Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Άσκηση ετοιμότητας από τους Εθελοντές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Άσκηση Ετοιμότητας των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, το βράδυ του Σαββάτου 3/11. Το σενάριο προέβλεπε σεισμό από το ρήγμα της Αταλάντης μικρού εστιακού βάθους, με επιπτώσεις και στη ΝΦ. Συνεπεία αυτού σημειώθηκε μερική κατάρρευση του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης, στο οποίο πραγματοποιούνταν πρόβες για
παράσταση επετειακού χαρακτήρα. Στον α΄ όροφο του κτιρίου είχε εγκλωβιστεί μια ηθοποιός που υπέστη ισχυρό σοκ και στο υπόγειο ένας τεχνικός ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων, με τραύμα στο κεφάλι και κάταγμα στα άκρα. Οι Εθελοντές παρείχαν στα θύματα ψυχολογική υποστήριξη και Α΄ Βοήθειες αντίστοιχα, και τα απεγκλώβισαν με ασφάλεια παρά τις αλλεπάλληλες μετασεισμικές δονήσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι Εθελοντές παρείχαν την απαραίτητη βοήθεια και σε Μέλος  του συνεργείου διάσωσης που τραυματίστηκε από διάστρεμμα, καθώς το σενάριο διαμορφωνόταν διαρκώς με επιπρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, το ΕΚΑΒ παρέλαβε όλα τα θύματα για διακομιδή σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία.
 Στην Άσκηση συμμετείχαν 17 Εθελοντές, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας από την εκδήλωση του σεισμού. Η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε 2½ ώρες και χρησιμοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν του επιχειρησιακού εξοπλισμού του Συλλόγου.   
 Η Διοίκηση του Συλλόγου των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΠΝΦ, ευχαριστεί θερμά:
1.      τον Πρόεδρο του Ενιαίου Φορέα Δράσεων ΦΧ κ. Αδαμάντιο Παϊδα για την παραχώρηση του χώρου της Άσκησης, και
2.      τον Πυροσβέστη του 6ου ΠΣ Αθηνών κ. Δημήτρη Ομούρλογλου, για τον σχεδιασμό της Άσκησης και την επίβλεψη-καθοδήγηση των Εθελοντών καθ’ όλη την διάρκειά της.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου