Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Αρχίζει η μάχη των σκουπιδιών

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής. Εντός 12μηνου πρέπει να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις για τα τέσσερα εργοστάσια επεξεργασίας προκειμένου να μη
χαθούν πόροι 200 εκατ. ευρώ.
Τα έργα, συνολικού ύψους περί τα 350 εκατ. ευρώ, θα κατασκευαστούν μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής. Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός είπε προχθές πως τα 200 εκατ. «χάνονται οριστικά» αν δεν έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι 31/12/2013. Στόχος του διαδημοτικού συνδέσμου (ΕΔΣΝΑ) είναι να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί φέτος και, ήδη, τη Δευτέρα εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.
Την ίδια ώρα, όμως, ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραϊμης υποστηρίζει πως η δημοτική αρχή είναι αντίθετη με οποιαδήποτε πρόσθετη εγκατάσταση στη χωματερή της περιοχής, ενώ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής υπενθυμίζει πως το «Ναι» στα έργα δίνεται υπό την προϋπόθεση πως θα αλλάξει η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων) Κερατέας.
Οι δύο δήμαρχοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ τη Δευτέρα και εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους δημοσίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου