Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Πούτιν καλεί Αναστασιάδη

Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα όποτε εκείνος το επιθυμεί, απηύθυνε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως αναφέρει η αναλυτική επίσημη ανακοίνωση του Κρεμλίνου για τη χθεσινοβραδινή τηλεφωνική συνομιλία των δύο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη
συνομιλία, ο κ. Αναστασιάδης «ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την απόφαση, που μόλις έλαβε το Κοινοβούλιο της Κύπρου να αρνηθεί την πρόταση που είχε διατυπώσει το Eurogroup», ενώ ο Β.Πούτιν με τη σειρά του «εξέφρασε εκ νέου την ανησυχία του για τυχόν υιοθέτηση οποιωνδήποτε μέτρων ικανών να πλήξουν τα συμφέροντα των ρωσικών νομικών και φυσικών προσώπων» στην Κύπρο.
«Κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι πρόεδροι Ρωσία και Κύπρου συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» αναφέρεται στην ανακοίνωση, που κάνει επίσης λόγο για τις διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλη Σαρρή, που ξεκίνησαν πριν από λίγο, καθώς και άλλων αξιωματούχων της κυπριακής κυβέρνησης.
Με συγκρατημένο τρόπο υποδέχονται στα σημερινά τους ρεπορτάζ τις κυπρορωσικές διαβουλεύσεις, οι ρωσικές οικονομικές εφημερίδες. «Οι Αρχές της Ρωσίας λαμβάνουν καθυστερημένες και ουσιαστικά ήδη μάταιες προσπάθειες να επαναφέρουν την κατάσταση υπό έλεγχο», σημειώνει ο «Κομερσάντ», παρατηρώντας ότι «οι αυστηρές δηλώσεις του Β.Πούτιν και Ντ.Μεντβιέντεφ για το απαράδεκτο του προτεινόμενου τρόπου επίλυσης του "κυπριακού ζητήματος" μοιάζουν ήπιες, σε σύγκριση με τις γνώμες της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου