Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Απεβίωσε και ο Τάσος Ζωγράφος

«Η ζωή είναι ένα απέραντο σκηνικό. Κάποιοι το βιώνουν σαν ταινία και κάποιοι άλλοι, οι πιο μελοδραματικοί, σαν θέατρο. O Θεός κάνει πάντα το τελικό μοντάζ» είχε πει κάποτε ο Τάσος Ζωγράφος που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα σήμερα στο νοσοκομείο Καρδίτσας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.
Ήταν ένας από τους σημαντικότερους σκηνογράφους του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Επιμελήθηκε τα σκηνικά και τα κοστούμια σε τουλάχιστον 200 ταινίες και 150 θεατρικά έργα. Ξεκίνησε δίπλα στον Γιάννη Τσαρούχη τη δεκαετία του '40 ενώ η γνωριμία του με τον Νίκο Κούνδουρο στη
Μακρόνησο, γίνεται αφορμή να υπογράψει τα σκηνικά στον «Δράκο» αλλά και σε έργα σταθμούς όπως «Συνοικία το όνειρο» και «Οδός Ονείρων».
Ακολούθησαν συνεργασίες με σκηνοθέτες και ηθοποιούς από τον Θανάση Βέγγο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Νίκο Ξανθόπουλο έως τον Κώστα Φέρη και τον Ντίνο Κατσουρίδη.
Ζωγραφικά του έργα βρίσκονται σε πολλές συλλογές και πινακοθήκες, έχει γράψει παραμύθια και θεατρικό έργο για παιδιά και έχει τιμηθεί με βραβεία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1926. Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου