ζιζελοφανή...

      χαχαχα! Καλέ Ζιζέλ πως την πάτησες έτσι!!!

      Ευτυχώς που δεν... ξέρουμε σε ποιο πρόσωπο αντιστοιχεί, και θα γλυτώσει τον διασυρμό!

      Διαγραφή
    4. Κνιτάκια, έχω δίκιο που λέω ότι παπαγαλίζετε έννοιες και τσιτάτα χωρίς να τα καταλαβαίνετε. Στην Αμερική, πανεπιστήμια και ινστιτούτα δημοσιεύουν μελέτες κατά εκατοντάδες. Το ίδιο γίνεται και με διάφορα think tanks. Τέτοια υπάρχουν και στην Ευρώπη. Άσχετα με τους τίτλους, τα βασικά εργαλεία παραμένουν τα ίδια. Έννοιες-κλειδιά που απασχολούν την οικονομική σκέψη του Μαρξ χρησιμοποιούν μαζί με εργαλεία της κλασικής και νεοκλασικής σχολής. Π.Χ. η συσσώρευση κεφαλαίου είναι βασική έννοια στον Μαρξ.
      Ανοίξτε τα, όμως και διαβάστε με μέθοδο και προσοχή. Όχι μόνο τα κειμενάκια που σας σερβίρουν τα κομματικά έντυπα. Δεν πειράζει, ας σας βάλει μικρότερο βαθμό η καθοδήγηση στις εξετάσεις.

      Διαγραφή
    5. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ή όσα δεν φτάνει η... αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

      Που τα πουλάς αυτά τα φούμαρα για μεταξωτά κοπέλα μου!

      Διαγραφή
  4. Ζιζέλ, καλώς όρισες στη μεγάλη νεοφιλελεύθερη παράταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή, ό,τι ξεφεύγει από τα ελληνικώς καθιερωμένα, είναι νεοφιλελεύθερο; Ό,τι θέλει να αλλάξει αυτές τις στρεβλώσεις τις οποίες σήμερα πληρώνουμε, είναι νεοφιλελεύθερο; Το ότι δεν μπορεί να υπάρχει κοινωνικό κράτος με τεράστια ελλείμματα είναι νεοφιλελεύθερο;
      Δεν νομίζω ότι η κοινή λογική μπορεί να έχει ταμπέλες, ούτε ονόματα. Θα μπορούσε να λέγεται Μαρία ή Παναγιώτης. Αλλά αν εσύ θέλεις να την ονομάζεις νεοφιλελευθερισμό, τότε ...καλώς σας βρήκα.

      Διαγραφή
    2. O κόσμος το ΄χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι...

      Διαγραφή
  5. Μα, ΚΕΦΑΛΑΙΕ μου, αυτά είναι της Νέο-Κεϋνσιανής σχολής. Να ρωτήσεις τον Κουβέλη ή έστω, τον Κόντο ή τον Πουλάκη, τι ρωτάς τη Ζιζέλ; Αυτή είναι σοσιαλνεοφιλελεύθερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι η γνήσια σοσιαλνεοθολούρα αυτοπροσώπως!

      Διαγραφή
    2. Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΡΕΠΟΥΣΗΣ!

      Διαγραφή
    3. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Π.Μ.. ΠΕΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
      ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΝΓΝΩΜΗ !ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ! ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΩ ΣΚΕΤΟ ...ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ! ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΓΑΛΛΙΚΟΣ? ΕΙΜΕΘΑ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ "ΚΝΙΤΑΚΙ" ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ!
      "ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΡΞ"
      ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΝΑΝ ΚΡΥΠΤΟΜΑΡΞΙΣΤΗ!
      ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞ? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ? ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ" ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ? ΒΡΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Ο Π.Μ.
      ΩΣΤΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ 'ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 200τοσα ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ? ΒΡΕ ΤΟΝ ΜΠΑΓΑΣΑ!

      Διαγραφή
    4. Αν έχεις "κάποια ηλικία" και ακόμα σκέφτεσαι σαν παιδί, τότε το πρόβλημα είναι δικό σου εξ΄ολοκλήρου. Πάντα κνίτης θα είσαι και πάντα μαθητευόμενος.
      Ξέρεις, ο καπιταλισμός δεν εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια, ούτε ο Μαρξ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ασχολήθηκε με την οικονομική επιστήμη. Αν εσύ ανακάλυψες την Αμερική πρόσφατα, δεν σου φταίνε οι υπόλοιποι.
      Σε επίπεδο θεωρίας, ασφαλώς και οι εργασίες όλων όσων διαμόρφωσαν σχολές σκέψης είναι απαραίτητο να μελετώνται.
      Και το ινστιτούτο που αναφέρεις, κάποιες απόψεις κάποιων επεξεργάζεται. δεν ανακαλύπτει τίποτα νέο. Άλλωστε δεν χρειάζεται να κατατρέχεις εκεί. Διάβασε Βαρουφάκη ή Μηλιό. Αυτοί,βέβαια, συστήνονται μόνο για τους απολύτως υγιείς ψυχικά, που είναι σε θέση να αντέξουν. Δεν συστήνονται για τους πάσχοντες από κατάθλιψη. Εκτος αν και αυτοί είναι απαγορευμένοι οπότε θα πρέπει να μείνεις στα γραπτά του Κουτσούμπα και του Γόντικα.
      Τέλος και εγώ θα σε αποκαλώ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ (Κ.Μ.) μιας και γράφεις με κεφαλαία. Και οφείλω να ομολογήσω ότι "κατόπιν ενεργειών μου", δηλαδή με τη δική μου προτροπή, διόρθωσες την ορθογραφία σου

      Διαγραφή
    5. Tι ταραχή! Μην εκνευρίζετε άλλο τον Π.Μ. παρακαλώ γιατί του ξεφεύγει κι αντί να γράψει αυτά που θα έπρεπε για να βγει νόημα, γράφει τα συναισθήματα που αυθόρμητα τον κατακλύζουν...

      "...Άλλωστε δεν χρειάζεται να κατατρέχεις εκεί..." Προφανώς ήθελε να γράψει "να καταφεύγεις" και δεν πρόκειται για ορθογραφικό αλλά για πνευματικό-συλλογιστικό λάθος που συνοδεύει πανικό και απόγνωση...

      Περαστικά κοπέλα μου, περαστικά. Συμβαίνουν αυτά όταν υπερασπίζεσαι το άδικο και προσπαθείς να παρουσιάσεις το μαύρο, άσπρο...

      Εμείς εκτός από απέραντη συμπόνοια και για να είμαστε ειλικρινείς, ξεκαρδιζόμαστε με τα... κατορθώματα σου!

      Διαγραφή
    6. Π.Μ. ΜΟΝΙΜΑ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ
      ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑΤΑ ΜΕΤΑΘΕΣΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.
      ΕΓΡΑΦΑ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΑΔΕ ΚΑΙ ΕΣΚΑΣΕΣ ΜΥΤΗ ΩΣΑΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ( ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ ΣΥΝ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ) ΝΑ ΜΟΥ "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ".
      ΠΑΝΤΑ ΚΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ!
      ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΟΣ ΕΓΩ? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ , ΠΑΝΤΑ ! ΓΗΡΑΣΚΩ ΑΕΙ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΣ! ΕΣΥ? ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ!

      ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ? ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΑΒΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΕΣ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ?

      ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΙ ΜΗΛΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΓΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΛΟ!ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ! ΕΣΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ? ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΣΚΑΙ? ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΟΥΡΑ?
      ΜΕ ΑΓΑΠΗ
      ΚΕΦΑΛΑΙΟΣ (ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ)?

      Διαγραφή
    7. Προς Ανώνυμο 11:48 (Δικηγόρο του Κ.Μ.)

      Στο Λεξικό Της Ελληνικής Γλώσσας του ΠΑΠΥΡΟΥ στον τόμο 5 σελίδα 235 υπάρχει το λήμμα "κατατρέχω". Μεταξύ των άλλων ερμηνειών υπάρχουν και οι εξής: Τρέχω γρήγορα, σπεύδω, προστρέχω κάπου.
      Μάλλον, αγαπητέ συνήγορε του Κ.Μ. θα πρέπει να επανακαθορίσεις τη σχέση σου με την ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
    8. ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ Π.Μ.

      Διαγραφή
    9. Προς ανώνυμο μοναχικό Ζιζέλ

      Για λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθομιλουμένη και γνωρίζουμε όλοι το νόημα που τους αποδίδουμε, δεν χρειάζεται η καταφυγή σε λεξικά. Δεν γνωρίζω σε ποια έκδοση του λεξικού αναφέρεσαι ή αν πρόκειται για την προσφορά που είχε «η Καθημερινή». Ειδικά για την τελευταία το τι έχει ακουστεί για την αξία της, δεν λέγεται…
      Αλλά προσπαθώντας να αποδείξεις ότι δεν βρίσκεσαι σε πανικό προσέρχεσαι με το λεξικό σου, πράγμα που επιβεβαιώνει την δυσχερή θέση σου, την κατάσταση ταραχής και πλήρους σύγχυσης που βρίσκεσαι, κι ομολογώ αυτό μου ξυπνάει την διάθεση να παίξω μαζί σου για να χαλαρώσεις…

      Άκου και το δικό μου λεξικό. «Τεγόπουλος-Φυτράκης» σελ. 366 λήμμα «κατατρέχω» ρ. [<αρχ. κατα-τρέχω] (κατάτρ-εξα, -εγμένος) καταδιώκω ll προσπαθώ να βλάψω κάποιον, να αδικήσω: τους ήρεμους και τους καλούς και τους κατατρεγμένους (Κ. Ουράνης) – παραπονιέται ότι τον κατατρέχουν οι προϊστάμενοί του.

      Είναι περισσότερο από σαφές λοιπόν ότι βρίσκεσαι σε καθολικό πανικό που εκφράζεται με γενικευμένη ταραχή, με διαταραχή του γραπτού τουλάχιστον λόγου που γνωρίζουμε, γιατί επιμένεις να βαδίζεις σε έδαφος που δεν είναι στρωμένο χαλί όπως στα κομματικά συνεργεία… που μεταξύ σας μπλαμπλαδιάζετε, αφού έτσι κι αλλιώς θα συμφωνήσετε στην γραμμή που θα αποφασίσουν τα υπερεθνικά κέντρα που καθορίζουν τις τύχες των λαών.

      Τμήμα ενός απλού ιμάντα περάσματος της γραμμής τους είσαι, ένα μυρμηγκάκι στην δούλεψή τους, ένα γαυγιστερό μαντρόσκυλο στην αυλή τους…

      Διαγραφή
    10. Εσύ που ήσουν τόσο καιρό; Με τέτοια διάγνωση θα έπρεπε να σε έχουν αναγορεύσει σε επίτιμο καθηγητή της ιατρικής, της νομικής, αλλά και της φιλοσοφικής.
      Άλλος ένας λοιπόν που πρεσβεύει την απόλυτη αλήθεια, το απόλυτο καλό, το οποίο αντιπαρατίθεται, φυσικά, με το απόλυτο κακό. Που απόλυτο κακό είναι ό,τι δεν βλέπει τα πράγματα όπως τα θέλει εκείνος.
      Η γνωστη συνομοταξία των συνωμοσιολόγων που παντού βλέπουν σκοτεινά κέντρα και συνωμοσίες. Σκοτεινές δυνάμεις (από το υπερπέραν;) καθορίζουν τις τύχες του κόσμου και έχουν πειθήνια όργανα παντού.
      Προφανώς βλέπεις πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας στον κινηματογράφο και μάλλον εσένα έχει πιάσει πανικός και σύγχυση. Σου συστήνω να αρχίσεις να βλέπεις τίποτα πιο ελαφρύ για να αποκαταστήσεις την ισορροπία σου.

      Υ.Γ. Για την ερμηνεία της λέξης "κατατρέχω", αναφέρω την συγκεκριμένη ερμηνεία "...μεταξύ άλλων", στις οποίες περιέχονται και αυτά που εσύ αναφέρεις. Όσο για την εγκυρότητα του λεξικού, προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι.

      Διαγραφή
  6. Κ.Μ. αν κατάλαβα καλά δεν ανέχεσαι σχόλια και κριτικές σε ό,τι γράφεις. Εκφράζεις την απολυτότητα και την άτεγκτη αλαζονεία του κόμματος. Και εκεί δεν υπάρχει κριτική στην κομματική γραμμή.
    Αν όμως δεν θέλεις κριτική και σχόλια, τότε μπορείς να τα γράφεις στο ημερολόγιό σου και όχι σε ένα δημόσιο φόρουμ. Γιατί η ιστοσελίδα αυτή, όπως και κάθε τέτοια είναι δημόσιο βήμα και προωθεί το δημόσιο διάλογο. Και φυσικά, θα σε στενοχωρήσω, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει αντιπαράθεση. Εσύ είσαι συνηθισμένος στους μονολόγους και την κατήχηση και αντιδράς σπασμωδικά.
    Όμως αποφάσισε... από τη μία με κατατάσσεις στο βαθύ Πασοκ και από την άλλη στους οπαδούς του Σημίτη. Επειδή αυτά τα δύο δεν είναι απολύτως συμβατά, διάλεξε και πές μου που, κατά τη γνώμη σου, ανήκω.
    Και εγώ θα σου πω αν το βρήκες ή όχι.

    Με αγάπη

    Πράσινος (Μαϊντανός)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ "ΚΡΙΤΙΚΗ " ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ "ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ". ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ. ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΘΕΛΩ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΛΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ Ο,ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΜΜΕ, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ! ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ 1500000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ! ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΣ Η ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ!

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΤΙΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ!
    ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΘΑ ΣΕ ΚΡΑΖΩ ! ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!

    ΕΛΠΙΖΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕ ΜΑΙΝΤΑΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι γελοίος, με τις ασυναρτησίες που γράφεις; Κριτική θα δέχεσαι από τον οιονδήποτε. Και οι τρίτοι που παρακολουθούν κρίνουν τους πάντες. Εκτός αν θέλεις να έχεις μόνο στημένες κριτικές στα λεγόμενά σου και κλακαδόρους για να τα υποστηρίζουν. Αυτή είναι η παιδεία της "αριστεράς" που πρεσβεύεις. Σου ξαναλέω ότι στο δημόσιο διάλογο τα μόνα όρια που μπορούν να τεθούν είναι τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού προς τους υπολοίπους. Εσύ υπερβαίνεις αυτά τα όρια και το μόνο που κάνεις είναι να αναμασάς κάποια κλισέ με έναν χαρακτηριστικό πρωτογονισμό στην εκφορά.
    Τα έχεις και χαμένα από τη μανία και το φανατισμό σου και επινοείς διάφορα πράγματα. Ποιός μίλησε για το πενθήμερο, τη σύνταξη και την παροχή δωρεάν παιδείας και υγείας; Που είδες να αμφισβητώ εγώ αυτά τα πράγματα; Το ότι πιστεύω ότι π.χ. θα πρέπει να επιτραπεί η λειτουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, πως σε κάνει να λες ότι είμαι κατά της "δωρεάν παροχής της παιδείας";
    Αντιθέτως η διατήρηση της σημερινής κατάστασης που υπερασπίζεσαι με πάθος, έχει οδηγήσει στην κατάργηση και της δωρεάν παιδείας και της δωρεάν υγείας. Αν λοιπόν δεν ανήκεις σε εκέινους τους μεγαλοαριστερούς που φωναζουν, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα γιατί έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα από την κατάσταση, τότε ξύπνα γιατί σε δουλεύουν. Κάτι χαζούς θέλουν για να τους φανατίζουν και αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους.
    Ο κρατισμός στην Ελλάδα ήταν πάντα κυρίαρχη αντίληψη. Τις μεγάλες κρατικοποιήσεις ο πρεσβύτερος Καραμανλής τις έκανε. Το Πασοκ μπορεί να γιγάντωσε το κράτος, αλλά αυτό έγινε με την υποστήριξη του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας και την ανοχή των υπολοίπων. Μην ξεχνάς ότι το Πασοκ κυριάρχησε πολιτικά 30 χρόνια. Και από αυτή την κατάσταση ευνοήθηκαν πολλοί "επαναστατες" που σήμερα φιγουράρουν δίπλα στον Τσίπρα. Κοίτα την πορεία μεγαλοσχημόνων συριζέων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, και κοίτα πότε πήραν διευθυντικές θέσεις και αξιώματα. Κοίτα λίγο ποιοί κινούν τη βιομηχανία συγγραμμάτων που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια. Ίσως καταλάβεις ότι το σύστημα αυτό που το Πασοκ δημιούργησε, τους βόλευε όλους.
    Και όλοι ζητούσαν παραπάνω. Και όταν έπαιρναν έλεγαν ότι δικαιώνονται οι αγώνες του "λαϊκού κινήματος", του "αγροτικού κινήματος" και κάθε λογής κινήματος.
    Σήμερα, όμως, η διατήρηση της κατάστασης αυτής είναι καταστροφική. Και αυτό πλέον μας το λένε και οι έξω, οι εταίροι. Πολύ απλά, γιατί τελείωσαν τα χρήματα που διατηρούσαν αυτή τη φαυλότητα.
    Αλήθεια, έχεις άποψη και για την Ευρώπη και βλέπεις "σχέδιο επικράτησης γερμανικών απόψεων"; Τι λές; Αυτό το σχέδιο νομίζω ότι υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, από τη στιγμή που η Γερμανία πολιτικά και οικονομικά "παίζει μόνη της".
    Το πρόβλημα, βέβαια, της Ε.Ε. είναι πολύ πιο σύνθετο. Ας μη το απλουστεύουμε έτσι. Η ευρωπαική πορεία και η ενοποίηση δεν είναι μια μονοδιάστατη κατάσταση. Έχει πολλές πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές παραμέτρους.
    Τέλος, αν δεν σου αρέσουν αυτά που λέω, μην απαντήσεις ξανά σε δικά μου σχόλια και εγώ δεν θα σχολιάσω ξανά τα δικά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΨΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 20% ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ?
    ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ! ΖΙΖΕΛ VS Π.Μ. !
    ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ !
    "ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΜΕ ΠΑΘΟΣ" .ΑΥΤΟ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΚΝΙΤΗ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΗ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΟ ΑΝΑΡΧΟΣΥΜΜΟΡΙΤΗ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ! ΦΤΟΥΟΥΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ...... ΣΥΝΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ! ΟΤΙ ΠΕΙΣ ,ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΖΗΤΩ Η ΖΙΖΕΛ ( ΤΕΛΟΣ Ο Π.Μ.)

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΖΙΖΕΛ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!
    " ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ, ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ" ΕΕΕΕΕΕ! ΜΙΚΡΗ ΖΙΖΕΛ ΘΑ ΣΕ ΜΑΛΩΣΩ! ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΚΡΥΦΟ? ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΖΙΖΕΛ ΜΟΥ! ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ ΜΟΥ ΛΕΣ?
    ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ ! ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ!ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΑΠΟΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ! ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΙΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ! ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΗΝ ΣΕ ΠΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ! ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ! ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σχόλιό μου στο οποίο αναφέρεσαι έχει ΚΑΙ αυτοκριτική. Έννοια την οποία εσύ αγνοείς παντελώς. Βλέπεις εσύ δεν χρειάζεσαι αυτοκριτική, απλούστατα γιατί δεν κάνεις ποτέ λάθος. Κατέχεις την απόλυτη αλήθεια της (ελληνικής και εν γένει τριτοκοσμικής) αριστεράς, που "φροντίζει" για το λαό, ακόμα και αν ακόμα αυτός δεν θέλει.
    Και επειδή διαισθάνομαι ότι δεν ανήκεις σε εκείνο το είδος "αριστερών" που περιέγραψα πιο πάνω, σε προτρέπω να αναλογιστείς που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα οι υπεραριστερές "λύσεις" που ακούγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα είχα την άποψη ότι με τη συζήτηση τελικά τα βρίσκουμε όλα. Απόδειξη ότι τα βρήκαν ο ΚΕΦΑΛΑΙΟΣ και η Ζιζέλ. Συμφώνησαν ακόμα και ότι εκτός απ τους γιατρούς υπάρχει και θεός . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή