Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Δεν θα προσφέρω τη συνενοχή που μου ζητούν, λέει ο Σαμαράς

"Μας ζητούν συνενοχή. Δεν θα την προσφέρουμε" τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς αποκλείοντας το ενδεχόμενο για συναίνεση με την πολιτική της κυβέρνησης για την οικονομία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και λογικές περί "κυβερνήσεων προσωπικοτήτων" αφήνοντας εμμέσως αιχμές για μεροληπτική ενημέρωση και στρέβλωση της εικόνας για τα εσωκομματικά της ΝΔ από Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τα όσα ακούστηκαν γύρω από τη λειτουργία του κόμματος και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς να
τους αναφέρει ονομαστικά, μιλά για "καιροσκοπισμό και γινάτι" του Γ. Καρατζαφέρη και της Ντ. Μπακογιάννη προβλέποντας μάλιστα ότι η πορεία τους το επόμενο διάστημα θα είναι φθίνουσα. "Συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με την κυβερνητική προπαγάνδα για να περάσει τα ψέματά της" σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ότι είναι ζήτημα χρόνου η εκλογική ανάκαμψη της ΝΔ και επαναλαμβάνει την έμμεση αιχμή για την διακυβέρνηση Καραμανλή λέγοντας πως σέβεται και τις μνήμες του κόσμου και τους ενδοιασμούς του. Για τις σχέσεις του, ωστόσο, με τον Κώστα Καραμανλή και για το εάν θα πρέπει να μιλήσει σημειώνει: "Οι σχέσεις μεταξύ μας είναι πολύ καλές. Εμείς τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν τους τακτοποιήσαμε. Και εκείνος θα επιλέξει πότε θα μιλήσει...
Χαρακτηρίζει το μνημόνιο "διεθνές παράδειγμα προς αποφυγήν", κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να εκποιήσει δημόσια περιουσία ενώ αμφισβητεί ανοιχτά τον στόχο για μείωση του χρέους στο 60% του ΑΕΠ μέσα σε μία 20ετία.
"Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Μείωση του συσσωρευμένου χρέους κατά 5% το χρόνο. Αυτό απαιτεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαρκή δημοσιονομικά πλεονάσματα που δεν έχει επιτύχει καμία χώρα την τελευταία 50ετία" προσθέτει ο Αντώνης Σαμαράς.

5 σχόλια:

  1. Προσωπικά, ως πολίτης, δεν άκουσα κανέναν να καλεί τον κ. Σαμαρά σε συγκυβέρνηση.
    Άλλωστε δεν νομίζω ότι αποτελεί και πρότυπο υπευθυνότητας, προκειμένου να κληθεί να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια.
    Μπορεί η χώρα και χωρίς τον Σαμαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενώ, Ζιζέλ, όλοι οι πολίτες συμφωνούν ότι ο GAP είναι πρότυπο συνέπειας και υπευθυνότητας και κάνει υπέρGAPες προσπάθειες για να σώσει τη χώρα από το GAP που έχει πέσει. Η χώρα δεν μπορεί χωρίς GAP. Γι αυτό Ζιζέλ mind the GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε

    Δεν ξέρω τι είναι ο ΓΑΠ, αλλά, τουλάχιστον αυτός έχει τα ....... (δεν μου επιτρέπει η ανατροφή μου να πω τη λέξη), να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος και να κάνει εκείνο που νομίζει σωστό για τη χώρα. Αντιθέτως ο μάγος Χουντίνι της Συγγρού (πρώην Ρηγίλης) θα κάνει τακ με το μαγικό ραβδάκι και θα εξαφανίσει το έλλειμμα, θα φέρει επενδύσεις, θα πέσει χρήμα στην αγορά και θα χαστουκίσει δημοσίως τη Μέρκελ άμα βγάλει γλώσσα.
    Μόνο που στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τα λέει διαφορετικά, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.
    Μήπως (λέω, μήπως) θα πρέπει εσύ να mind the gap?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και που λες Ευτυχία...
    Ευτυχία δεν είδαμε!!!

    και αμφιβάλλω αν θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον δεν mind the gap.
    Πρόβλημά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή