Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ιδού τι σημαίνει Μεταπολίτευση...

Αυτή την κοινωνία φτιάξαμε, αυτή την αντίληψη περί παιδείας μεταφυτεύσαμε στις γενιές που έρχονται μετά από εμάς. Μήπως είναι ώρα για λίγη αυτοκριτική; Δείτε την είδηση και βγάλτε συμπέρασμα:


Υπό κατάληψη τελεί από το μεσημέρι της Τρίτης το Λύκειο Λεχαινών καθώς οι μαθητές της Γ' Λυκείου δεν... βρίσκουν καθηγητές να τους συνοδεύσουν στην πενθήμερη εκδρομή τους. Σύμφωνα με τα όσα είπαν στo patrisnews οι μαθητές, μόνο ένας από τους καθηγητές προσφέρθηκε να τους συνοδεύσει στην εκδρομή, ενώ η εναλλακτική που τους δόθηκε ήταν μια τριήμερη εκδρομή.
Ωστόσο οι μαθητές εμμένουν στην επιθυμία τους για την πραγματοποίηση της πενθήμερης, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του σχολείου, που η καθιερωμένη πια εκδρομή συναντά εμπόδια!

3 σχόλια:

  1. Το μεγαλύτερο έγκλημα των παλαιοτέρων γενεών δεν είναι τό δημόσιο χρέος που κληροδοτούν στις μελλοντικές. Αυτό μπορεί να λυθεί με οργάνωση, παραγωγικότητα και ανασχεδιασμό της οικονομίας.
    Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι ότι μεγαλώνουν γενιές παιδιών, τα οποία θεωρούν ότι από τη στιγμή που γεννιώνται έχουν μόνο δικαιώματα. Κανένας δεν μίλησε και για τις υποχρεώσεις που έχει κάθε μέλος μιας οργανωμένης κοινωνίας, απέναντι στον εαυτό του και απέναντι στους άλλους.
    Όσοι τολμούν να ψελλίσουν κάτι, λοιδορούνται και χαρακτηρίζονται συντηρητικοί, φασίστες κλπ.
    Αυτό κατόρθωσε η κυρίαρχη αριστερίζουσα ιδεολογία. Η οποία δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τα παιδία για να πετύχει πολιτικούς στόχους.
    Και που, φυσικά, αποκρύπτει επιμελώς το ότι για κάθε ώρα μαθήματος που χάνουν τα παιδιά στα δημόσια σχολεία, κάποιοι άλλοι επωφελούνται. Και αυτοί οι άλλοι θα αναλάβουν τα ηνία της κοινωνίας στο μέλλον, καταλαμβάνοντας τις καίριες θέσεις και αφήνοντας στους σημερινούς καταληψίες τη "χαμαλοδουλειά".
    Αλλά, υπάρχει και άλλο τραγικό παράδειγμα. Αλέξης Τσίπρας. Ο καταληψίας της 10ετιας του 90 φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, χωρίς ούτε μία ώρα εργασίας, μεταφέροντας την αγραμματοσύνη του και το αγοραίο καταληψιακό του στυλ στην δημόσια ζωή.
    Ίσως βεβαια αυτή να είναι η πραγματική επιδίωξη της "αριστεράς". Η διεύρυνση των ταξικών και κοινωνικών ανισοτήτων, μέσω του έμμεσου αποκλεισμού των πολλών από τις ευκαιρίες που παρέχει η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση.
    Αλλά χωρίς ανισότητες μπορεί να υπάρχει αριστερά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιά Αριστερά μιλάτε?

    Η Ευρωπαϊκή δεξιά βρίσκεται πιο αριστερά από την αποκαλούμενη έτσι Ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο. Δυστυχώς όμως αυτή η λαϊκίστικη, ευτελής εκδοχή της αριστεράς έχει γίνει θέσφατο και κυρίαρχο ιδεολόγημα. Δυστυχώς όμως η πολιτική στην Ελλάδα κουβαλάει ακόμα τις φορτίσεις και τις ενοχές του εμφυλίου.

      Διαγραφή