Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ένα έγγραφο- φωτιά

Δημοσιεύουμε σήμερα ένα κείμενο που σίγουρα θα συζητηθεί πολύ. Πρόκειται για ένα εσωτερικό έγγραφο που συνέταξαν στις 5/9/2011 πέντε (τότε) έμπιστοι σύμβουλοι της δημάρχου και θέμα έχει τη βελτίωση του διοικητικού και πολιτικού έργου του Δήμου.
Από τους υπογράφοντες, άλλοι μου επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του εγγράφου κι άλλοι την αρνήθηκαν. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους διάψευση σχετικά με το περιεχόμενο του εγγράφου.
Τα όσα περιέχονται στο εν λόγω έγγραφο είναι τα εξής: 



 








Το έγγραφο αυτό, ανεξαρτήτως του αν αποδίδει επακριβώς όσα οι συνεργάτες της Δημάρχου ήθελαν να της επισημάνουν, φανερώνει ένα πράγμα: Ότι η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη είναι μια Δήμαρχος ΕΝΤΕΛΩΣ, μα ΕΝΤΕΛΩΣ μόνη. Είναι σαφές ότι το έγγραφο διέρρευσε από κάποιον εκ των υπογραφόντων, που ΟΛΟΙ τους ήταν στο πολύ στενό της περιβάλλον.
Το ότι είναι μόνη της και παλεύει με τους ΠΑΝΤΕΣ, το ξέραμε. Αυτό το περιστατικό , απλώς ήλθε να μας επιβεβαιώσει.
ΥΓ: Εννοείται, όπως είδατε όλοι, ότι εμείς εδώ στην ΑΛΗΘΕΙΑ, δεν βάζουμε "αράχνες" (για όσους αγνοούν τον όρο, είναι το σήμα μας, ώστε να μην μπορούν άλλοι να αξιοποιήσουν το υλικό). Κάνουμε δημοσιογραφία, όχι διαγωνισμό. Όποιος θέλει μπορεί να το πάρει χωρίς καμία "αράχνη" εκ μέρους μας

17 σχόλια:

  1. Εκτός από κάποια κραυγαλέα ορθογραφικά(!)εντύπωση μου έκανε ο ενικός στον οποίο απευθύνονται έγγραφα στον θεσμό (δήμαρχο).

    Επί της ουσίας η δημοσιοποίηση αυτού του εγγράφου, επιβεβαιώνει πως είτε στις επόμενες εκλογές δεν θα υπάρχει Νέα Προοπτική, είτε δεν θα έχει επικεφαλής την κ. Γαϊτανά αν θέλει να έχει ελπίδα νίκης στις εκλογές. Ωστόσο δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το όλο κείμενο, σχετικά με το αν πράγματι έπρεπε να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο στέλεχος του συνδυασμού και δεν εννοώ τον Γρετζελιά.
    Επίσης μπορώ να καταλάβω καλύτερα τα κριτήρια της δημάρχου στην επιλογή αντιδημάρχων κλπ επιβεβαιώνοντας κάποιες εκτιμήσεις μου. Η κατρακύλα του δήμου έχει να κάνει με την ίδια αλλά και τα προσωπικά κριτήρια επιλογής της στελέχωσης του διοικητικού μηχανισμού! Και είναι βέβαιο πως ο κατήφορος θα συνεχιστεί γιατί οι επιλογές της θα συνεχίσουν να έχουν την ίδια αφετηρία, εκτός του γεγονότος ότι η ποιότητα των εναπομεινάντων είναι εξαιρετικά χαμηλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. telika oi simvouloi tis ta lene opos prepei, ara alloi euthinontai gia ta lathi tis i apoklistika kai i idia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αληθινο ειναι το κειμενο,δυστυχως!
    το διερρευσαν καποιος ή καποιοι που το συνεταξαν
    τους λογους τους ξερουν οι ιδιοι!
    το κειμενο δεν λεει απολυτως τιποτε!βαλουν
    οι συντακτες ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωτη φορα βλεπω κειμενο στο οποιο προηγουνται οι υπογραφες και δεν βρισκονται στο σωμα του κειμενου. Κατι δεν παει καλά στην υποθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ζήτημα, προφανώς, δεν είναι ο τύπος αλλά η ουσία των όσων γράφει το κείμενο. Μην ξεχνούν κάποιοι ότι πρόκειται για εμπιστευτικό κείμενο το οποίο δεν προορίζονταν για ευρύτερη γνωστοποίηση, συνεπώς δεν είναι παράξενο το ύφος και ο ενικός. Άλλωστε το πως αρχίζει ("Αγαπητή Δήμαρχε") προϊδεάζει και για τη συνέχεια, ως προς το ύφος γραφής. Φυσικό είναι οτι αποτελεί ένα non paper συνεργατών.
    Το "ζουμί" βρίσκεται στα όσα λέει, που είνα απολύτως σωστά.
    Καλά θα κάνουν, λοιπόν, όσοι "αγωνιούν" και διερωτώνται για το αν και πως διέρρευσε, να ασχοληθούν με την ουσία. Το αν και πως διέρρευσε μπορεί να απασχολεί μόνο την ίδια τη Δήμαρχο, ευθύνη της οποίας είναι να επιλέγει τους συνεργάτες της.
    Οι υπόλοιποι ας δούμε την ουσία, που δυστυχώς για την πόλη, επισημαίνει αρκετά σημαντικά και καθόλου κολακευτικά για την όλη κατάσταση πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΡΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ BLOGS ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ένα έγγραφο με 5 υπογραφές. Λέει πράγματα που όποιος παροικεί την Ιερουσαλήμ, τα γνωρίζει. Από χθες ως σήμερα δεν έχω ΚΑΜΙΑ διάψευση στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Το ρεπορτάζ μου περί της γνησιότητας ή όχι το καταγράφω μαζί με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου. Τώρα όποιος λέει ότι είναι "μούφα", οφείλει και να το αποδείξει. Αν κάποιοι πικράθηκαν που το έβγαλε η "Αλήθεια" κι όχι οι κολλητοί τους, αυτό δεν με αφορά. Όπως δεν με αφορά και το ότι βλέπω το κείμενο που δημοσίευσα, αντιγραμμένο αλλού, και μαλιστα με... αράχνη. Το γαρ πολύ τηε θλίψεως, όλοι ξέρουμε τι γεννά...

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά δεν έχεις και καμία επιβεβαίωση από κάποιον από τους 4!
      Είσαι έξυπνος φίλε Διαμαντή, περίμενε λίγο για να μην εκτεθείς.

      Διαγραφή
    3. Γιώργο μου, δεν γίνεται έτσι η δημοσιογραφία, μεγάλωσες πια έπρεπε να το έχεις καταλάβει. Υποχρέωση του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει, όχι να κάνει παιχνίδια τακτικισμών. Το προεκλογικό Ντροπή, ακόμα σε κυνηγάει, κι εσύ συνεχίζεις την ίδια τακτική. Εγώ, κατάλαβέ το, είμαι εδώ για να ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ τον κόσμο. Κι αν δοθεί καθ οιονδήποτε τρόπο συνέχεια στο θέμα, θα έχουμε να πούμε πολλά, να είσαι σίγουρος. Και θα δούμε αν θα εκτεθώ εγώ, ή πάλι εσύ...

      Διαγραφή
    4. Διαμαντή, κανένας λόγος δεν υπάρχει να απολογείσαι γιατί δημοσίευσες κάτι που σου έστειλαν. Για τους γνωρίζοντες, το ύφος και το περιεχόμενο του κειμένου, πιστοποιεί ότι είναι απολύτως πραγματικό. Το αν διέρρευσε ή "διερρευσε", επαναλαμβάνω ότι δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου να το βρει. Αφορά τη Δήμαρχο και την ασφάλεια της αλληλογραφίας της. Εκτός και αν καταγγείλει απώλεια ή κλοπή εγγράφου.
      Εκτιμώ ότι πολύ σωστά ενημέρωσες τους πολίτες για το περιεχόμενο αυτού του εγγράφου.
      Άλλωστε, εκείνο που έχει σημασία δεν είναι αν αυτά τα επισημαίνουν οι σύμβουλοι ή κάποιοι άλλοι. Η ουσία βρίσκεται ακριβώς σε αυτά που επισημαίνονται και αυτά θα πρέπει να δημιουργούν σοβαρούς προβληματισμούς τόσο στη Διοίκηση, όσο και στην αντιπολίτευση αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία.

      Διαγραφή
    5. Ζιζέλ, δεν απολογούμαι. Απαντώ, κι εξηγώ τα αυτονόητα.

      Διαγραφή
  7. Συγγνώμη. Αυτή τη δήμαρχο στηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Μπόβος, Κουτσάκης, Παπανικολάου, Παπακώστας, Καβακοπούλου, Παϊδας, Καραβίας; Και κάποτε (πριν τις παραιτήσεις) οι κ.κ. Κανταρέλης, Νικολόπουλος;
    ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τι εγινε που αποκαλυφθηκε αυτο το "non paper"?
    Νομιζει κανεις οτι ιδρωνει τ'αυτακι της?
    Μεχρι τα μεσα του '14 αυτην θα'χετε.
    ΄Παρτε το χαμπαρι.
    Εξαλλου φανηκε οτι αυτη ολο το '12 ζάχαρη το περασε. Εδιωχνε και εφερνε κοσμο κατα το δοκουν. Κι ας το πηρε το ραβασακι απο το Σεπτεμβρη του '11. Αναισθησια και ζαμανφουτισμος σ'ολο τους το μεγαλειο.
    Και καποιοι σχολιαστες να ζητουν γραψιμο στο πληθυντικο "γιατι ο Δημαρχος ειναι θεσμος". Ε αει στο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TELIKA OI PITSIRIKADES THS THA ELEGAN MIA XARA!!! MPRAVO STA PAIDIA!! GIA TO AN TA THRHSE OI DIMARXOS I OXI EINIA ASXETO ALLA KAI DEN XREIAZETAI ENA NON PAPER GIA NA TO KATALAVEIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περιηγήθηκα σύντομα στα διάφορα τοπικά blogs και η εικόνα έχει ως εξής:
    Ο Ρασπούτιν, περνά και επίσημα έναν δεύτερο "μήνα του μέλιτος" με την Εβίτα, μπας και σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς σώσει τον εαυτό του και τη φυλλάδα του από την καταστροφή. Σπεύδει λοιπόν να χαρακτηρίσει πλαστή αυτή την "έκθεση" των συνεργατών της. Ταυτόχρονα, διαφαίνεται πορεία σύγκρουσής του με το Χάρη, ο οποίος, τουλάχιστον για μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα διαθέτει το δικό του δίαυλο επικοινωνίας με τους δημότες, την "Αλεπού".
    Τα παιδιά της Σ.Σταματιάδη, από την άλλη, ποιούν την νήσσαν (άγνωστο γιατί, αφού βουίζει όλη η πόλη!), μη θέλοντας, ίσως, να μπουν σε παραπολιτικές "καταστάσεις" που θα τους στοίχιζε την εικόνα σοβαρότητας που έχουν χτίσει.
    Προσωπικά, δεν κόβω και το κεφάλι μου ότι το έγγραφο είναι 100% αυθεντικό ή ότι της το παρέδωσαν τελικά, αλλά είναι γεγονός πως όλα συνηγορούν στο ότι τελικά όντως συντάχθηκε από αυτούς τους 5, οπότε ο εναπομείνας σήμερα σύμβουλος της Εβίτας Σαραντό, καλό είναι να μην εκτίθεται μιλώντας για προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Εξάλλου, σε αυτή την υπόθεση δεν είναι μόνος. Υπάρχουν άλλοι 4 υπογράφοντες (με τις υπογραφές τους φυσικά!), των οποίων η γνώμη, ασφαλώς, θα είχε μια κάποια βαρύτητα.
    Η ουσία είναι πως οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στην Εβίτα από την ομάδα των συμβούλων της, δεν την κολακεύουν καθόλου. Αντιθέτως, της χρεώνουν προβληματική και λίαν επικίνδυνη συμπεριφορά, καθ'ότι αυτή κινείται με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον, και, εν τέλει, κάτω από αυτό το δεδομένο οφείλουμε να εξετάσουμε την πολιτική συμμαχιών της έναντι δημοτικών συμβούλων και παραγόντων, θεσμικών ή εξωθεσμικών, του τόπου μας.
    Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όποιος συντάσσεται ιδεολογικά και πολιτικά με το πρόσωπο που περιγράφεται στην έκθεση ως πρωταγωνιστής, συμπαρασύρεται μαζί του στο βάθος του γκρεμού, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται στην εικόνα του και το μέλλον του, ειδικά εάν σκέφτεται να κάνει καριέρα στα δικά μας δημοτικά πράγματα. Υπάρχουν, δυστυχώς ακόμη, φιγούρες που κοιτούν το πρόσκαιρο οικονομικό όφελος από τη συμμετοχή τους σε μια τέτοια Διοίκηση, αντί να παίρνουν αποστάσεις από αυτήν, αποτελώντας το αρνητικό παράδειγμα για σειρά ανθρώπων που θα ενδιαφέρονταν κάποια στιγμή να ασχοληθούν με τα κοινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Ρασπούτιν κάνει αυτό που έκανε πάντα. Ανάλογα που υπάρχει χαρτί... σε ζωντανό χρόνο ή ως προσδοκία, στηρίζει, υποστηρίζει και αντίστροφα υπονομεύει και πολεμά. Ως γνήσιος "πτωματοφάγος" είναι κανόνας να στηρίζει πολιτικά πτώματα, εν προκειμένω την Σοράγια... που πήρε το δάνειο κι έχει την σχετική ρευστότητα την τρέχουσα περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος που έκανε άλλη μια θεαματική κολοτούμπα, αλλά γλύφει και τον Σταύρο από τον οποίο ασφαλώς έχει... γλυκιές αναμνήσεις την περίοδο που τον έπαιρνε στα ταξίδια του μαζί εδώ ή στο εξωτερικό. Τώρα πουλάει εκδούλευση, αύριο θα πάρει έντυπα, θα κάνει δημόσιες σχέσεις με τους 10 και τους άλλους, πλησιάζοντας οι εκλογές παραδοσιακά θα την πουλήσει για να στηρίξει κάποιον που θα διαθέσει χαρτί... ή μετεκλογικά ανταλλάγματα... Αν δεν βρεθεί κανείς, αυτήν θα υποστηρίξει και θα της κάνει την σχετική... λιπογλυπτική.
      Το θέμα είναι ότι οι υποψήφιοι και αυτοί που παριστάνουν τους παράγοντες στην πόλη, πάλι θα πάνε και θα προσκυνήσουν τον χρεοκοπημένο, για ένα πρωτοσέλιδο, ένα παραπολιτικό, ένα άρθρο σαχλαμάρα, μια συνέντευξη.
      Εμφανίζεται λοιπόν σήμερα για να πει, ότι σχεδόν κανείς από τους άμεσα εμπλεκόμενους δεν κάνει, πως δηλαδή το κείμενο είναι μαϊμού! Σε αυτό τον δρόμο τον ακολούθησε μόνο ο ένας που παραμένει στην θέση του για ευνόητους λόγους... Μένει να δούμε τον βαθμό επιρροής του στην Σοράγια, ο οποίος θα προκύψει από το αν θα τοποθετηθεί και πως στην αποκάλυψη της έκθεσης. Επειδή είναι τόσο άσχετη με την πολιτική, ανίκανη να εκτιμήσει σωστά, ανήμπορη καθώς περιστοιχίζεται από αιρετούς, διορισμένους και εξωθεσμικούς χωρίς ουσιαστικά προσόντα, απομονωμένη γιατί δεν έμαθε ποτέ να λειτουργεί συλλογικά, απελπισμένη γιατί περνάει ο χρόνος και βλέπει ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη θητεία, το πιθανότερο είναι ότι θα κάνει το επόμενο δημόσιο λάθος...
      Θα πείτε τι φταίει η πόλη. Εμ, φταίει, δεν φταίει; Τι ψηφίζει! Ποιους πιστεύει; Ποιους ακολουθεί; Ποιους δικαιώνει...
      Καλή τύχη μας λοιπόν, καλή χρονιά κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης την επόμενη φορά, δεν είναι απαραίτητο να προτιμήσουμε... ξαναζεσταμένα μακαρόνια, ξαναζεσταμένες και ξανασερβιρισμένες πατάτες, αλλά ούτε κρύο πιάτο με αλλοιωμένα αλλαντικά και τυριά β΄ διαλογής!

      Διαγραφή