Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Απομονώστε τον Λοβέρδο

Να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα, παράλληλα με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει, επιδιώκει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε μετά την ψήφιση των μέτρων να διεκδικήσει
αναβαθμισμένη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση. Κύριος στόχος να μην κατορθώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος ή κίνησης, μετά την ψήφιση των μέτρων, όπως τουλάχιστον σχεδιάζει ο πρώην υπουργός Υγείας. Η ηγεσία της Ιπποκράτους, άλλωστε, κατανοεί απολύτως πως ακόμα και στην περίπτωση που το νέο κόμμα δεν κατορθώσει να αποκτήσει μεγάλη δυναμική, μεγάλο χαμένο από την κίνηση αυτή θα είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που δεν διαθέτει την πολυτέλεια ακόμα και για την παραμικρή περαιτέρω απώλεια.
Ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες , είναι αποδέκτης εισηγήσεων, τις οποίες μάλιστα φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά, να προβεί σε κινήσεις που θα απομονώνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο από συμμάχους που θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε νέες κινήσεις προς την Άννα Διαμαντοπούλου, θα χαμηλώσει τους τόνους στον Γιάννη Ραγκούση, ενώ θα αποφύγει να δώσει συνέχεια σε οτιδήποτε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αντιθέτως στην Ιπποκράτους θεωρούν απολύτως βέβαιον ότι ο Γιώργος Φλωρίδης θα συμπορευτεί με τον Α. Λοβέρδο, ενώ τον Ηλία Μόσιαλο τον θεωρούν ούτως ή άλλως «ξένο σώμα».
Χθες, πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον «Flash», άφησε αιχμές κατά του Α. Λοβέρδου, αν και η «γραμμή» είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι προς τον πρώην υπουργό, ώστε να μην συμβάλλει - και- η κριτική του ΠΑΣΟΚ να τον αναδείξει σε πόλο της πολιτικής ζωής. «Οι πολίτες μας βλέπουν όλους και μας παρακολουθούν. Γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι το νέο. Κανείς δεν τους στερεί αυτό το δικαίωμα. Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι δικαίωμα του πολίτη να εξετάζει και την έως τώρα πορεία τους».
Η αυριανή σύσκεψη και η ψήφιση των μέτρων
Το μεσημέρι αύριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προσκαλέσει όλο το ενεργό στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους. Παρόντες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του, της Οργανωτικής Γραμματείας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι Γραμματείς Περιφερειών, Τομέων κ.λ.π. - συνολικά υπερβαίνουν τα εκατό πρόσωπα, μαζί με τους συνεργάτες του Προέδρου.
Το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου, καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στους λόγους που η χώρα και το κόμμα του έφτασαν έως εδώ, ενώ θα αφήσει να εννοηθεί πως οι βουλευτές του θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά
Ανεξαρτήτως, πάντως, αν αφήσει να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τα μέτρα, ο Ευ. Βενιζέλος θα ασκήσει και πάλι σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τους έως τώρα χειρισμούς του. Χαρακτηριστικά στην κατεύθυνση αυτή είναι τα όσα υποστήριξε για τον Αντώνη Σαμαρά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά:
«Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό ο οποίος έχει καταλάβει και αυτός ότι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να μας δοθεί χρόνος, να μπορέσουμε να πετύχουμε την επιμήκυνση.
Από εκεί και πέρα εμείς δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος δεν πρόσφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε Πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: Ουδείς αναμάρτητος. Ας είναι. Εμείς στηρίζουμε την Κυβέρνηση. Στηρίζουμε την Ελλάδα.»
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου