Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Πάμε στην... τράπεζα για τσεκάπ;

Στις τράπεζες και για … τσεκάπ ;  κατά μία έννοια ναι, αφού οι τράπεζες επιδιώκουν να προσελκύσουν πελατεία με προγράμματα υγείας που παρέχουν σε συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία και γιατρούς, τα οποία έχουν μικρό κόστος ή
δίνονται και δωρεάν ως μπόνους για τη χρήση καταθετικών λογαριασμών και καρτών.
Σε μια περίοδο που η υγεία κοστίζει ακριβά και τα ασφαλιστικά ταμεία κόβουν παροχές ή δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν επαρκώς τους ασφαλισμένους, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις παροχές των τραπεζών, αποκτώντας ασφαλιστικές καλύψεις ή εκπτώσεις σε εξετάσεις και νοσήλεια. Τα προιόντα υγείας των τραπεζών παρέχονται είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με καταθετικούς λογαριασμούς και πιστωτικές κάρτες και είναι ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική κάλυψη του κλάδου υγείας. Η επιλογή εξαρτάται από το κομμάτι της περίθαλψης που θεωρούμε ότι δεν καλύπτεται ικανοποιητικά καθώς και από τις προυποθέσεις ή το τυχόν κόστος που συνοδεύει τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Η Εθνική Τράπεζα παρέχει το «Πρόληψη για όλους», σε συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική και τη Βιοϊατρική. Με ετήσιο κόστος 120 ευρώ ανά άτομο για το πλήρες πακέτο και σε 75 ευρώ για τις βασικές παροχές, το πρόγραμμα μπορεί να περιλάβει δωρεάν ετήσιο τσεκάπ και εξειδικευμένες προληπτικές εξετάσεις για τη γυναίκα, τον άνδρα, το παιδί και σημαντικές επιπλέον παροχές, όπως διαγνωστικές εξετάσεις ως 200 ευρώ ετησίως με παραπεμπτικό ιατρού και έκπτωση τουλάχιστον 50% στο τυχόν υπερβάλλον ποσό. Εάν ο πελάτης της τράπεζας χρησιμοποιεί συγκεκριμένους καταθετικούς λογαριασμούς, παρέχεται 20 ευρώ έκπτωση στο κόστος του πλήρους προγράμματος. Για παιδιά η ετήσια συνδρομή ανέρχεται σε 55 ευρώ ετησίως.
Το «Υγεία για Ολους» της Alpha Bank, σε συνεργασία με την AXA Ασφαλιστική, προσφέρει ολοκληρωμένες παροχές πρόληψης και διάγνωσης μέσω του δικτύου συμβεβλημένων διαγνωστικών κέντρων της Βιοϊατρικής. Απευθύνεται σε όλους τους πελάτες της Alpha Bank, ηλικίας 18-65 ετών, κατόχους λογαριασμού καταθέσεων συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα ή κατόχους πιστωτικής κάρτας. Με 50 ευρώ ετησίως το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέχει δωρεάν ετήσιο τσεκάπ και απεριόριστες προγραμματισμένες επισκέψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων (παθολόγος, καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, χειρουργός) στις κλινικές του δικτύου της Βιοϊατρικής σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Για ιατρικές επισκέψεις, στο ιατρείο ή κατ’ οίκον, των συμβεβλημένων με τη Βιοϊατρική γιατρών, η αμοιβή διαμορφώνεται σε 30 και 60 ευρώ αντίστοιχα ενώ παρέχονται εκπτώσεις, ως και 70%, σε μια σειρά από εξετάσεις και οδοντιατρικές εργασίες.
Η Eurobank Cards, σε συνεργασία με τον Ομιλο Ιατρικού, προσφέρει τα προγράμματα «Health Plus» και «Kids Health Plus», χωρίς πρόσθετο κόστος, τα οποία παρέχουν στους πελάτες απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις με αμοιβή 20 ευρώ κάθε φορά στις βασικές ειδικότητες των εξωτερικών ιατρείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και παιδίατρο στα εξωτερικά ιατρεία του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι και του Παιδιατρικού Κέντρου του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, εξασφαλίζουν έκπτωση ως 40% για διαγνωστικές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των συνεργαζόμενων νοσοκομείων, ενώ μπορούν να πραγματοποιηθούν επιλεγμένες εξετάσεις, όπως τσεκάπ ή τεστ κοπώσεως σε προνομιακές τιμές.
Η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Ομιλο Ιατρικού Αθηνών, παρέχει το πρόγραμμα Medical στους κατόχους των πιστωτικών της καρτών. Mέσω αυτού έχουν τη δυνατότητα απεριόριστων ιατρικών επισκέψεων σε εφημερεύοντες γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων του Ομίλου έναντι συμβολικού αντιτίμου 20 ευρώ ανά επίσκεψη. Παράλληλα, κερδίζουν έκπτωση 20% στις επισκέψεις και 25% στις διαγνωστικές εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ παρέχεται δωρεάν χρήση του συντονιστικού κέντρου για παροχή ιατρικών πληροφοριών, όλο το 24ωρο.
Η Εμπορική Τράπεζα προσφέρει τη σειρά πιστωτικών καρτών «Προνόμιο Υγείας», σε συνεργασία με το δίκτυο Διάγνωση. Το πρόγραμμα παρέχει μεταξύ άλλων ένα δωρεάν τσεκάπ κάθε χρόνο, εξετάσεις με χαμηλό τίμημα, εκπτώσεις στην Ευρωκλινική Αθηνών.
Το Health & Care της Citibank  δημιουργήθηκε σε συνεργασία με διαγνωστικά και νοσηλευτικά κέντρα, όπως η Βιοϊατρική, η Ευρωκλινική, το Metropolitan, η Ευρωϊατρική Ψυχικού και το Ιατρικό Κέντρο. Με τη χρήση των καρτών Citibank το πρόγραμμα προσφέρει εκπτώσεις και δωρεάν παροχές σε πλήθος διαγνωστικών εξετάσεων, καθώς και επισκέψεις γιατρών και νοσηλευτική περίθαλψη. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν απεριόριστες επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των ιατρικών κέντρων με χαμηλό τίμημα ή ακόμη και δωρεάν, ανάλογα με το νοσοκομείο.
H Marfin Egnatia, σε συνεργασία με τη Marfin Ζωής του ομίλου CNP Marfin Insurance Holdings και μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσφέρει το πρόγραμμα «Marfin Ταμιευτήριο + Υγεία». Το ετήσιο κόστος διαμορφώνεται σε 60 ευρώ για ενηλίκους και σε 40 ευρώ για παιδιά, και αφορά όσους ανοίξουν τον λογαριασμό ταμιευτηρίου Marfin Ταμιευτήριο + Υγεία. Με το πρόγραμμα παρέχονται δωρεάν απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, εκπτώσεις σε διαγνωστικές και επεμβατικές εξετάσεις, δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και άλλες παροχές.
Οι κάρτες της Τράπεζας Κύπρου και ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών δημιούργησαν το πρόγραμμα «Φροντίδα Υγείας», το οποίο παρέχεται δωρεάν και ισχύει για τον κάτοχο της κάρτας και για συγγενείς πρώτου βαθμού. Προαπαιτούμενο για την παροχή εκπτώσεων ή ειδικών τιμών είναι η χρήση των καρτών της τράπεζας, τόσο των πιστωτικών όσο και των χρεωστικών, για την πληρωμή των υπηρεσιών υγείας.
imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου