Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ναρκοπέδιο για Βενιζέλο

Ύστατη προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τα μέτρα καταβάλει ο Ευ. Βενιζέλος, 48 ώρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή
Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των «ανταρτών» και με την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του να εντείνεται, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σήμερα τις κατ’ ιδίαν επαφές του με βουλευτές του κόμματος που έχουν
εκφράσει διαφωνίες επί του πακέτου μέτρων.
Στελέχη της Ιπποκράτους τονίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη θα παρουσιάσει την πιο «συμπαγή» κοινοβουλευτική ομάδα από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους.
Ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, ξεκαθαρίζοντας πως όποιος δεν ψηφίσει το πακέτο των μέτρων δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
«Δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα, αλλά αναλαμβάνουμε την ευθύνη γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην προσπάθεια να ψηφιστούν τα μέτρα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να συμβάλει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος φθάνει αύριο από τις ΗΠΑ για να ψηφίσει τα μέτρα.
Ο κ. Παπάνδρέου αναμένεται να αναλάβει να μιλήσει στους «αντάρτες» Μάρκο Μπόλαρη, ο Γιάννη Δριβελέγκα και Θεοδώρα Τζάκρη.
Συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη
Να πείσει έστω και την τελευταία στιγμή τον Φ. Κουβέλη να ψηφίσει τα μέτρα θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντάς του για μια ακόμη φορά πως η παραμονή της ΔΗΜΑΡ στοπ κυβερνητικό σχήμα είναι απαραίτητη.
Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να καταστήσει σαφές στον κ. Κουβέλη πως σε περίπτωση που η ΔΗΜΑΡ δεν πει το «ναι» στην ψηφοφορία, τότε είναι αναπόφευκτη και η έξοδός της από το κυβερνητικό σχήμα, μιας και είναι αδύνατον να συμμετέχει κάποιος σε μια κυβέρνηση την οποίας την πολιτική δεν ασπάζεται.
«Δεν μπορούμε να προχωράμε μαζί στα εύκολα και χώρια στα δύσκολα», είπε ο Φίλιππος Σαχινίδης στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Τι θα κάνει ο Σκανδαλίδης
Το Σάββατο ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τον Κώστα Σκανδαλίδη, που θεωρείται πως εφόσον υιοθετήσει τελικά την κομματική γραμμή, θα συμπαρασύρει και άλλους βουλευτές προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Σκανδαλίδης πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και εμμένει στο «όχι», επιφυλασσόμενος ωστόσο να αποφασίσει μετά την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όμως είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Μάρκο Μπόλαρη, τον οποίο και θα συναντήσει – εκτός μεγάλου απροόπτου - σήμερα
Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ πάντως είναι σε πλήρη εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι επόμενες εξελίξεις,. Το βέβαιο είναι πως η 8η Νοεμβρίου θα είναι ημέρα εξελίξεων για το κόμμα.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου