Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Ούτε σκλάβος, ούτε αφέντης"

Στο κατάμεστο θέατρο Παλλάς βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο διάσημος ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λούις, για την πρεμιέρα της τελευταίας του ταινίας Λίνκολν, τα έσοδα της οποίας δόθηκαν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών Παιδιών. Ο ηθοποιός, εμφανώς ευχαριστημένος από την
ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου για το τελευταίο του πόνημα, συνομίλησε με το κοινό, τόσο για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τα ευαίσθητα θέματα ηθικής που απασχολούν εξίσου τον ίδιο αλλά και την ταινία, όσο και για τη σχέση του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά και για το εξαιρετικά σημαντικό, ανιδιοτελές, έργο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.
Τον Ντέι Λούις παρουσίασε στο κοινό η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών Δάφνη Οικονόμου, επισημαίνοντας την προσήλωση και αφοσίωσή του στο έργο της Εταιρίας, ένα έργο το οποίο πραγματοποιείται με πολύ κόπο αλλά και πολλή αγάπη. Στην προβολή της ταινίας βρισκόταν μεταξύ άλλων και ο ελληνικής καταγωγής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 20th Century Fox, Τζιμ Γιαννόπουλος.
«Όπως δεν θα ήθελα να είμαι σκλάβος κανενός, έτσι δεν επιθυμώ να είμαι και αφέντης κανενός» δήλωσε ο Ντέι Λούις, ο οποίος διεκδικεί Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.
«Η δημοκρατία δεν είναι μια χαοτική κατάσταση» είπε, τονίζοντας ότι αισθάνθηκε υποχρέωση να υποδυθεί τον Αβραάμ Λίνκολν όσο καλύτερα μπορούσε.
«Επρόκειτο για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο» είπε ο Ντέι Λούις για τον Λίνκολν. «Πίστευε πραγματικά ότι η αγάπη μπορεί να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους».
Τα έσοδα της πρεμιέρας δόθηκαν για το Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.
Την Τρίτη το μεσημέρι ο Ντέι Λούις επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια γευμάτισε σε εστιατόριο της περιοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου